150 jaar impressionisme met bezoek aan Fécamp, Etretat en La Bouille

Na de succesvolle cultuurreizen van vorige jaren naar verrassend Nantes, laten wij u dit voorjaar opnieuw een Franse parel ontdekken. Welkom bij onze 4-daagse reis naar Rouen, de hoofdstad van Normandië, doordrenkt van geschiedenis, cultuur en charme en in het voorjaar en zomer 2024 één van de plekken in Normandië waar bijzondere tentoonstellingen en evenementen plaatsvinden voor de 5e editie van het Festival Normandië Impressionniste. Het Festival Normandië Impressionniste is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk én zeer gewaardeerd cultureel evenement en viert dit jaar een bijzondere editie: 150 jaar impressionisme. Er staan talrijke hoogtepunten op ons reisprogramma. Eén van deze bijzondere tentoonstellingen die we in Rouen bezoeken is van Engelsman David Hockney, een levende legende in de kunstwereld in het Musée des Beaux-Arts - inclusief rondleiding! Natuurlijk gaan we ook tijdens een stadswandeling met een lokale gids de rijke historie van Rouen verkennen, van de indrukwekkende gotische kathedraal, die zo vaak vereeuwigd is door Monet, tot de geplaveide straatjes van de oude binnenstad. Verder volgen we de voetsporen van de impressionisten ook op andere plekken in de regio. We bezoeken La Bouille, het charmant dorpje, bekend om zijn schilderachtige schoonheid, Etretat met zijn beroemde kliffen en Fécamp, met het imposante Palais Bénédictine. Uiteraard mag hier een bezoek aan de distilleerderij voor Benedictijnse likeur met een proeverij niet ontbreken. Genoeg ingrediënten om er een interessant cultuuruitje van te maken. Bovendien heeft u op de heenreis de mogelijkheid om de indrukwekkende gotische kathedraal van Amiens te bezoeken - we stoppen hier voor een paar uurtjes op de route naar Rouen. Bienvenue à Rouen!

 

Dag 1: Heenreis via Amiens

Vroeg vertrek vanuit de door u opgegeven opstapplaats. Na de gebruikelijke (koffie) stops arriveren wij – na pakweg 320 km. – in de middag in Amiens. Hier heeft u een paar uurtjes vrije tijd om te lunchen en/of de mogelijkheid de indrukwekkende gotische kathedraal te bezoeken (exclusief reissom, individueel bezoek aan de kathedraal is kosteloos). De kathedraal staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een meesterwerk van middeleeuwse architectuur, een van de grootste kathedralen ter wereld en bekend om zijn indrukwekkende hoogte en prachtige beeldhouwwerken. Van uw reisbegeleidster Ria Freijser hoort u hoe laat u in de bus wordt verwacht voor de resterende 120 kilometer naar het historische Rouen, waar u de komende 3 nachten logeert in het centraal gelegen Ibis Rouen Centre Rive Droite Pasteur. Vanavond is een heerlijk avondeten inbegrepen, we dineren in een lokaal bistro-restaurant in de buurt van het Place du Vieux Marché Het (15 minuten loopafstand). Het is ongeveer 15 minuten lopen in de richting van het centrum. In dit knusse Franse bistro is voor ons een 3-gangen groepsdiner gereserveerd. Drankjes zijn niet inclusief en op de avond af te rekenen. Na ons diner kunt u zelf beslissen of u terugloopt naar het hotel of verder gaat naar het centrum voor een after diner borrel.

