Vertoeven op paradijseiland in de Middellandse Zee met excursies naar historische hoogtepunten

Op Cyprus vindt u de perfecte combinatie van zon, zee en strand en een rijke historie. Griekse legenden en Romeinse overblijfselen horen net zo goed bij het eiland als frappé en Cypriotische mezze. Onze lokale gids neemt u mee langs de geboorteplaats van Aphrodite, de koningsgraven van Paphos en de voormalige stad Kourion. Ook een bezoek aan het oogverblindende klooster van Kykkos en de militair verdeelde hoofdstad Nicosia mogen niet ontbreken. Tijdens deze bezoeken vangt u regelmatig een glimp op van het Troodosgebergte met de beroemde Olympusberg en de Kyrenia bergketens. Er is ook voldoende vrije tijd om op het strand of op een terrasje van het heerlijke Cypriotische klimaat te genieten. U verblijft tijdens deze onvergetelijke reis in het erg goed beoordeeld 3-sterrenhotel Cynthiana Beach Paphos direct aan een strand, in onlangs gerenoveerde kamers speciaal geboekt voor u met uitzicht op de zee. Tijdens deze reis is er dan ook voldoende vrije tijd om op het strand of op een terrasje van het heerlijke Cypriotische klimaat te genieten. 

 

Dag 1: Vlucht naar Paphos

Vandaag stapt u aan boord voor uw vlucht naar Paphos. Vanaf een van onze Limburgse opstapplaatsen reist u per comfortabele touringcar naar de luchthaven (april vanaf Amsterdam, andere data vanaf Keulen of Brussel Charleroi). Het vliegtuig in mei, september en oktober vertrekt vroeg in de ochtend (onder voorbehoud van wijzigingen) zodat u al rond de middag in Paphos, een havenstad in het westen van Cyprus, arriveert. Op de luchthaven van Paphos wacht een lokale Duitstalige reisleiding en bus op u voor de transfer van 35 minuten (25km) naar ons 3-sterren Cynthiana Beach Hotel ten noorden van Paphos. Hier slaapt u elke nacht van uw vakantie. Bij aankomst in het hotel geniet u van een welkomstdrankje. ’s Middags kunt u uw koffer uitpakken, de faciliteiten van het hotel ontdekken en/of genieten van het uitzicht op de bergen en de zee. Sluit de dag af met een smakelijk diner in het hotel.

Dag 2: Ontdek de historische stad Paphos

U begint de dag in uw hotel op Cyprus goed. Bij het openen van de gordijnen wordt u getrakteerd met uitzicht op de zee. Na een heerlijk ontbijt bezoekt u het ruim tweeduizend jaar oude centrum van Paphos. De rondleiding door het UNESCO Werelderfgoed begint met een bezoek aan de ruïnes van indrukwekkende koningsgraven uit de Hellenistische tijd. Vervolgens stapt u de oude Huizen van Dionysus, Aeon en Theseus binnen om de eeuwenoude Romeinse mozaïeken te bewonderen. Na een bezoek aan een van de oudste Christelijke kerken, Agia Kyriak, de oude haven en het Kasteel van Paphos ontdekt u de stad verder op eigen houtje. Slenter langs bezienswaardigheden of strijk neer op een terras in de zon. Avondeten in het hotel.

