Complete rondreis langs orang-oetans, rijstvelden en tempels

Er zijn maar weinig eilanden in Azië die zo divers zijn als het eiland Sumatra. Van tropische stranden tot dichte jungles en idyllische meren tot ruige vulkanen. Sumatra is een mix van extremen van moeder natuur. Het land is gevuld met een enorme verscheidenheid aan fauna. Ga op zoek naar roodharige orang-oetans, Sumatraanse tijgers, neushoorns of olifanten. Een bezoek aan Sumatra is voor avonturiers. Tijdens uw bezoek aan Sumatra maakt u een jungletrekking door de beboste jungle van Bukit Lawang, brengt u een bezoek aan traditionele dorpen rondom het Tobameer en leert u Indonesisch koken tijdens een kookworkshop. 

Na uw bezoek aan Sumatra vliegt u naar Bali, ook wel bekend als Island of Gods. Bali trekt al eeuwenlang bezoekers van over de hele wereld, aangetrokken door de kleurrijke festivals en ceremonies, traditionele muziek en dans, kunst en handwerk, heerlijke keuken, prachtige onderwaterwereld en vriendelijke mensen. Tijdens uw bezoek aan Bali maakt u in Ubud kennis met het spirituele Bali en verblijft u een aantal dagen aan de kustplaats Sanur in het zuiden van het eiland. Sanur is relaxed en rijk aan kunst en culturen. 

U logeert tijdens deze rondreis in het 4- en 5-sterrenhotels in Sumatra en Bali. U vliegt vanuit Schiphol Amsterdam, met een tussenstop in Singapore, naar Medan. Na uw rondreis op het eiland Sumatra vliegt u naar Bali voor uw volgende avontuur. Voordat u terugvliegt naar Nederland, maakt u nog een stop in Singapore om deze bruisende metropool te ontdekken. Dat alles onder leiding van onze reisbegeleiding.

Dag 1: vlieg naar Medan in Sumatra

Onze comfortabele touringcar haalt u op bij een van de opstapplaatsen in Limburg. We brengen u naar de luchthaven Schiphol Amsterdam. Daar stapt u in het vliegtuig naar Medan. Na zo’n 12 uur en 25 minuten maakt u een korte tussenstop in Singapore. Vervolgens vliegt u binnen 1 uur en 15 minuten naar Medan. Maak het uzelf comfortabel in het vliegtuig tijdens deze nachtvlucht en probeer wat slaap te pakken.

Dag 2: Aankomst Medan

Na een korte tussenstop in Singapore stapt u op het vliegtuig naar Medan. Deze korte vlucht brengt u naar de internationale luchthaven van Kuala Namu. Nadat u de koffers van de rolband heeft opgepikt staat onze chauffeur en/of gids u op te wachten in de aankomsthal. Deze brengt u naar 5-sterrenhotel Grand City Hall in het hart van Medan. Hier kunt u even helemaal tot rust komen. Neem een duik in het buitenzwembad, of ga voor een drankje in de Coffee Shop of Piano Lounge in het hotel. ’s Avonds geniet u van een welkomstdiner in uw hotel.

Dag 3: orang-oetans spotten in Bukit Lawang

Vandaag moet u vroeg uit de veren. Om stipt 07.00 uur wordt u opgehaald bij  uw hotel voor een rit naar de jungle in Bukit Lawang. Tijdens deze drie uur durende rit vangt u de eerste glimp op van het eiland Sumatra. 

 

Aangekomen bij het Gunung Leuser National Park wandelt u langs de rivier tot de oversteekplaats. Vanaf hier brengt een kano u naar de overkant van de rivier. Zodra iedereen aan de overkant is volgt er een drie uur durende wandeling door het tropische regenwoud naar een centraal uitkijkpunt. Hou uw ogen en oren open, want wie weet slingert er wel een orang-oetan boven uw hoofd.

Nu u een beetje gewend bent aan de jungle is het tijd voor een jungletrektocht waarbij u, samen met een gids, dieper het Gunung Leuser National Park in trekt. Trotseer de heuvels en ga op zoek naar wilde dieren zoals gibbons, thomasbladapen, langstaart- en varkensstaartmakaken, vliegende eekhoorns, Sumatra-pauwen en neushoornvogels. Met een beetje geluk kruist er zelfs een orang-oetan uw pad. Tijdens deze trekking leert u alles over de flora en fauna. Na een onvergetelijke dag in het regenwoud brengt uw chauffeur u terug naar Medan, waar u rond 17.00 uur zult arriveren. 

Dag 4: een boottocht over het Tobameer

Na het ontbijt vertrekt u samen met uw chauffeur naar de haven in Parapat. 

