Soort reis

Bestemming

Vervoer

Periode

Gegarandeerd

Zoekterm

Met de bus naar Berlijn vanuit Limburg

Ga samen met andere Limburgers in een kleine groep op busreis naar Berlijn in Duitsland. De bus maakt onderweg naar het centrum van Berlijn diverse tussenstops zodat u even de benen kunt strekken. De reis wordt verder begeleid door een ervaren reisleider en vele excursies tijdens de reis zijn inbegrepen. Zo leert u Berlijn door en door kennen. Tijdens een reis met Spauwen Travel wordt u volledig ontzorgd en verblijft u in de betere hotels. Bovendien is er tijdens de rondreis genoeg ruimte voor ontdekken en ontspannen.

Bekijk hier het aanbod:

Tijdens een groepsreis Berlijn bewonderen

Bent u dol op geschiedenis en cultuur? Dan is Berlijn een ideale bestemming om te bezoeken met een busreis. De Tweede Wereldoorlog heeft voor een groot deel het huidige uiterlijk van Berlijn bepaald. Hierdoor ziet u veel oude en nieuwe gebouwen door elkaar heen. Dit heeft ook te maken met de val van de Berlijnse muur in 1989. Immers zagen beide kanten van Berlijn er heel verschillend uit. Na de val is geprobeerd van Berlijn weer één geheel te maken.

Uiteraard bekijkt u tijdens een bezoek aan Berlijn enkele delen van de Berlijnse Muur die nog overeind staan. Hoewel het meeste van de muur weg is, zijn er op het wegdek klinkers aangebracht op de plek waar de muur stond. Ook bezoekt u Checkpoint Charlie. Dit is een voormalig controlepunt voor de overgang van Oost naar West Berlijn. Geïnteresseerd in de geschiedenis van de DDR? Tijdens onze busreis bezoeken we het DDR museum waar u meer te weten komt over het dagelijks leven van DDR-burgers. Verder bezoeken we het Asisi Panorama bij Checkpoint Charlie en nemen we u mee naar de tentoonstelling ‘Het dagelijks leven in de DDR”. Optioneel is het verder mogelijk om als een echte “Berliner” met een legendarische Trabant door Berlijn te rijden en het Trabi museum te bezoeken.

Tijdens uw verblijf in Berlijn is er ook genoeg tijd voor vrije tijd en vrije invulling van het programma. Een indrukwekkende bezienswaardigheid is bijvoorbeeld het aangrijpende Holocaustmonument dat een eerbetoon is aan de slachtoffers van de Holocaust. Het monument bestaat uit een uitgestrekt veld met meer dan 2.700 betonnen blokken van verschillende hoogtes. Verder is de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche indrukwekkend om te aanschouwen, deze kerk werd flink beschadigd bij bombardementen door de geallieerden.

Een andere bekende bezienswaardigheid in Berlijn is de boulevard Unter den Linden. Deze bekende laan loopt door Oost Berlijn van de Brandenburger Tor richting Alexanderplatz. Als u de kans krijgt om de 2 kilometer lange laan te bewandelen ziet u vele prachtige gebouwen en bezienswaardigheden zoals het nationaal museum. Bewonder ook zeker de Potsdamer Platz, waar bijzondere architectuur, theaters, winkels, bioscopen en restaurants samenkomen. Bestel hier bijvoorbeeld de bekende Berlijnse curryworst. Ook mag tijdens uw bezoek aan Berlijn de Reichstag, het onderkomen van het Duitse parlement, niet ontbreken. 

 

Boek nu uw busreis naar Berlijn

Naast vele bekende bezienswaardigheden maakt u tijdens een groepsreis naar Berlijn met Spauwen Travel kennis met diverse wijken in Berlijn. Denk aan het Nikolaiviertel, de oudste wijk van Berlijn. Kom daarom Berlijn met al haar historie en cultuur ontdekken tijdens een reis naar deze prachtige stad. De busreis boekt u zonder zorgen. Spauwen Travel is namelijk aangesloten bij het SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds. Op zoek naar meer informatie? Vraag dan onze brochure aan of neem contact op met onze reisadviseurs via 085 067 00 15.