Soort reis

Bestemming

Vervoer

Periode

Gegarandeerd

Zoekterm

Busreis Berlijn vanuit Limburg

Ga samen met andere Limburgers in een kleine groep op busreis naar Berlijn in Duitsland. De bus maakt onderweg naar het centrum van Berlijn diverse tussenstops zodat u even de benen kunt strekken. De reis wordt verder begeleid door een ervaren reisleider en vele excursies tijdens de reis zijn inbegrepen. Zo leert u Berlijn door en door kennen. Tijdens een reis met Spauwen Travel wordt u volledig ontzorgd en verblijft u in de betere hotels. Bovendien is er tijdens de rondreis genoeg ruimte voor ontdekken en ontspannen.

Bekijk hier het aanbod:

Tijdens een groepsreis Berlijn bewonderen

Bent u dol op geschiedenis en cultuur? Dan is Berlijn een ideale bestemming om te bezoeken met een busreis. De Tweede Wereldoorlog heeft voor een groot deel het huidige uiterlijk van Berlijn bepaald. Hierdoor ziet u veel oude en nieuwe gebouwen door elkaar heen. Dit heeft ook te maken met de val van de Berlijnse muur in 1989. Immers zagen beide kanten van Berlijn er heel verschillend uit. Na de val is geprobeerd van Berlijn weer één geheel te maken.

Uiteraard bekijkt u tijdens een bezoek aan Berlijn enkele delen van de Berlijnse Muur die nog overeind staan zoals East Side Gallery. Hoewel het meeste van de muur weg is, zijn er op het wegdek klinkers aangebracht op de plek waar de muur stond. Ook bezoekt u Checkpoint Charlie. Dit is een voormalig controlepunt voor de overgang van Oost naar West Berlijn. Hier is ook een museum te vinden die u kunt bezoeken tijdens uw reis naar Berlijn. Geïnteresseerd in de geschiedenis van de DDR? Dan is het bezoek aan de Stasigevangenis tijdens uw reis absoluut de moeite waard.

Een herinnering aan de Tweede Wereldoorlog vindt u onder andere tijdens een bezoek aan het aangrijpende Holocaustmonument. Ook tijdens het bezoek aan het Tempelhof vliegveld kunt u veel leren over de oorlog. Dit vliegveld werd namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt door de Duitse luchtmacht en wordt ook wel een Nazi megaproject genoemd. De Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche is ook indrukwekkend om te aanschouwen, deze kerk werd flink beschadigd bij bombardementen door de geallieerden.

Een andere bekende bezienswaardigheid in Berlijn is de boulevard Unter den Linden. Deze bekende laan loopt door Oost Berlijn van de Brandenburger Tor richting Alexanderplatz. Als u de kans krijgt om de 2 kilometer lange laan te bewandelen ziet u vele prachtige gebouwen en bezienswaardigheden zoals het nationaal museum. Tijdens de busreis bewondert u ook Potsdamer Platz, waar bijzondere architectuur, theaters, winkels, bioscopen en restaurants samenkomen. Bestel hier bijvoorbeeld de bekende Berlijnse curryworst. Ook mag tijdens uw bezoek aan Berlijn de Reichstag, het onderkomen van het Duitse parlement, niet ontbreken. 

Boek nu uw busreis naar Berlijn

Naast vele bekende bezienswaardigheden maakt u tijdens een groepsreis naar Berlijn met Spauwen Travel kennis met diverse wijken in Berlijn. Denk aan de Hackesche Markt met Joodse invloeden of het Nikolaiviertel, de oudste wijk van Berlijn. Bovendien is er genoeg ruimte voor u om zelf de stad te ontdekken en ook behoren optionele excursies tot de mogelijkheden. 

Kom daarom Berlijn met al haar historie en cultuur ontdekken tijdens een reis naar deze prachtige stad. De busreis boekt u zonder zorgen. Spauwen Travel is namelijk aangesloten bij het SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds. Op zoek naar meer informatie? Vraag dan onze brochure aan of neem contact op met onze reisadviseurs via 085 067 00 15.