Terwijl u Parapat nadert, geniet u van het uitzicht over het uitgestrekte Tobameer, een groot kratermeer. Eenmaal aangekomen in de haven stapt u op de boot die u naar het eiland Samosir in het midden van het Tobameer zal brengen. Onderweg worden er verschillende stops gemaakt. Zo brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan een palm- en rubberplantage. 

Dag 5: ontdek traditionele Batak Toba-dorpen

Vandaag bezoekt u een aantal interessante plaatsen op het eiland Samosir. Na het ontbijt is het tijd om verschillende traditionele dorpen te verkennen waar de Batak-volkeren wonen. De eerste stop is Ambarita. Hier bewondert u stenen stoelen en een tafel die vroeg de ontmoetingsplaats van Siallagan Kings was. Vervolgens gaat u naar Simanindo, waar u een traditionele dans  aanschouwt en het museum van Batak Toba bezoekt. Tot slot bezoekt u het oude graf van Sidabutar Kings in Tomok. Na het bezoek aan de traditionele dorpen vaart u met de boot terug naar uw hotel waar u de rest van de dag vrij kunt besteden.

Dag 6: kook traditionele Indonesische gerechten

Na het ontbijt is het tijd voor een kookcursus. Voor u aan de slag kunt in de keuken, doet u boodschappen op de lokale markt. Uw gids laat u zien wat u moet kopen en hoe het onderhandelen werkt op de traditionele markt. Zodra u alle verse ingrediënten heeft verzameld, wordt u naar het huis van de lokale bevolking gebracht.  Samen met lokale bewoners gaat u aan de slag in de keuken, waar u leert hoe u traditionele, Indonesische gerechten maakt. Verras uw smaakpapillen met uw zelfgemaakte gerechten. Na de lunch, wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 7: ervaar de bruisende stad Medan

Vandaag vaart u van Parapat (haven) naar Medan. Onderweg rijdt u over een bochtige weg met uitzicht op het Samosir-meer, voordat u de drukte van de stad Medan bereikt.

De bloeiende stad Medan, hoofdstad van Noord-Sumatra, is een economisch en commercieel centrum voor de regio. Het is de grootste stad op het eiland Sumatra, die al heel lang inwoners uit heel Indonesië aantrekt om te komen logeren. Vanwege deze etnische diversiteit staat Medan bekend om zijn culinaire plekken, rijk aan vele smaken. Proef er onder meer Bolu Meranti, een soort opgerold biscuitgebak met verschillende keuzes van botercrème die samen met Bika Ambon Zulayka een van de beroemde snacks in de stad is geworden. Medan is ook een drukke metropool, dus u zult geduld moeten hebben met wat files. Luidruchtige minibussen en becak concurreren met taxi’s en motoren om ruimte en actie door de drukte en hitte.

U zult een bezoek brengen aan het Maimoon-paleis om een glimp op te vangen van het koninklijke erfgoed, de Raya Medan-moskee en Vihara Gunung Timur.

Dag 8: vlieg naar Bali

Het is tijd voor uw volgende stop in Indonesië. Vandaag vliegt u via Jakarta, waar u een korte overstap heeft, naar Bali. In de vroege middag komt u aan op de internationale luchthaven Ngurah Rai Airport Bali en wordt u in een comfortabele bus naar Ubud gebracht. Het drukke Kuta in het zuiden van Bali ruilt u in voor rijstvelden, Balinese tempels en lokale dorpen.

Dag 9: ontdek spiritueel Bali

Na een heerlijke nachtrust in Arma Ubud Resort geniet u van een royaal ontbijt. Vandaag maakt u kennis met het spirituele Bali. Uw gids neemt u mee naar de Tirta Empul tempel. Terwijl u wordt gekleed in de juiste Balinese tempelkleding geeft uw gids uitleg over het offer en het gebed. Daarna krijgt u de gelegenheid om het heilige bad te nemen om uzelf te zuiveren. Na dit Balinese ritueel rijdt u naar Gunung Kawi, een tempelcomplex uit de 11e eeuw. Via smalle paden door de rijstvelden wandelt u langs dit prachtige tempelcomplex vol gebeeldhouwde gevels. Deze gevels worden ook wel de graven van de koning genoemd, ter herdenking aan het Udayana-koninkrijk. 

Vervolgens gaat u naar de Widya Guna stichting, waar u leert hoe u een offer, ook wel Canang genoemd, kunt maken. Dit offer brengen Balinezen naar de tempels om toestemming te vragen aan de goden om de tempel binnen te gaan. U krijgt hier de mogelijkheid om met Balinezen te bidden. 