Rouen is een van de plekken in Normandië waar dit voorjaar en zomer een aantal bijzondere tentoonstellingen en evenementen plaatsvinden voor de 5e editie van het Festival Normandië Impressionniste. Het Festival Normandië Impressionniste is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk én zeer gewaardeerd cultureel evenement en viert dit jaar een bijzondere editie: 150 jaar impressionisme. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat een aantal kunstenaars een alternatieve expositie gingen organiseren omdat ze zich niet meer thuis voelden in de klassieke Salon de Paris. Claude Monet, August Renoir, Edgard Degas, Camille Pissarro exposeerden hun werk bij Nadar aan de Boulevard des Capucines in Parijs en de opening vond plaats op 15 april 1874. Een datum die u wel kunt zien als de geboorte van het impressionisme. Parijs en Normandië zijn wel de plaatsen waar het impressionisme zich in die jaren ontwikkelde en in 2024 wordt daar dan ook ruim aandacht aan besteed met dit festival. Normandië – geboorteplaats, thuis en inspiratie voor veel impressionistische schilders – wordt wel gezien als de bakermat van de kunststroming. Ga voor meer informatie over het festival naar www.normandie-impressioniste.fr.

Dag 2: Stadswandeling o.l.v. gids in Rouen en bezoek Musée des Beaux-Arts

Na het ontbijt gaan we op pad met een Duitssprekende gids. Hij /zij laat u tijdens een 2 uur durende stadswandeling de hoogtepunten van deze fascinerende stad met rijke historie zien. We bewonderen de beroemde kathedraal Notre-Dame uit de 13e eeuw, de middeleeuwse astronomische klok Le Gros-Horloge en luisteren naar verhalen over de nationale heldin Jeanne d’Arc. Na de lunch (exclusief reissom) is het tijd voor (een van) de hoogtepunten van deze reis – een bezoek aan het Musée des Beaux Arts. Naast de permanente collectie bezoeken we hier de unieke tentoonstelling David Hockney – Normandism, inclusief rondleiding (in het Engels). Naast recente stukken van de Engelse schilder, die sinds 2019 in Normandië woont en werkt, staat in het hart van de tentoonstelling een aantal onbekende werken van de kunstenaar, die hier in Normandië zijn geschilderd. De rest van de middag en avond kunt u helemaal naar eigen inzicht invullen. We zullen zorgen voor voldoende informatie. Bezoek bijvoorbeeld het musée Flaubert (gratis entree), een 18e eeuwse apotheek en geboortehuis van Gustave Flaubert. Het museum is gewijd aan de beroemde Franse schrijver uit Rouen en de geschiedenis van de geneeskunde. Zijn vader was een chirurg, en deze connectie met de medische wereld heeft ongetwijfeld invloed gehad op Flauberts leven en werk. Door een deel van het museum te wijden aan geneeskunde, kunnen bezoekers inzicht krijgen in de invloed van Flauberts achtergrond op zijn literaire creaties. En natuurlijk kunt u lunchen, dineren, winkelen, wandelen en genieten van terrasjes op een van de levendige marktplaatsen.

Dag 3: Excursie Fécamp en Etretat

Vandaag rijden we met onze touringcar naar de Normandische kust – Côte d’Albâtre. Deze kustlijn was een belangrijke inspiratiebron voor de impressionistische schilders in de 19e eeuw. Na het ontbijt rijden we in 1 uur en 15 minuten naar Fécamp, de stad van visser en de Benedictijnse likeur. Tot 1204 was Fécamp de residentie van de Hertogen van Normandië, vandaag de dag is het een stad vol kunst en historie. Natuurlijk bezoekt u hier het imposante Palais Bénédictine. Het gebouw, een mix van Neo-gotische en Neo-Renaissance stijlen, is zowel de productiefaciliteit van de likeur als een museum. We verkennen eerst de museumcollecties met een collection van oude kunst, gevolgd door een rondleiding (in het Engels) door de distilleerderij en kelder en sluiten af met een proeverij van 3 benedictijnse likeuren. In de middag rijden we verder naar het charmant kustplaatsje Étretat met zijn beroemde krijtrotsen. Vaak bezocht door kunstenaars als Claude Monet, Eugène Boudin, en Gustave Courbet- het spel van licht en schaduw op de kliffen, evenals de reflecties in de zee, boden impressionistische kunstenaars een spectaculair onderwerp om vast te leggen. In de late middag rijden we weer terug naar Rouen waar u de avond ter vrije besteding heeft.

