Soort reis

Bestemming

Vervoer

Periode

Gegarandeerd

Zoekterm

Vliegreis naar de Noordkust van Spanje

De Noordkust van Spanje ligt aan de Atlantische Oceaan. Hier vindt u ruige kusten en een schitterend groen landschap. Tijdens de groepsrondreis bezoekt u diverse dorpjes en geniet u optimaal van de natuur. Zo bezichtigt u de noordelijke provincies Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië. De reis naar de Atlantische Noordkust van Spanje is volledig verzorgd en begeleid. De ervaren reisleider reist vanaf het begin met u mee en vertelt u alles over de bijzondere provincies. Bovendien is veel inclusief tijdens uw rondreis en verblijft u in de betere hotels. Dat is pas écht genieten op vakantie.

Bekijk hier het aanbod:

Hetgeen u zoekt kunnen we helaas (nog) niet vinden…

Wat kunt u doen?

  • Optie 1: Pas uw zoekopdracht in onze reizen-zoekmachine
  • Optie 2: Zoek op basis van onderstaande reistypes opnieuw in ons aanbod
  • Optie 3: Komt u er niet uit? Geen probleem. Neem contact met ons op; we helpen u graag verder! Of bel direct 085 067 00 15


Schrijf je in voor de nieuwsbrief:koffie

Maak kennis met het bijzondere Baskenland

Baskenland is een gebied met een trotse eigen cultuur en taal en ligt zowel in Spanje als Frankrijk. De inwoners van het Spaanse deel voelen zich dan ook in de eerste plaats Baskisch en in de tweede plaats Spaans. 

In Baskenland vindt u een verscheidenheid aan natuur en cultuur. Hier bezoekt u namelijk de stad Bilbao in het hart van de provincie. In de oude stad struint u door diverse smalle straatjes en komt u gotische kathedralen en sfeervolle terrassen tegen. Bilbao staat verder bekend om het wereldberoemde Guggenheim museum. In dit museum staat u versteld van moderne kunst en hedendaagse architectuur. Het gebouw is al een museumstuk te noemen!

De badplaats San Sebastian is ook schitterend om te zien tijdens uw rondreis, zo ligt de kuststad aan een prachtige baai. Hierom wordt het strand van San Sebastian ook wel één van de mooiste stadsstranden van Europa genoemd. Bezoek ook zeker een pintxos bar in het authentieke centrum. Hier maakt u dankzij kleine hapjes kennis met de smaken en geuren van het Baskenland.

Ontdek de wonderschone natuur van Cantabrië en Asturië

Tijdens uw bezoek aan de provincie Cantabrië zijn er ook een heleboel mooie plekken te bewonderen. Maak een wandeling door de hoofdstad Santander met haar indrukwekkende haven, struin door de kleine straatjes van Santillana del Mar of bezoek hier de prehistorische grotten van Altamira. De oorspronkelijk grotten zijn niet meer te bezichtigen, maar de exacte replica en het museum zijn prachtig om te aanschouwen.

Cantabrië verlaat u voor het prinsendom Asturië via de Picos de Europa. Dit bergketen staat bekend om haar diepe dalen, kronkelende rivieren, gekartelde bergtoppen en dichte wouden. In Asturië is veel te bewonderen zoals de bedevaartsplaats Covadonga of de kathedraal in Oviedo met de Cámara Santa, een schatkamer vol relikwieën.

Vissen en bedevaart in Galicië

In het vlakke groene noorden van Galicië vindt u noordelijk veel vissersplaatsje en boerderijen. De groene vlaktes worden afgewisseld met steile stukken. Meer landinwaarts vindt u Avíles. Het stadje heeft een goed bewaard middeleeuws stadscentrum waar u diverse smalle straatjes kunt ontdekken. Bent u geïnteresseerd in de Romeinse tijd? In de stad A Coruña vindt u een Romeinse vuurtoren van maar liefst 1900 jaar oud. 

Ook brengt u in Galicië een bezoek aan “het einde van de wereld” , ofwel Cabo Finisterre. Hier zijn veel scheepsongelukken gebeurd vanwege de kleine eilandjes die zich hier bevinden. Uiteraard mag een bezoek aan de heilige stad Santiago De Compostela niet ontbreken tijdens uw rondreis. De stad kent meer dan 50 kerken en bevat talloze schitterende pleinen. U hoeft geen pelgrim te zijn om uw ogen uit te kijken in deze pelgrimsstad. 

Boek hier uw vakantie naar Atlantisch Noord-Spanje

Wilt u eens een andere kant van Spanje bewonderen? Dan is de Atlantische Noordkust van Spanje een goede keuze! Ontdek hier diverse provincies met haar eigen bijzonderheden en diverse specialiteiten. Spauwen Travel is aangesloten bij het SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds, waardoor uw reis volledig zorgeloos is. Op zoek naar meer informatie? Vraag dan onze brochure aan of neem contact op met onze reisadviseurs via 085 067 00 15. Alles duidelijk? Boek dan snel uw reis naar de Schitterende Noordkust van Spanje!