Na de traditionele offers is het tijd om de rijstterrassen van Tegalalang in Ubud te bewonderen. Deze rijstterrassen zijn beroemd om hun prachtige scènes van rijstvelden met de subak (traditioneel Balinees coöperatief irrigatiesysteem), dat volgens de geschiedenis in de 8e eeuw werd doorgegeven door een gerespecteerde heilige man genaamd Rsi Markandeya. Tegallalang vormt één van de drie mooiste rijstterrassen in de gedeelde regio van Ubud. Gegarandeerd dat u hier een mooi vakantiekiekje kunt schieten met uw camera. U geniet van een lunch in de tuin van de Widya Guna stichting, die zorgt voor kinderen die speciale zorg nodig hebben. Terwijl u geniet van Indonesische heerlijkheden, kijkt u uit over de rijstvelden. Na de lunch brengt de chauffeur u terug naar het hotel.Dag 10: stadstour door Ubud

Een privéauto rijdt u vandaag naar Sanur, maar eerst bezoekt u nog enkele highlights in Ubud. Na het ontbijt in het hotel brengt u een bezoek aan het Koninklijk paleis van Ubud. Vanwege de ligging wordt het paleis beschouwd als het belangrijkste herkenningspunt van Ubud. De goed bewaard gebleven architectuur en charmante tuin maken een bezoek aan Puri Saren een van de hoogtepunten van uw reis door Bali. 

 

Vervolgens brengt u een bezoek aan het Ubud Monkey Forest, of zoals de volledige naam luidt: ‘Padangtegal Mandala Wisata Wanara Wana Sacred Monkey Forest Sanctuary’. In dit tempelcomplex staat u oog in oog met enkele van de 340 grijze langstaartmakaken die er leven. Wandel door het groene bos en geniet van de apen die in het rond springen. De lokale bevolking zorgt ervoor dat de harmonie tussen dier en mens in balans blijft.

 

Bij een bezoek aan Bali kan een traditionele lunch met vis niet ontbreken. De avond voor uw komst hebben onze medewerkers de visfuik al in de rivier gezet. Wanneer u arriveert bij het restaurant, gaat u naar de rivier om de visfuik te zoeken en verse groenten te plukken. Terwijl u de vis zoekt en groenten plukt, maakt het personeel een geurige, Balinese kruidenmix. Na de zorgvuldige voorbereiding wordt alles op een houtgestookt fornuis klaargemaakt. Mocht u zich willen opfrissen voordat u gaat lunchen, dan heeft u de mogelijkheid om zich te wassen in de natuurlijke waterbron. Als uw dagprogramma erop zit, brengt uw chauffeur u naar het 4-sterrenhotel Puri Santrian in Sanur. Pak uw koffers uit en kom lekker tot rust in de tropische tuin met zwembad.

Dag 11: geniet van een vrije dag

Na een heerlijke nachtrust geniet u van een uitgebreid ontbijt in uw hotel. Vandaag mag u helemaal zelf bepalen wat u gaat doen. Kiest u voor een ontspannen dag aan het zwembad of bent u in voor wat meer avontuur en gaat u bijvoorbeeld de buureilanden Nusa Lembongan of Nusa Ceningan verkennen? U kunt er ook voor kiezen om een aantal prachtige watervallen in de buurt te ontdekken. Waar u ook voor kiest, uw reisbegeleider helpt u graag. ‘s Avonds kunt u in het hotelrestaurant dineren.

Dag 12: ontspan in Sanur of geniet van een dagexcursie naar Uluwatu

Vandaag kiest u tussen vrije tijd in Sanur of een dagexcursie naar Uluwatu. Wanneer u in Sanur blijft kunt u deze stad en haar omgeving verkennen. Volg een yogales aan zee of huur een fiets en ga op ontdekkingstocht. In de avond geniet u van een diner in het hotelrestaurant. 

Wie even een andere omgeving wil dan Sanur, kiest voor de dagexcursie naar de kustplaats Uluwatu. Breng een bezoek aan de Uluwatu-tempel, een van de meest populaire en iconische locaties op Bali. Gebouwd op een steile klif met uitzicht over de oceaan wordt deze tempel beschouwd als een van de zes belangrijkste tempels voor Balinese spiritualiteit op het eiland. Het is misschien wel een van de beste plekken  op het eiland om de zonsondergang te kijken. Daarnaast worden er dagelijks Kecak-dansvoorstellingen gehouden in het amfitheater, iets dat niet mag ontbreken bij een bezoek aan Bali. Na uw bezoek aan Uluwatu brengt uw chauffeur u naar restaurant Jimbaran Bay, waar u geniet van een diner met zeevruchten terwijl u de zon in zee ziet zakken.

Dag 13: trek uw eigen plan rondom Sanur

Voordat u morgen naar Singapore vliegt, kunt u vandaag genieten van een vrije dag. Neem een duik in het zwembad of maak een heerlijke strandwandeling. Uw reisleider kan u alles vertellen over de bezienswaardigheden in de omgeving. Proef bijvoorbeeld traditionele Indonesische gerechten in warungs of shop nog wat laatste souvenirs. ‘s Avonds geniet u van een afscheidsdiner op Sanur Beach.

Dag 14: geniet van een flitsbezoek aan Singapore

Vandaag eindigt uw rondreis door Indonesië. Na het ontbijt wordt u door uw chauffeur naar Ngurah Rai International Airport gebracht. Vanuit Bali vliegt u in zo’n 2 uur en 40 minuten naar Changi Airport in Singapore. Hier pakt u de trein, die u binnen een halfuur naar het centrum van deze moderne, Aziatische metropool brengt. Bezoek de iconische Merlion, een waterspuwend beeld in de vorm van een vis en leeuw. Bezoek ook het bruisende Chinatown, waar u een bezoek aan een van de vele hawker centers (foodhallen) niet mag missen. Altijd al rond willen dwalen in een surrealistische wereld? Bezoek dan Gardens by the Bay, een natuurpark in centraal Singapore. Na een flitsbezoek aan Singapore vertrekt in de avond uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 15: aankomst in Nederland

Na een comfortabele vlucht landt uw vliegtuig vandaag op Schiphol Amsterdam, waar onze chauffeur u op staat te wachten. Onderweg naar Limburg kunt u vanuit de comfortabele busstoel nog even nagenieten van uw rondreis door Indonesië.

 

Het dagprogramma en onze vluchten zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen door (weers)omstandigheden op de plek van bestemming en/of wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

 

 Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

5-sterrenhotel Grand City Hall

Grand City Hall Hotel ligt in het hart van Medan en op een uur rijden van de internationale luchthaven van Kuala Namu. De Coffee Shop en Piano Lounge zijn ideaal voor lichte versnaperingen en drankjes. U kunt genieten van een groot buitenzwembad. Er is ook een spa- en wellnesscentrum met professionele massages.

De kamers beschikken over een flatscreen-tv, een bureau en gratis internet. De kamers zijn ook uitgerust met thee- en koffiezetapparaten en er is roomservice beschikbaar.

 

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 580,-

Website 5-sterrenhotel Grand City Hall

3-sterrenhotel Toledo Inn Samosir

Het Toledo Inn hotel ligt direct aan het Tobameer en heeft een weelderige tuin met mooie bomen, planten en kleurrijke orchideeën. Er zijn zitjes en ligstoelen aan de waterkant. Het hotel ligt in het dorpje Tuktuk waar leuke restaurantjes en winkeltjes op loopafstand te vinden zijn.

De deluxe kamers beschikken over airconditioning, een televisie, zitje, balkon en een badkamer met douche en toilet.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website 3-sterrenhotel Toledo Inn Samosir

4-sterrenhotel Puri Santrian

Puri Santrian is een modern Balinees resort, gelegen aan het strand aan de rustige zuidkant van Sanur. Een zeer geliefd hotel bij de Nederlandse vakantiegangers. Het hotel heeft een mooie tropische tuin met zwembad. De kamers van Puri Santrian hebben een balkon en voorzien van een satelliet-tv, een thee- en koffiezetapparaat en een minibar.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website 4-sterrenhotel Puri Santrian

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein (bij voldoende deelnemers)
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Reisinformatie
Er zijn maar weinig eilanden in Azië die zo divers zijn als het eiland Sumatra. Van tropische stranden tot dichte jungles en idyllische meren tot ruige vulkanen. Sumatra is een mix van extremen van moeder natuur. Het land is gevuld met een enorme verscheidenheid aan fauna. Ga op zoek naar roodharige orang-oetans, Sumatraanse tijgers, neushoorns of olifanten. Een bezoek aan Sumatra is voor avonturiers. Tijdens uw bezoek aan Sumatra maakt u een jungletrekking door de beboste jungle van Bukit Lawang, brengt u een bezoek aan traditionele dorpen rondom het Tobameer en leert u Indonesisch koken tijdens een kookworkshop. 

Na uw bezoek aan Sumatra vliegt u naar Bali, ook wel bekend als Island of Gods. Bali trekt al eeuwenlang bezoekers van over de hele wereld, aangetrokken door de kleurrijke festivals en ceremonies, traditionele muziek en dans, kunst en handwerk, heerlijke keuken, prachtige onderwaterwereld en vriendelijke mensen. Tijdens uw bezoek aan Bali maakt u in Ubud kennis met het spirituele Bali en verblijft u een aantal dagen aan de kustplaats Sanur in het zuiden van het eiland. Sanur is relaxed en rijk aan kunst en culturen. 

U logeert tijdens deze rondreis in het 4- en 5-sterrenhotels in Sumatra en Bali. U vliegt vanuit Schiphol Amsterdam, met een tussenstop in Singapore, naar Medan. Na uw rondreis op het eiland Sumatra vliegt u naar Bali voor uw volgende avontuur. Voordat u terugvliegt naar Nederland, maakt u nog een stop in Singapore om deze bruisende metropool te ontdekken. Dat alles onder leiding van onze reisbegeleiding.
Dagprogramma

Dag 1: vlieg naar Medan in Sumatra

Onze comfortabele touringcar haalt u op bij een van de opstapplaatsen in Limburg. We brengen u naar de luchthaven Schiphol Amsterdam. Daar stapt u in het vliegtuig naar Medan. Na zo’n 12 uur en 25 minuten maakt u een korte tussenstop in Singapore. Vervolgens vliegt u binnen 1 uur en 15 minuten naar Medan. Maak het uzelf comfortabel in het vliegtuig tijdens deze nachtvlucht en probeer wat slaap te pakken.

Dag 2: Aankomst Medan

Na een korte tussenstop in Singapore stapt u op het vliegtuig naar Medan. Deze korte vlucht brengt u naar de internationale luchthaven van Kuala Namu. Nadat u de koffers van de rolband heeft opgepikt staat onze chauffeur en/of gids u op te wachten in de aankomsthal. Deze brengt u naar 5-sterrenhotel Grand City Hall in het hart van Medan. Hier kunt u even helemaal tot rust komen. Neem een duik in het buitenzwembad, of ga voor een drankje in de Coffee Shop of Piano Lounge in het hotel. ’s Avonds geniet u van een welkomstdiner in uw hotel.

Dag 3: orang-oetans spotten in Bukit Lawang

Vandaag moet u vroeg uit de veren. Om stipt 07.00 uur wordt u opgehaald bij  uw hotel voor een rit naar de jungle in Bukit Lawang. Tijdens deze drie uur durende rit vangt u de eerste glimp op van het eiland Sumatra. 

 

Aangekomen bij het Gunung Leuser National Park wandelt u langs de rivier tot de oversteekplaats. Vanaf hier brengt een kano u naar de overkant van de rivier. Zodra iedereen aan de overkant is volgt er een drie uur durende wandeling door het tropische regenwoud naar een centraal uitkijkpunt. Hou uw ogen en oren open, want wie weet slingert er wel een orang-oetan boven uw hoofd.

Nu u een beetje gewend bent aan de jungle is het tijd voor een jungletrektocht waarbij u, samen met een gids, dieper het Gunung Leuser National Park in trekt. Trotseer de heuvels en ga op zoek naar wilde dieren zoals gibbons, thomasbladapen, langstaart- en varkensstaartmakaken, vliegende eekhoorns, Sumatra-pauwen en neushoornvogels. Met een beetje geluk kruist er zelfs een orang-oetan uw pad. Tijdens deze trekking leert u alles over de flora en fauna. Na een onvergetelijke dag in het regenwoud brengt uw chauffeur u terug naar Medan, waar u rond 17.00 uur zult arriveren. 

Dag 4: een boottocht over het Tobameer

Na het ontbijt vertrekt u samen met uw chauffeur naar de haven in Parapat. 

Terwijl u Parapat nadert, geniet u van het uitzicht over het uitgestrekte Tobameer, een groot kratermeer. Eenmaal aangekomen in de haven stapt u op de boot die u naar het eiland Samosir in het midden van het Tobameer zal brengen. Onderweg worden er verschillende stops gemaakt. Zo brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan een palm- en rubberplantage. 

Dag 5: ontdek traditionele Batak Toba-dorpen

Vandaag bezoekt u een aantal interessante plaatsen op het eiland Samosir. Na het ontbijt is het tijd om verschillende traditionele dorpen te verkennen waar de Batak-volkeren wonen. De eerste stop is Ambarita. Hier bewondert u stenen stoelen en een tafel die vroeg de ontmoetingsplaats van Siallagan Kings was. Vervolgens gaat u naar Simanindo, waar u een traditionele dans  aanschouwt en het museum van Batak Toba bezoekt. Tot slot bezoekt u het oude graf van Sidabutar Kings in Tomok. Na het bezoek aan de traditionele dorpen vaart u met de boot terug naar uw hotel waar u de rest van de dag vrij kunt besteden.

Dag 6: kook traditionele Indonesische gerechten

Na het ontbijt is het tijd voor een kookcursus. Voor u aan de slag kunt in de keuken, doet u boodschappen op de lokale markt. Uw gids laat u zien wat u moet kopen en hoe het onderhandelen werkt op de traditionele markt. Zodra u alle verse ingrediënten heeft verzameld, wordt u naar het huis van de lokale bevolking gebracht.  Samen met lokale bewoners gaat u aan de slag in de keuken, waar u leert hoe u traditionele, Indonesische gerechten maakt. Verras uw smaakpapillen met uw zelfgemaakte gerechten. Na de lunch, wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 7: ervaar de bruisende stad Medan

Vandaag vaart u van Parapat (haven) naar Medan. Onderweg rijdt u over een bochtige weg met uitzicht op het Samosir-meer, voordat u de drukte van de stad Medan bereikt.

De bloeiende stad Medan, hoofdstad van Noord-Sumatra, is een economisch en commercieel centrum voor de regio. Het is de grootste stad op het eiland Sumatra, die al heel lang inwoners uit heel Indonesië aantrekt om te komen logeren. Vanwege deze etnische diversiteit staat Medan bekend om zijn culinaire plekken, rijk aan vele smaken. Proef er onder meer Bolu Meranti, een soort opgerold biscuitgebak met verschillende keuzes van botercrème die samen met Bika Ambon Zulayka een van de beroemde snacks in de stad is geworden. Medan is ook een drukke metropool, dus u zult geduld moeten hebben met wat files. Luidruchtige minibussen en becak concurreren met taxi’s en motoren om ruimte en actie door de drukte en hitte.

U zult een bezoek brengen aan het Maimoon-paleis om een glimp op te vangen van het koninklijke erfgoed, de Raya Medan-moskee en Vihara Gunung Timur.

Dag 8: vlieg naar Bali

Het is tijd voor uw volgende stop in Indonesië. Vandaag vliegt u via Jakarta, waar u een korte overstap heeft, naar Bali. In de vroege middag komt u aan op de internationale luchthaven Ngurah Rai Airport Bali en wordt u in een comfortabele bus naar Ubud gebracht. Het drukke Kuta in het zuiden van Bali ruilt u in voor rijstvelden, Balinese tempels en lokale dorpen.

Dag 9: ontdek spiritueel Bali

Na een heerlijke nachtrust in Arma Ubud Resort geniet u van een royaal ontbijt. Vandaag maakt u kennis met het spirituele Bali. Uw gids neemt u mee naar de Tirta Empul tempel. Terwijl u wordt gekleed in de juiste Balinese tempelkleding geeft uw gids uitleg over het offer en het gebed. Daarna krijgt u de gelegenheid om het heilige bad te nemen om uzelf te zuiveren. Na dit Balinese ritueel rijdt u naar Gunung Kawi, een tempelcomplex uit de 11e eeuw. Via smalle paden door de rijstvelden wandelt u langs dit prachtige tempelcomplex vol gebeeldhouwde gevels. Deze gevels worden ook wel de graven van de koning genoemd, ter herdenking aan het Udayana-koninkrijk. 

Vervolgens gaat u naar de Widya Guna stichting, waar u leert hoe u een offer, ook wel Canang genoemd, kunt maken. Dit offer brengen Balinezen naar de tempels om toestemming te vragen aan de goden om de tempel binnen te gaan. U krijgt hier de mogelijkheid om met Balinezen te bidden. 

Na de traditionele offers is het tijd om de rijstterrassen van Tegalalang in Ubud te bewonderen. Deze rijstterrassen zijn beroemd om hun prachtige scènes van rijstvelden met de subak (traditioneel Balinees coöperatief irrigatiesysteem), dat volgens de geschiedenis in de 8e eeuw werd doorgegeven door een gerespecteerde heilige man genaamd Rsi Markandeya. Tegallalang vormt één van de drie mooiste rijstterrassen in de gedeelde regio van Ubud. Gegarandeerd dat u hier een mooi vakantiekiekje kunt schieten met uw camera. U geniet van een lunch in de tuin van de Widya Guna stichting, die zorgt voor kinderen die speciale zorg nodig hebben. Terwijl u geniet van Indonesische heerlijkheden, kijkt u uit over de rijstvelden. Na de lunch brengt de chauffeur u terug naar het hotel.Dag 10: stadstour door Ubud

Een privéauto rijdt u vandaag naar Sanur, maar eerst bezoekt u nog enkele highlights in Ubud. Na het ontbijt in het hotel brengt u een bezoek aan het Koninklijk paleis van Ubud. Vanwege de ligging wordt het paleis beschouwd als het belangrijkste herkenningspunt van Ubud. De goed bewaard gebleven architectuur en charmante tuin maken een bezoek aan Puri Saren een van de hoogtepunten van uw reis door Bali. 