Dag 3: Bezoek de militair verdeelde hoofdstad Nicosia

Na het ontbijt bezoekt u de hoofdstad van het eiland Lefkosía (Nicosia), de laatste hoofdstad ter wereld die nog steeds militair wordt verdeeld. Het zuiden van de stad, Lefkosia genoemd, hoort bij de Griekse Republiek Cyprus. Het noorden, Lefkoşa, hoort bij de Turkse Republiek Noord-Cyprus. Onder begeleiding van een lokale Nederlands- of Duitstalige gids bezoekt u de met wapenschilden beschilderde Venetiaanse stadsmuren. We beginnen onze tour met het Cyprus Museum met de mooiste archeologische collectie in het Midden-Oosten. Onder de duizenden exposities mag u de collectie van rood-wit aardewerk en speksteenfiguren van de neolithische opgravingslocatie niet missen. Vervolgens bezoekt u de kathedraal, het aartsbisschoppelijk paleis Ágios Ioánnis en het Byzantijns museum met een enorme iconencollectie. In de oude binnenstad van Nicosia luncht (exclusief reissom) u tussen de locals, waarna u lopend de grens naar het noorden van de stad oversteekt. Door een levendige straat met cafés, restaurants en winkels loopt u naar de 14e eeuwse Hagia Sophia kathedraal die nu in gebruik is als moskee. 

 

Dag 4: Geniet van een vrije dag

Deze vierde dag mag u helemaal zelf bepalen wat u gaat doen. Blijf lang in bed naar het geruis van de golven luisteren of sta juist vroeg op om de zonsopgang te bewonderen. Geniet van een uitgebreid ontbijt en neem misschien een ochtendduik in het zwembad. Wilt u liever van de rust nabij het hotel genieten? Dan maakt u een lange strandwandeling. Aan het eind van de dag geniet u weer van het diner in het hotel.

Dag 5: Bewonder de kloosters van Kykkos, het Troodosgebergte en Omodos

Vandaag rijden we door het ‘Groene Hart’ van Cyprus: het Troodosgebergte. De hoogste top van de bergketen is met 1951m de Olympus. U bezoekt een van de rijkste en meest weelderig versierde kloosters ter wereld. De gebouwen zijn nog geen twee eeuwen oud, maar de kloostergemeenschap bestaat al sinds de 11e eeuw. De pracht van dit klooster bevindt zich binnen de muren, waar zoveel schitterende versieringen aangebracht zijn dat u bijna een zonnebril nodig heeft. Na dit bezoek rijden we naar Ómodos en zijn klooster. Dit bouwwerk vormt al sinds de 12e eeuw het hart van het dorp. De dorpen in dit gebied staan ​​bekend als Krassokoria (letterlijk wijndorpen). Tijd voor lunch (exclusief reissom) op het dorpsplein van Omodos en vervolgens terugreis naar Paphos.

Dag 6: Ontdek Apollo - Kourion - Kolossi - Limassol

Deze zesde dag brengt u tijd door aan de kust. Met een warme zeebries in uw haren geniet u van prachtig uitzicht over de turkooizen zee. We rijden naar de geboorteplaats van Aphrodite, aan de zuidwestkust van het eiland. Onze lokale gids vertelt u alles over de Griekse mythologie rond deze godin van de liefde. Via de ruïne van de Tempel van Apollo Hylates reist u naar Kourion, een vroegere stad met vele Romeinse ruïnes. Vanaf de tribunes van het amfitheater op de kliffen keek men vroeger naar gladiatorenspelen. Nu heeft u er een schitterend uitzicht op zee. Na een bezoek aan het 13e-eeuwse kasteel van Kolossi bereikt u de havenstad Limassol. Hier kunt u op uw eigen tempo door de pittoreske straatjes wandelen en op een zonnig terras van een frappé genieten.

Dag 7: Ontspan op eigen tempo, Mezze diner in de oude stad

De dag voor vertrek geniet u nogmaals van een vrije dag. Wandel over het strand, dobber in het zwembad of neem een duik in zee. Neem eventueel de taxi naar Paphos voor een dagje sightseeing of shoppen. U kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de dierentuin of het etnografisch museum. Met rozige wangen van de zon genieten we deze avond samen van een Mezze-diner in een taverne in de oude stad.  Met een wijntje in de hand kunt u vervolgens genieten van uw laatste avond op deze paradijseiland.

