Soort reis

Bestemming

Vervoer

Periode

Gegarandeerd

Zoekterm

Vliegreis naar Sicilië

Ontdek het prachtige eiland Sicilië in Italië samen met een kleine groep Limburgers. Een vliegreis naar Sicilië is volledig verzorgd en begeleid. De luxe touringcar vertrekt vanaf diverse opstapplekken in Limburg en brengt u naar het vliegveld. Vanaf het begin wordt u vergezeld door een ervaren reisleider die alle ins en outs van Sicilië kent. Tijdens de rondreis is veel inclusief en overnacht u in de betere hotels. Zo kunt u echt genieten van uw vakantie en al het moois van het eiland ontdekken.

Bekijk hier het aanbod:

Tijdens een groepsreis Sicilië ontdekken

Tijdens een rondreis met Spauwen Travel naar Sicilië is er genoeg tijd voor zowel ontdekken als ontspannen. Het eiland Sicilië staat bekend om de groene natuur, schilderachtige dorpjes en schitterende stranden. Verder kent Sicilië een rijke geschiedenis. Het eiland is namelijk door diverse beschavingen bezet geweest en hier zijn nog vele invloeden van te herkennen. Zo dateren de eerste archeologische vondsten uit 12.000 voor Christus.

Het complete eiland is eigenlijk een openluchtmuseum te noemen. Dit is al goed te merken bij Werelderfgoed plaats Syracuse. De ooit invloedrijke stad ademt historie en staat vol schitterende gebouwen. Bovendien is het geboorteplaats van de wiskundige en ingenieur Archimedes. Verder maken we tijdens de rondreis een rondrit door Catania. De bekendste bezienswaardigheid van Catania is de imposante Cattedrale di Sant’Agata gelegen op het Piazza del Duomo. Een ander leuk stadje om doorheen te dwalen is Piazza Armerina. Deze stad is een heus doolhof van allerlei steegjes.

In het Romeinse stadje Taormina kruisen verder de oude en moderne tijd elkaar. Tijdens uw rondreis brengt u ook een bezoek brengen aan Teatro Greco, waar nog altijd concerten worden gehouden. Prachtig om ook eens in de avond te bezoeken. Ook ontdekt u tijdens een reis naar Sicilië met Spauwen Travel het Villa Romana del Casale uit 300 voor Christus. Aanschouw hier de galerijen met marmeren zuilen, thermale baden en prachtige mozaïeken. 

 

Vliegvakantie Sicilië: natuur en vulkanisme

De groene natuur van Sicilië is te danken aan de vulkaan “Dame Etna” die op het eiland te vinden is. Tijdens een excursie naar de actieve vulkaan kunt u deze van dichtbij bekijken. Ook ziet u vele wijngaarden hogerop de vulkaan. De vruchtbare vulkanische grond is de ideale basis voor de Siciliaanse wijn. 

Tijdens de groepsreis naar Sicilië maken we ook uitstapje naar een bijzonder stukje natuur: Grotta Azzurra. Deze blauwe grot is ontzettend uniek vanwege het schouwspel van het azuurblauwe licht dat reflecteert op het wateroppervlak door zonlicht en de muren verlicht.

 

Boek nu uw rondreis naar Sicilië

Bezoek het schitterende eiland Sicilië en ontdek de mooiste steden en natuur. Proef bovendien de Siciliaanse wijn en echte Italiaanse cappuccino samen met andere Limburgers. U kunt zonder zorgen een rondreis naar Sicilië boeken. Zo is Spauwen Travel aangesloten bij het SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds. Op zoek naar meer informatie? Vraag dan onze brochure aan of neem contact op met onze reisadviseurs via 085 067 00 15.