Dag 4: Terugreis met bezoek aan La Bouille

Na het ontbijt gaan de koffers de touringcar in. Deze ochtend staat nog een laatste bijzondere stop op de agenda. We rijden 25 km langs de Seine naar het charmante dorpje La Bouille. Het dorp met zijn oude vakwerkhuizen en smalle geplaveide straatjes, gelegen aan de oevers van de rivier de Seine staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid en was inspiratie voor verschillende impressionistische schilders. Het is ook de geboorteplaats van de Franse schrijver Hector Malot (“Alleen op de wereld”). Hier kunt u op eigen gelegenheid lunchen in een van de cafés en restaurants. Na enige vrije tijd begint de uiteindelijke thuisreis, we verwachten in de avond terug in Limburg te zijn.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Ibis Rouen Centre Rive Droite Pasteur

Het Ibis Rouen Centre Rive Droite Pasteur is in oktober nieuw geopend. De kamers zijn modern ingericht met airconditioning en geluidsisolatie, wel relatief klein, maar hebben alles wat nodig is. Het hotel ligt op 15 minuten loopafstand van Place du Vieux Marché. Een continentaal ontbijtbuffet met zoete en hartige gerechten is elke morgen inclusief.

Hotel verzorging: Logies met ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 125,-

Website Ibis Rouen Centre Rive Droite Pasteur

Heerlen, parkeerplaats bij kerk Heerlerbaan
Maastricht, busparkeerplaats Geusselt
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Roermond, Retailpark bij KFC
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reisinformatie
Na de succesvolle cultuurreizen van vorige jaren naar verrassend Nantes, laten wij u dit voorjaar opnieuw een Franse parel ontdekken. Welkom bij onze 4-daagse reis naar Rouen, de hoofdstad van Normandië, doordrenkt van geschiedenis, cultuur en charme en in het voorjaar en zomer 2024 één van de plekken in Normandië waar bijzondere tentoonstellingen en evenementen plaatsvinden voor de 5e editie van het Festival Normandië Impressionniste. Het Festival Normandië Impressionniste is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk én zeer gewaardeerd cultureel evenement en viert dit jaar een bijzondere editie: 150 jaar impressionisme. Er staan talrijke hoogtepunten op ons reisprogramma. Eén van deze bijzondere tentoonstellingen die we in Rouen bezoeken is van Engelsman David Hockney, een levende legende in de kunstwereld in het Musée des Beaux-Arts - inclusief rondleiding! Natuurlijk gaan we ook tijdens een stadswandeling met een lokale gids de rijke historie van Rouen verkennen, van de indrukwekkende gotische kathedraal, die zo vaak vereeuwigd is door Monet, tot de geplaveide straatjes van de oude binnenstad. Verder volgen we de voetsporen van de impressionisten ook op andere plekken in de regio. We bezoeken La Bouille, het charmant dorpje, bekend om zijn schilderachtige schoonheid, Etretat met zijn beroemde kliffen en Fécamp, met het imposante Palais Bénédictine. Uiteraard mag hier een bezoek aan de distilleerderij voor Benedictijnse likeur met een proeverij niet ontbreken. Genoeg ingrediënten om er een interessant cultuuruitje van te maken. Bovendien heeft u op de heenreis de mogelijkheid om de indrukwekkende gotische kathedraal van Amiens te bezoeken - we stoppen hier voor een paar uurtjes op de route naar Rouen. Bienvenue à Rouen!