Dag 8: Terugreis

Na het ontbijt kijkt u nog een keer uit over de prachtige westkust van Cyprus. Een touringcar brengt u vervolgens naar het vliegveld voor uw terugvlucht. Zodra u geland bent, staat onze comfortabele touringcar op u te wachten voor de terugreis naar Limburg.

Het dagprogramma en onze vluchten zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen door (weers) omstandigheden op de plek van bestemming en/of wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Cynthiana Beach *** Paphos

Dit goed beoordeelde 3* hotel ligt in een rustige omgeving, omringd door de zee en op 7 km van het bruisende Paphos met zijn pittoreske vissershaven. Het hotel staat in het midden van prachtige terrastuinen, slechts een paar stappen naar het strand met een eigen baai en zwemgedeelte (zand- en rotsstranden). U verblijft in de gerenoveerde kamers, speciaal voor u geboekt met uitzicht op zee en met een balkon of terras. Elke ochtend geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet, elke avond van een goed verzorgd diner(buffet). Een Cypriotische avond en gratis gebruik van ligstoelen en handdoeken bij het zwembad zijn inbegrepen.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 160,-

Website Hotel Cynthiana Beach *** Paphos

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven
Taxiservice van huisadres naar de luchthaven v.v. **
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
**Tarieven zijn gebaseerd op 1 huisadres en maximaal 4 personen, indien afwijkend, dan is de taxi op aanvraag
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Reisinformatie
Op Cyprus vindt u de perfecte combinatie van zon, zee en strand en een rijke historie. Griekse legenden en Romeinse overblijfselen horen net zo goed bij het eiland als frappé en Cypriotische mezze. Onze lokale gids neemt u mee langs de geboorteplaats van Aphrodite, de koningsgraven van Paphos en de voormalige stad Kourion. Ook een bezoek aan het oogverblindende klooster van Kykkos en de militair verdeelde hoofdstad Nicosia mogen niet ontbreken. Tijdens deze bezoeken vangt u regelmatig een glimp op van het Troodosgebergte met de beroemde Olympusberg en de Kyrenia bergketens. Er is ook voldoende vrije tijd om op het strand of op een terrasje van het heerlijke Cypriotische klimaat te genieten. U verblijft tijdens deze onvergetelijke reis in het erg goed beoordeeld 3-sterrenhotel Cynthiana Beach Paphos direct aan een strand, in onlangs gerenoveerde kamers speciaal geboekt voor u met uitzicht op de zee. Tijdens deze reis is er dan ook voldoende vrije tijd om op het strand of op een terrasje van het heerlijke Cypriotische klimaat te genieten. 

 
Dagprogramma

Dag 1: Vlucht naar Paphos

Vandaag stapt u aan boord voor uw vlucht naar Paphos. Vanaf een van onze Limburgse opstapplaatsen reist u per comfortabele touringcar naar de luchthaven (april vanaf Amsterdam, andere data vanaf Keulen of Brussel Charleroi). Het vliegtuig in mei, september en oktober vertrekt vroeg in de ochtend (onder voorbehoud van wijzigingen) zodat u al rond de middag in Paphos, een havenstad in het westen van Cyprus, arriveert. Op de luchthaven van Paphos wacht een lokale Duitstalige reisleiding en bus op u voor de transfer van 35 minuten (25km) naar ons 3-sterren Cynthiana Beach Hotel ten noorden van Paphos. Hier slaapt u elke nacht van uw vakantie. Bij aankomst in het hotel geniet u van een welkomstdrankje. ’s Middags kunt u uw koffer uitpakken, de faciliteiten van het hotel ontdekken en/of genieten van het uitzicht op de bergen en de zee. Sluit de dag af met een smakelijk diner in het hotel.

