Soort reis

Bestemming

Vervoer

Periode

Gegarandeerd

Zoekterm

Vliegreis Griekenland vanuit Limburg

Vlieg naar het land van oudheden, tzatziki en Ouzo. Tijdens een begeleide vliegreis naar Griekenland samen met andere Limburgers ontbreekt het u aan niets. Uw ervaren reisleider vertelt graag alles over dit fantastische land en bovendien zijn vele excursies tijdens de reis inbegrepen. Daarbij wordt u tijdens een vliegreis naar Griekenland met Spauwen Travel volledig ontzorgd en verblijft u in de betere hotels. Dit is de ideale combinatie tussen ontdekken en ontspannen.

Bekijk hier het aanbod:

Ontdek Chalkidiki tijdens een groepsreis naar Griekenland

In het Griekenland assortiment van Spauwen Travel vindt u een groepsreis naar het idyllische schiereiland Chalkidiki. Het schiereiland heeft 3 vingers, namelijk: Kassandra, Sithonia en Ayion Oros. Tijdens de rondreis maakt u allereerst kennis met Sithonia. Hier ziet u veel olijfbomen, helder zeewater en maakt u kennis met het vissersplaatsje Vourvourou. Een ander leuk plaatsje op de landtong is Nikiti met diverse authentieke stenen huizen van rond het jaar 1830. De natuurlijke haven van Porto Kaufo is er één met een verhaal; zo gebruikte de Duitsers Porto Koufo in de Tweede Wereldoorlog als haven voor hun onderzeeërs.

Tijdens uw rondreis op Chalkidiki bezoekt u ook de landtong Kassandra. Hier stopt u bij het fotogenieke plaatsje Athytos. In dit dorpje zijn de smalle straten met stenen geplaveid en hebben de huizen een eigen authentieke stijl. Er loopt bovendien een promenade in dit plaatsje langs de rand van een steile rots. De perfecte plek om te genieten van het schitterende uitzicht.

Chalkidiki ligt vlakbij Thessaloniki, waar uw vliegtuig landt en vertrekt. Thessaloniki is de op een na grootste stad van Griekenland. De stad is al gesticht in 315 voor Christus. Hier vind je dus ook nog Byzantijnse stadsmuren en een acropolis in het oude centrum. Tijdens uw rondreis bezoekt u bovendien nog veel meer oudheden op het schiereiland, zoals diverse kerken uit de 19e eeuw en een strak hiërarchisch mannenklooster.

Er is tijdens de rondreis ook de mogelijkheid om kennis te maken met het échte Griekse leven. Zo bezoekt u een echte Griekse markt waar alleen maar locals op af komen en waar onderhandelen nog altijd de norm is. Bestel ook zeker een kopje “Kafé”, heerlijke Griekse koffie. Zin in een borrel? Neem dan een glaasje Ouzo. Wist u bovendien dat Chalkidiki bekend staat om de zeer hoogwaardige honing? Tijdens de groepsreis brengt u een bezoek aan een lokale imker voor een rondleiding en proeverij.

Boek nu uw rondreis naar Griekenland

Ziet u uzelf al zitten in de Griekse zon op een terrasje met een kopje Kafé? Boek dan vandaag nog uw vliegreis naar Griekenland zonder zorgen. Het Spauwen Travel is namelijk aangesloten bij het SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds. Als u op zoek bent naar meer informatie kan u onze brochure aanvragen of contact opnemen met onze reisadviseurs via 085 067 00 15.