 
Dagprogramma

Dag 1: Heenreis via Amiens

Vroeg vertrek vanuit de door u opgegeven opstapplaats. Na de gebruikelijke (koffie) stops arriveren wij – na pakweg 320 km. – in de middag in Amiens. Hier heeft u een paar uurtjes vrije tijd om te lunchen en/of de mogelijkheid de indrukwekkende gotische kathedraal te bezoeken (exclusief reissom, individueel bezoek aan de kathedraal is kosteloos). De kathedraal staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een meesterwerk van middeleeuwse architectuur, een van de grootste kathedralen ter wereld en bekend om zijn indrukwekkende hoogte en prachtige beeldhouwwerken. Van uw reisbegeleidster Ria Freijser hoort u hoe laat u in de bus wordt verwacht voor de resterende 120 kilometer naar het historische Rouen, waar u de komende 3 nachten logeert in het centraal gelegen Ibis Rouen Centre Rive Droite Pasteur. Vanavond is een heerlijk avondeten inbegrepen, we dineren in een lokaal bistro-restaurant in de buurt van het Place du Vieux Marché Het (15 minuten loopafstand). Het is ongeveer 15 minuten lopen in de richting van het centrum. In dit knusse Franse bistro is voor ons een 3-gangen groepsdiner gereserveerd. Drankjes zijn niet inclusief en op de avond af te rekenen. Na ons diner kunt u zelf beslissen of u terugloopt naar het hotel of verder gaat naar het centrum voor een after diner borrel.

Rouen is een van de plekken in Normandië waar dit voorjaar en zomer een aantal bijzondere tentoonstellingen en evenementen plaatsvinden voor de 5e editie van het Festival Normandië Impressionniste. Het Festival Normandië Impressionniste is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk én zeer gewaardeerd cultureel evenement en viert dit jaar een bijzondere editie: 150 jaar impressionisme. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat een aantal kunstenaars een alternatieve expositie gingen organiseren omdat ze zich niet meer thuis voelden in de klassieke Salon de Paris. Claude Monet, August Renoir, Edgard Degas, Camille Pissarro exposeerden hun werk bij Nadar aan de Boulevard des Capucines in Parijs en de opening vond plaats op 15 april 1874. Een datum die u wel kunt zien als de geboorte van het impressionisme. Parijs en Normandië zijn wel de plaatsen waar het impressionisme zich in die jaren ontwikkelde en in 2024 wordt daar dan ook ruim aandacht aan besteed met dit festival. Normandië – geboorteplaats, thuis en inspiratie voor veel impressionistische schilders – wordt wel gezien als de bakermat van de kunststroming. Ga voor meer informatie over het festival naar www.normandie-impressioniste.fr.

Dag 2: Stadswandeling o.l.v. gids in Rouen en bezoek Musée des Beaux-Arts

Na het ontbijt gaan we op pad met een Duitssprekende gids. Hij /zij laat u tijdens een 2 uur durende stadswandeling de hoogtepunten van deze fascinerende stad met rijke historie zien. We bewonderen de beroemde kathedraal Notre-Dame uit de 13e eeuw, de middeleeuwse astronomische klok Le Gros-Horloge en luisteren naar verhalen over de nationale heldin Jeanne d’Arc. Na de lunch (exclusief reissom) is het tijd voor (een van) de hoogtepunten van deze reis – een bezoek aan het Musée des Beaux Arts. Naast de permanente collectie bezoeken we hier de unieke tentoonstelling David Hockney – Normandism, inclusief rondleiding (in het Engels). Naast recente stukken van de Engelse schilder, die sinds 2019 in Normandië woont en werkt, staat in het hart van de tentoonstelling een aantal onbekende werken van de kunstenaar, die hier in Normandië zijn geschilderd. De rest van de middag en avond kunt u helemaal naar eigen inzicht invullen. We zullen zorgen voor voldoende informatie. Bezoek bijvoorbeeld het musée Flaubert (gratis entree), een 18e eeuwse apotheek en geboortehuis van Gustave Flaubert. Het museum is gewijd aan de beroemde Franse schrijver uit Rouen en de geschiedenis van de geneeskunde. Zijn vader was een chirurg, en deze connectie met de medische wereld heeft ongetwijfeld invloed gehad op Flauberts leven en werk. Door een deel van het museum te wijden aan geneeskunde, kunnen bezoekers inzicht krijgen in de invloed van Flauberts achtergrond op zijn literaire creaties. En natuurlijk kunt u lunchen, dineren, winkelen, wandelen en genieten van terrasjes op een van de levendige marktplaatsen.