 

Vervolgens brengt u een bezoek aan het Ubud Monkey Forest, of zoals de volledige naam luidt: ‘Padangtegal Mandala Wisata Wanara Wana Sacred Monkey Forest Sanctuary’. In dit tempelcomplex staat u oog in oog met enkele van de 340 grijze langstaartmakaken die er leven. Wandel door het groene bos en geniet van de apen die in het rond springen. De lokale bevolking zorgt ervoor dat de harmonie tussen dier en mens in balans blijft.

 

Bij een bezoek aan Bali kan een traditionele lunch met vis niet ontbreken. De avond voor uw komst hebben onze medewerkers de visfuik al in de rivier gezet. Wanneer u arriveert bij het restaurant, gaat u naar de rivier om de visfuik te zoeken en verse groenten te plukken. Terwijl u de vis zoekt en groenten plukt, maakt het personeel een geurige, Balinese kruidenmix. Na de zorgvuldige voorbereiding wordt alles op een houtgestookt fornuis klaargemaakt. Mocht u zich willen opfrissen voordat u gaat lunchen, dan heeft u de mogelijkheid om zich te wassen in de natuurlijke waterbron. Als uw dagprogramma erop zit, brengt uw chauffeur u naar het 4-sterrenhotel Puri Santrian in Sanur. Pak uw koffers uit en kom lekker tot rust in de tropische tuin met zwembad.

Dag 11: geniet van een vrije dag

Na een heerlijke nachtrust geniet u van een uitgebreid ontbijt in uw hotel. Vandaag mag u helemaal zelf bepalen wat u gaat doen. Kiest u voor een ontspannen dag aan het zwembad of bent u in voor wat meer avontuur en gaat u bijvoorbeeld de buureilanden Nusa Lembongan of Nusa Ceningan verkennen? U kunt er ook voor kiezen om een aantal prachtige watervallen in de buurt te ontdekken. Waar u ook voor kiest, uw reisbegeleider helpt u graag. ‘s Avonds kunt u in het hotelrestaurant dineren.

Dag 12: ontspan in Sanur of geniet van een dagexcursie naar Uluwatu

Vandaag kiest u tussen vrije tijd in Sanur of een dagexcursie naar Uluwatu. Wanneer u in Sanur blijft kunt u deze stad en haar omgeving verkennen. Volg een yogales aan zee of huur een fiets en ga op ontdekkingstocht. In de avond geniet u van een diner in het hotelrestaurant. 

Wie even een andere omgeving wil dan Sanur, kiest voor de dagexcursie naar de kustplaats Uluwatu. Breng een bezoek aan de Uluwatu-tempel, een van de meest populaire en iconische locaties op Bali. Gebouwd op een steile klif met uitzicht over de oceaan wordt deze tempel beschouwd als een van de zes belangrijkste tempels voor Balinese spiritualiteit op het eiland. Het is misschien wel een van de beste plekken  op het eiland om de zonsondergang te kijken. Daarnaast worden er dagelijks Kecak-dansvoorstellingen gehouden in het amfitheater, iets dat niet mag ontbreken bij een bezoek aan Bali. Na uw bezoek aan Uluwatu brengt uw chauffeur u naar restaurant Jimbaran Bay, waar u geniet van een diner met zeevruchten terwijl u de zon in zee ziet zakken.

Dag 13: trek uw eigen plan rondom Sanur

Voordat u morgen naar Singapore vliegt, kunt u vandaag genieten van een vrije dag. Neem een duik in het zwembad of maak een heerlijke strandwandeling. Uw reisleider kan u alles vertellen over de bezienswaardigheden in de omgeving. Proef bijvoorbeeld traditionele Indonesische gerechten in warungs of shop nog wat laatste souvenirs. ‘s Avonds geniet u van een afscheidsdiner op Sanur Beach.

Dag 14: geniet van een flitsbezoek aan Singapore

Vandaag eindigt uw rondreis door Indonesië. Na het ontbijt wordt u door uw chauffeur naar Ngurah Rai International Airport gebracht. Vanuit Bali vliegt u in zo’n 2 uur en 40 minuten naar Changi Airport in Singapore. Hier pakt u de trein, die u binnen een halfuur naar het centrum van deze moderne, Aziatische metropool brengt. Bezoek de iconische Merlion, een waterspuwend beeld in de vorm van een vis en leeuw. Bezoek ook het bruisende Chinatown, waar u een bezoek aan een van de vele hawker centers (foodhallen) niet mag missen. Altijd al rond willen dwalen in een surrealistische wereld? Bezoek dan Gardens by the Bay, een natuurpark in centraal Singapore. Na een flitsbezoek aan Singapore vertrekt in de avond uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 15: aankomst in Nederland

Na een comfortabele vlucht landt uw vliegtuig vandaag op Schiphol Amsterdam, waar onze chauffeur u op staat te wachten. Onderweg naar Limburg kunt u vanuit de comfortabele busstoel nog even nagenieten van uw rondreis door Indonesië.

 

Het dagprogramma en onze vluchten zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen door (weers)omstandigheden op de plek van bestemming en/of wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

 

 Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

5-sterrenhotel Grand City Hall

Grand City Hall Hotel ligt in het hart van Medan en op een uur rijden van de internationale luchthaven van Kuala Namu. De Coffee Shop en Piano Lounge zijn ideaal voor lichte versnaperingen en drankjes. U kunt genieten van een groot buitenzwembad. Er is ook een spa- en wellnesscentrum met professionele massages.

De kamers beschikken over een flatscreen-tv, een bureau en gratis internet. De kamers zijn ook uitgerust met thee- en koffiezetapparaten en er is roomservice beschikbaar.

 

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 580,-

Website 5-sterrenhotel Grand City Hall

3-sterrenhotel Toledo Inn Samosir

Het Toledo Inn hotel ligt direct aan het Tobameer en heeft een weelderige tuin met mooie bomen, planten en kleurrijke orchideeën. Er zijn zitjes en ligstoelen aan de waterkant. Het hotel ligt in het dorpje Tuktuk waar leuke restaurantjes en winkeltjes op loopafstand te vinden zijn.

De deluxe kamers beschikken over airconditioning, een televisie, zitje, balkon en een badkamer met douche en toilet.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website 3-sterrenhotel Toledo Inn Samosir

4-sterrenhotel Puri Santrian

Puri Santrian is een modern Balinees resort, gelegen aan het strand aan de rustige zuidkant van Sanur. Een zeer geliefd hotel bij de Nederlandse vakantiegangers. Het hotel heeft een mooie tropische tuin met zwembad. De kamers van Puri Santrian hebben een balkon en voorzien van een satelliet-tv, een thee- en koffiezetapparaat en een minibar.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website 4-sterrenhotel Puri Santrian

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein (bij voldoende deelnemers)
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar naar de luchthaven van Amsterdam Schiphol en v.v.
 • Vlucht van Amsterdam Schiphol naar Medan (Sumatra) en retour vanuit Denpasar (Bali)
 • 20 kg ruimbagage
 • Een binnenlandse vlucht van Medan naar Denpasar met tussenstop in Jakarta
 • Vervoer ter plaatse
 • 12 overnachtingen in genoemde hotels incl. ontbijt
 • 2 diners
 • 4 keer een lunch(box)
 • Een Nederlandstalige gids
 • Een dagexcursie naar Bukit Lawang
 • De overtocht naar Samosir
 • Een kookcursus in Samosir
 • Een treinticket van Singapore Changi Airport naar het centrum en v.v.
 • Toeristenbelasting
 • Spauwen Travel reisbegeleiding gedurende de hele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Niet genoemde entrees
 • Eventuele (reis)verzekeringen
 • Eventuele fooien
 • Optionele excursie naar Uluwatu en visgerechten in Jimbaran (€ 55,00 per persoon)
 • Optionele boottochten
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,00 per persoon

Overige informatie

 • Minimum aantal deelnemers: 15
 • Vluchtdetails en het programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen
 • Een paspoort is verplicht en dient tot 6 maanden na terugkomst geldig te zijn.
 • Om als toerist te kunnen reizen naar Indonesië, heb je sinds 10 juni 2015 geen toeristenvisum meer nodig. Nederlandse en Belgische toeristen krijgen bij aankomst in Indonesië een inreisstempel in hun paspoort.
 • Voor vliegreizen en (rivier) cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden
 • Deze reis is niet geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn
 • Medicijnen mee op reis? Voor sommige medicijnen heeft u een verklaring nodig, wij verwijzen u hiervoor naar de website van het Centraal Administratiekantoor: https://www.hetcak.nl/regelingen/medicijnen-mee-op-reis
 • Voor de eventuele benodigde inentingen raadpleeg de ggd