Dag 2: Ontdek de historische stad Paphos

U begint de dag in uw hotel op Cyprus goed. Bij het openen van de gordijnen wordt u getrakteerd met uitzicht op de zee. Na een heerlijk ontbijt bezoekt u het ruim tweeduizend jaar oude centrum van Paphos. De rondleiding door het UNESCO Werelderfgoed begint met een bezoek aan de ruïnes van indrukwekkende koningsgraven uit de Hellenistische tijd. Vervolgens stapt u de oude Huizen van Dionysus, Aeon en Theseus binnen om de eeuwenoude Romeinse mozaïeken te bewonderen. Na een bezoek aan een van de oudste Christelijke kerken, Agia Kyriak, de oude haven en het Kasteel van Paphos ontdekt u de stad verder op eigen houtje. Slenter langs bezienswaardigheden of strijk neer op een terras in de zon. Avondeten in het hotel.

Dag 3: Bezoek de militair verdeelde hoofdstad Nicosia

Na het ontbijt bezoekt u de hoofdstad van het eiland Lefkosía (Nicosia), de laatste hoofdstad ter wereld die nog steeds militair wordt verdeeld. Het zuiden van de stad, Lefkosia genoemd, hoort bij de Griekse Republiek Cyprus. Het noorden, Lefkoşa, hoort bij de Turkse Republiek Noord-Cyprus. Onder begeleiding van een lokale Nederlands- of Duitstalige gids bezoekt u de met wapenschilden beschilderde Venetiaanse stadsmuren. We beginnen onze tour met het Cyprus Museum met de mooiste archeologische collectie in het Midden-Oosten. Onder de duizenden exposities mag u de collectie van rood-wit aardewerk en speksteenfiguren van de neolithische opgravingslocatie niet missen. Vervolgens bezoekt u de kathedraal, het aartsbisschoppelijk paleis Ágios Ioánnis en het Byzantijns museum met een enorme iconencollectie. In de oude binnenstad van Nicosia luncht (exclusief reissom) u tussen de locals, waarna u lopend de grens naar het noorden van de stad oversteekt. Door een levendige straat met cafés, restaurants en winkels loopt u naar de 14e eeuwse Hagia Sophia kathedraal die nu in gebruik is als moskee. 

 

Dag 4: Geniet van een vrije dag

Deze vierde dag mag u helemaal zelf bepalen wat u gaat doen. Blijf lang in bed naar het geruis van de golven luisteren of sta juist vroeg op om de zonsopgang te bewonderen. Geniet van een uitgebreid ontbijt en neem misschien een ochtendduik in het zwembad. Wilt u liever van de rust nabij het hotel genieten? Dan maakt u een lange strandwandeling. Aan het eind van de dag geniet u weer van het diner in het hotel.

Dag 5: Bewonder de kloosters van Kykkos, het Troodosgebergte en Omodos

Vandaag rijden we door het ‘Groene Hart’ van Cyprus: het Troodosgebergte. De hoogste top van de bergketen is met 1951m de Olympus. U bezoekt een van de rijkste en meest weelderig versierde kloosters ter wereld. De gebouwen zijn nog geen twee eeuwen oud, maar de kloostergemeenschap bestaat al sinds de 11e eeuw. De pracht van dit klooster bevindt zich binnen de muren, waar zoveel schitterende versieringen aangebracht zijn dat u bijna een zonnebril nodig heeft. Na dit bezoek rijden we naar Ómodos en zijn klooster. Dit bouwwerk vormt al sinds de 12e eeuw het hart van het dorp. De dorpen in dit gebied staan ​​bekend als Krassokoria (letterlijk wijndorpen). Tijd voor lunch (exclusief reissom) op het dorpsplein van Omodos en vervolgens terugreis naar Paphos.