Dag 3: Excursie Fécamp en Etretat

Vandaag rijden we met onze touringcar naar de Normandische kust – Côte d’Albâtre. Deze kustlijn was een belangrijke inspiratiebron voor de impressionistische schilders in de 19e eeuw. Na het ontbijt rijden we in 1 uur en 15 minuten naar Fécamp, de stad van visser en de Benedictijnse likeur. Tot 1204 was Fécamp de residentie van de Hertogen van Normandië, vandaag de dag is het een stad vol kunst en historie. Natuurlijk bezoekt u hier het imposante Palais Bénédictine. Het gebouw, een mix van Neo-gotische en Neo-Renaissance stijlen, is zowel de productiefaciliteit van de likeur als een museum. We verkennen eerst de museumcollecties met een collection van oude kunst, gevolgd door een rondleiding (in het Engels) door de distilleerderij en kelder en sluiten af met een proeverij van 3 benedictijnse likeuren. In de middag rijden we verder naar het charmant kustplaatsje Étretat met zijn beroemde krijtrotsen. Vaak bezocht door kunstenaars als Claude Monet, Eugène Boudin, en Gustave Courbet- het spel van licht en schaduw op de kliffen, evenals de reflecties in de zee, boden impressionistische kunstenaars een spectaculair onderwerp om vast te leggen. In de late middag rijden we weer terug naar Rouen waar u de avond ter vrije besteding heeft.

Dag 4: Terugreis met bezoek aan La Bouille

Na het ontbijt gaan de koffers de touringcar in. Deze ochtend staat nog een laatste bijzondere stop op de agenda. We rijden 25 km langs de Seine naar het charmante dorpje La Bouille. Het dorp met zijn oude vakwerkhuizen en smalle geplaveide straatjes, gelegen aan de oevers van de rivier de Seine staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid en was inspiratie voor verschillende impressionistische schilders. Het is ook de geboorteplaats van de Franse schrijver Hector Malot (“Alleen op de wereld”). Hier kunt u op eigen gelegenheid lunchen in een van de cafés en restaurants. Na enige vrije tijd begint de uiteindelijke thuisreis, we verwachten in de avond terug in Limburg te zijn.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Ibis Rouen Centre Rive Droite Pasteur

Het Ibis Rouen Centre Rive Droite Pasteur is in oktober nieuw geopend. De kamers zijn modern ingericht met airconditioning en geluidsisolatie, wel relatief klein, maar hebben alles wat nodig is. Het hotel ligt op 15 minuten loopafstand van Place du Vieux Marché. Een continentaal ontbijtbuffet met zoete en hartige gerechten is elke morgen inclusief.

Hotel verzorging: Logies met ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 125,-

Website Ibis Rouen Centre Rive Droite Pasteur

Instapschema
Heerlen, parkeerplaats bij kerk Heerlerbaan
Maastricht, busparkeerplaats Geusselt
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Roermond, Retailpark bij KFC
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • 3 nachten o.b.v. logies met ontbijt in hotel Ibis Rouen Centre Rive Droite Pasteur
 • Diner op dag 1 in een lokaal restaurant
 • Bezoek Amiens
 • Stadswandeling met Duitstalige gids in Rouen
 • Entree Musée des Beaux Arts incl. tentoonstelling David Hockney - Normandism met rondleiding (in het Engels)
 • Bezoek aan Fécamp en Etretat
 • Entree Palais Bénédictine incl. bezoek museumcollecties, rondleiding (in het Engels) door de distilleerderij en kelder & proeverij van 3 benedictijnse likeuren
 • Bezoek La Bouille
 • Toeristenbelasting
 • Headsets (oortjes)
 • Reisbegeleiding door Ria Freijser

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Eventuele verzekeringen
 • Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 19,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Programma onder voorbehoud van wijzigingen
 • Minimum aantal deelnemers: 25