Dag 6: Ontdek Apollo - Kourion - Kolossi - Limassol

Deze zesde dag brengt u tijd door aan de kust. Met een warme zeebries in uw haren geniet u van prachtig uitzicht over de turkooizen zee. We rijden naar de geboorteplaats van Aphrodite, aan de zuidwestkust van het eiland. Onze lokale gids vertelt u alles over de Griekse mythologie rond deze godin van de liefde. Via de ruïne van de Tempel van Apollo Hylates reist u naar Kourion, een vroegere stad met vele Romeinse ruïnes. Vanaf de tribunes van het amfitheater op de kliffen keek men vroeger naar gladiatorenspelen. Nu heeft u er een schitterend uitzicht op zee. Na een bezoek aan het 13e-eeuwse kasteel van Kolossi bereikt u de havenstad Limassol. Hier kunt u op uw eigen tempo door de pittoreske straatjes wandelen en op een zonnig terras van een frappé genieten.

Dag 7: Ontspan op eigen tempo, Mezze diner in de oude stad

De dag voor vertrek geniet u nogmaals van een vrije dag. Wandel over het strand, dobber in het zwembad of neem een duik in zee. Neem eventueel de taxi naar Paphos voor een dagje sightseeing of shoppen. U kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de dierentuin of het etnografisch museum. Met rozige wangen van de zon genieten we deze avond samen van een Mezze-diner in een taverne in de oude stad.  Met een wijntje in de hand kunt u vervolgens genieten van uw laatste avond op deze paradijseiland.

Dag 8: Terugreis

Na het ontbijt kijkt u nog een keer uit over de prachtige westkust van Cyprus. Een touringcar brengt u vervolgens naar het vliegveld voor uw terugvlucht. Zodra u geland bent, staat onze comfortabele touringcar op u te wachten voor de terugreis naar Limburg.

Het dagprogramma en onze vluchten zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen door (weers) omstandigheden op de plek van bestemming en/of wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Cynthiana Beach *** Paphos

Dit goed beoordeelde 3* hotel ligt in een rustige omgeving, omringd door de zee en op 7 km van het bruisende Paphos met zijn pittoreske vissershaven. Het hotel staat in het midden van prachtige terrastuinen, slechts een paar stappen naar het strand met een eigen baai en zwemgedeelte (zand- en rotsstranden). U verblijft in de gerenoveerde kamers, speciaal voor u geboekt met uitzicht op zee en met een balkon of terras. Elke ochtend geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet, elke avond van een goed verzorgd diner(buffet). Een Cypriotische avond en gratis gebruik van ligstoelen en handdoeken bij het zwembad zijn inbegrepen.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 160,-

Website Hotel Cynthiana Beach *** Paphos

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven
Taxiservice van huisadres naar de luchthaven v.v. **
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
**Tarieven zijn gebaseerd op 1 huisadres en maximaal 4 personen, indien afwijkend, dan is de taxi op aanvraag
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per comfortabele touringcar naar luchthaven v.v. (april: Amsterdam/ ander data: Keulen of Brussel Charleroi)
 • Vlucht naar Paphos v.v.
 • 20 kg ruimbagage
 • 7 nachten o.b.v. halfpension 3* Hotel in Paphos
 • Kamers met uitzicht op zee
 • 6 x diners in het hotel (min. 3 x in de vorm van een buffet)
 • 1 x Mezze-diner in taverne in de oude stad incl. 1/4 liter wijn of bier en water
 • 1 x Cypriotisch avond in het hotel
 • Gratis gebruik van ligstoelen en handdoeken bij het zwembad
 • Excursies o.l.v. lokale gids Paphos, Nicosia, Troodosgebergte, Omodos en Limasol
 • Bezoek Kykkosklooster, Koningsgraven, Kolossi, Kourion en geboorteplaats Aphrodite
 • Mezze-diner in taverne in de oude stad incl. 1/4 liter wijn of bier en water
 • Toeristenbelasting
 • Spauwen Travel reisbegeleiding gedurende gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,00 per persoon
 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele verzekeringen
 • Eventuele fooien

Overige informatie

 • Minimum aantal deelnemers: 15 personen
 • Maximum aantal deelnemers: 25 personen
 • Vluchtdetails en het programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen
 • Uw paspoort of ID-kaart dient tot 6 maanden na terugkomst geldig te zijn
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden