De hoogtepunten van Sicilië met alle excursies inclusief!

Deze reis hebben we speciaal voor u ingekocht! Prachtig Sicilië met een bezoek aan Vulcano en Lipari; ook wel de Eolische eilanden genoemd. De door UNESCO beschermde Eolische eilanden rijzen als juwelen op uit de zee, voor de noordoostelijke kust van Sicilië. Deze idyllische archipel bestaat uit zeven eilanden: Vulcano, Lipari, Salina, Panarea, Stromboli, Filicudi en Alicudi. U bent in de unieke gelegenheid om 2 eilanden te bezoeken tijdens deze spectaculaire reis. Het prachtige Sicilië zal uw zintuigen prikkelen. Niet alleen door de charme van de Siciliaanse bevolking maar tevens kunt u zich vergapen aan adembenemend natuurgeweld; wat dacht u van de nog steeds lava spuwende vulkaan de Etna? Of al die sporen van vele oude beschavingen? Het eiland is rijk aan cultuurschatten en u waant zich dagelijks in één groot openluchtmuseum. Te midden van al die schatten liggen uitgestrekte wijngaarden waar verrassende wijnen worden geproduceerd en schilderachtige badplaatsen, waar u zich op culinair gebied lekker kunt laten verwennen. Wist u dat het Griekse woord Trinacria verbonden is met Sicilië? Het driebenig symbool geeft de verbinding weer tussen de drie belangrijkste steden van Sicilië: Palermo, en Catania. Gedurende deze schitterende 8-daagse beleving, zult u dit symbool in vele varianten terugzien. Naast een uitgebreid bezoek aan de steden Palermo en Catania zult u ook heerlijk kunnen genieten van de uitbundige natuur die rond deze tijd op haar mooist is. In de maanden juni en september laat Bella Sicilia zich van haar beste kant zien. U logeert 2 nachten in het schilderachtige Cefalu in het 4 sterren Hotel Dolcestate Resort of 4 sterren Hotel Costa Verde en 5 nachten in het bekende 4 sterren hotel Antares in het gezellige kustplaatsje Letojanni. Hier kunt u 's avonds heerlijk flaneren of u neemt de kabelbaan naar het hoger gelegen Mazzaro en Taormina. Dagelijks brengen we u in vervoering door een mooie mix van cultuur, natuur en niet te vergeten de Siciliaanse keuken aan te bieden. De reis wordt natuurlijk begeleidt door onze zeer ervaren Spauwen Travel reisbegeleiding en is inclusief transfer per luxe touringcar vanuit Limburg naar Düsseldorf v.v. Alsof dat nog niet genoeg is zijn de excursies die worden aangeboden in het programma bijna allemaal INCLUSIEF. Gaat u mee? Andiamo!

Dag 1: Heenreis

Düsseldorf – Catania – Cefalu

Transfer vanuit uw Limburgse opstapplaats per luxe touringcar naar Düsseldorf  Airport. U vliegt naar Catania. Bij aankomst wacht een touringcar op u en volgt de transfer (ca. 180 km.) naar uw 4* hotel in Cefalu. Gedurende deze busrit krijgt u een prima eerste indruk van wat Bella Sicilia u allemaal te bieden heeft. U doorkruist het eiland naar het mooie plaatsje Cefalu. Bij aankomst in uw hotel heeft u even lekker de tijd om u op te frissen en het hotel te verkennen. Dit comfortabele hotel ligt vlakbij de sfeervolle badplaats Cefalù. U dineert vanavond in het hotel.

Dag 2: Monreale - Palermo

Monreale – Palermo

Na een heerlijk ontbijt is het tijd voor een bezoek aan de imposante hoofdstad Palermo. Voordat u daar echter aankomt voert de route u langs ontelbare fruit- en groentetuinen en bezoek u eerst de Benedictijnse kloosterstad Monreale. Het interieur van de kathedraal met de ontelbare glanzende mozaïeken is onvergetelijk. De mozaïeken beelden zowel scènes uit de bijbel als uit de lokale geschiedenis uit. Vanaf de zuidwest toren van de kathedraal heeft u mooi zicht op de stad en omgeving. Dan is het tijd voor Palermo, de stad heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden, al is de plaats nog steeds meer een havenplaats dan een toeristische trekpleister. De lokale bevolking leeft het meeste buiten op de pleinen. Vooral de pleinen Verdi Palermo en Castelnuovo hebben de hele dag een doorstroom van Italianen; de zogenaamde Piazza Cultuur. Op deze pleinen vindt u dan ook de meeste restaurantjes, barretjes en kleine pop-up standjes naast de weg. Uiteraard kunt u dit typische hectisch Italiaanse sfeertje met eigen ogen aanschouwen en beleven. Het eeuwenoude centrum van Palermo is een waar openluchtmuseum vol kerken en met rijk versierde paleizen. De invloed van de Islamitische bouwkunst is overal herkenbaar: in de kerk van San Giavanni degli Eremiti, in het Palazo dei Dormanni en in de San Cataldo. De dom heeft een schitterende gotische gevel en herbergt het graf van Frederik II. Na een hele dag sfeer proeven in Palermo rijdt u weer terug naar uw hotel. Na een duik in het zwembad volgt diner in het hotel.

Dag 3: Agrigento

Agrigento

Vandaag vervolgt u uw reis naar een nieuwe stad en een nieuw hotel. Denkt u eraan dat u voor het ontbijt uw koffers buiten de kamer zet? Dan worden deze weer zorgvuldig in de touringcar geplaatst. Na een heerlijk ontbijt vervolgt u uw weg richting het indrukwekkende Agrigento. De belangrijkste archeologische opgravingen zijn hier te wonderen. De geschiedenis van Agrigento gaat ver terug, zoals bij de meeste steden op Sicilië. De meeste tempels vindt u in Valle dei Templi, waar u een uitgebreid bezoek aan brengt en waar de ervaren Duitstalige gids zijn kennis met u zal delen. De Tempio di Ercole is de grootste en oudste Dorische tempel van de stad. Wanneer je de geplaveide weg naar boven volgt, komt u op de heuvel aan de Tempio della Concordia (Concordiatempel). Deze tempel heeft harmonieuze verhoudingen en een oogverblindende bruinrode tint. De laatste tempel die u hier kan bewonderen, is de Tempio di Giunone (tempel van Juno). Vanaf dit punt kunt u eveneens genieten over een geweldig panorama over de heuvelrug met de tempels, de vallei waar de oude stad ooit lag en Agrigento. U maakt ook kennis met de moderne stad Agrigento, ook hier weer veel mediterraanse pleintjes met prachtige grote olijfbomen die voor natuurlijke schaduw zorgen. U heeft ruim de tijd om te genieten van een echte Italiaanse cappuccino met brioche en een verse granita. In de namiddag vervolgt u uw weg naar uw 4* hotel Antares in Letojanni. Vanuit uw hotel heeft u een prachtig zicht op de vulkaan Etna. U heeft nog gelegenheid om een duik te nemen in het zwembad voordat u gaat dineren in het hotel.

Dag 4: Taormina

Taormina

Altijd al door een hippe en toch zeer Romeinse stad willen wandelen? Dan kan dit vandaag in Taormina. Hoog gelegen aan de voet van de Etna is Taormina een lust voor het oog. Gebouwd op terrassen waardoor u steeds een prachtig uitzicht heeft op de omgeving. U begint uw rondleiding te voet aan de Romeinse poort genaamd Catania en slentert door de Corso Umberto; hier loopt de Romeinse tijd naadloos over in moderne tijd met aan beide kanten luxe winkels, souvenirs zaakjes, de authentieke Siciliaanse groenteboer en natuurlijk de overheerlijke kaaswinkels. U brengt een bezoek aan het Teatro Greco waar nog steeds concerten plaatsvinden; net als in de Romeinse tijd gewoon zitten op de trappen en genieten van de fenomenale akoestiek. Bezoekt u dit theater ook eens in de avonduren, vanuit uw hotel is dat geen enkel probleem. Ga lekker op een terrasje zitten en kijk uw ogen uit, la Dolce Vita pur sang. Diner in uw hotel.

Dag 5: Vrije dag óf Syracuse

Vrije dag of optioneel naar Syracuse (bij voldoende deelnemers)

Na het ontbijt heeft u vandaag een vrije dag. Neem een duik in het zwembad of ga naar Letojanni. Letojanni is een kleine badplaats met een groot zand/kiezelstrand. Net als in vele andere badplaatsen op Sicilië vindt u in Letojanni een combinatie van oud en nieuw, waarbij het nieuwe vaak op het toerisme gericht is. Het centrum van de plaats bevindt zich rond het kerkplein. Op dit plein zijn enkele terrasjes en ook langs de boulevard vindt u restaurants en enkele bars. Letojanni is niet een plaats met zeer veel voorzieningen, maar het heeft wel een mooi, lang strand. Dit strand is de grote publiekstrekker van Letojanni. Het bestaat uit kiezels en zand en op sommige delen is het mogelijk om strandstoelen en parasols te huren. Deze behoren vaak toe aan de horecagelegenheden achter het strand en u kunt dan ook van hun service genieten.

U kunt ook zich ook inschrijven voor een excursie naar Syracuse (alleen bij voldoende deelnemers), kosten ca. € 65,- per persoon. Syracuse, nu een UNESCO World Heritage, was ooit een zeer rijke en invloedrijke stad en dat merkt u nu nog wanneer u door het oude centrum van deze mooi stad wandelt. Tijdens de stadswandeling ziet u vele architecturale pareltjes. Bovendien is het de geboorteplaats van de wiskundige en ingenieur Archimedes. U brengt een bezoek aan het Museo Regionale Archeologico, meteen het grootste museum van het eiland. Hier krijgt u uitleg over de geschiedenis van Sicilië. Uiteraard staan in Syracuse ook de nodige kerken, waarvan het Santuario della Madonnina delle Lacrime, met een tranend en wonderen verrichtend Mariabeeld en de Santa Lucia del Sepolcro, met een schilderij van Caravaggio, uw bezoek meer dan waard zijn. Tijdens de antieke tijden, was dit één van de machtigste steden van de Mediterraanse wereld. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 6: Vulkaan de Etna en Catania

Vulkaan de Etna en Catania

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Dame Etna, zoals deze vulkaan in de volksmond wordt genoemd. Van een afstand ziet de, momenteel zeer actieve vulkaan er indrukwekkend uit. Vandaag kunt u de vulkaan van dichtbij bekijken. De rit naar de vulkaan vanuit Zafferana of Nicolosi is een goede manier om het veranderende landschap te aanschouwen. De route begint met bossen en kleine hutten. Daarna komen prachtige planten met gele kleuren en ruikend naar jasmijn. Hogerop de vulkaan zijn er wijngaarden. Totdat de natuur transformeert in een zwart landschap.Vanmiddag maakt u een rondrit door Catania. De meest geliefde bezienswaardigheid van Catania is ongetwijfeld de Cattedrale di Sant’Agata gelegen op het Piazza del Duomo. De façade is versierd met prachtige, trotse beelden en rondom de kathedraal vindt u een kleine tuin terug met ook daarin enkele prachtige kunstwerken. De zuil met de grappige olifant is bijvoorbeeld wel een fotootje waard. In de late namiddag bent u weer terug in het hotel. Diner in het hotel.

Dag 7: Eolische eilanden Vulcano & Lipari

Eolische eilanden Vulcano en Lipari

Na het ontbijt volgt wederom een unieke dag. Na het ontbijt wordt u naar de haven gebracht waar u met een motorboot richting het eerste eiland vaart; Lipari. Dit is het grootste eiland, met een oppervlakte van ruim zevenendertig vierkante kilometer. Het eiland telt maar liefst twaalf vulkanen, met onder meer de Monte Chirica, de Monte Sant’Angelo en de Monte Pelato. Het mooiste uitzicht heeft u vanaf de Monte Guardia, in het zuiden van Lipari, waar een klim beloond wordt met een uniek uitzicht op Vulcano. De vulkanen zijn allemaal niet meer actief, maar wel geniet u op het eiland dankzij de vulkanische grond van natuurlijke warmwaterbronnen. In het plaatsje Lipari is met name de door de Spanjaarden gebouwde burcht een bezoek waard, niet in het minst vanwege het prachtige panorama dat u boven hebt en de in de burcht geïntegreerde kathedraal, gewijd aan San Bartolomeo, de beschermheilige van de hele archipel. Vervolgens bezoekt u Vulcano. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de modderbaden en de vulkaankraters in de zee, vlakbij de haven. Als u goed ter been bent, klim dan naar de top van de vulkaan. Van daaruit heeft u een fantastisch uitzicht over de andere eilanden. In de late namiddag bent u weer terug in uw hotel. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 8: Terugreis

Catania – Düsseldorf – Limburg

Vandaag is de dag dat u deze prachtige rondreis gaat afsluiten. Na het ontbijt volgt de bustransfer naar de luchthaven van Catania. Bij aankomst in Düsseldorf staat onze luxe touringcar voor u klaar die u weer terugrijdt naar uw uitstapplaats in Limburg. Dan komt er vandaag een einde aan uw prachtige reis door Sicilië. U keert weer huiswaarts met mooie herinneringen en indrukwekkende foto’s.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Costa Verde**** (oktober)

Hotel Costa Verde is een ruim opgezet hotel aan de rand van Cefalu met een mooie ligging tegen een heuvel. Het hotel biedt veel faciliteiten zoals een groot zwembad en prachtige spa om te relaxen. Gasten kunnen gebruik maken van de gratis pendeldienst naar het strand. Alle kamers zijn smaakvol ingericht en uitgerust met een eigen badkamer, airconditioning, een haardroger, een eigen balkon en wifi.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 175,-

Website Hotel Costa Verde**** (oktober)

Hotel Dolcestate Resort**** (juni en september)

Het 4 sterren hotel Dolcestate Resort ligt in Campofelice di Roccella. Ervaar momenten van volledige ontspanning in de twee zwembaden en in het grote solarium op het panoramische dak. De zee ligt op slechts een steenworp afstand van het hotel. De ruime en lichte kamers zijn allemaal uitgerust met een airconditioning, een kluisje, een minibar, een badkamer met douche of bad.

 

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 165,-

Website Hotel Dolcestate Resort**** (juni en september)

Hotel Antares-Olimpo-Le Terrazze ****

Het Hotel Antares-Olimpo-le Terrazze heeft een panoramische locatie in Letojanni en biedt een schitterend uitzicht. Het is iets meer dan 1 km naar het dichtstbijzijnde strand, en het hotel bevindt zich aan de top van een vakantiecomplex. Het hotel maakt deel uit van een complex met 2 zusterhotels. U vindt hier diverse bars, restaurants, een fitnessruimte en binnen- en buitenzwembaden. U kunt tevens heerlijk ontspannen in het eigen wellnesscentrum. Iedere kamer beschikt standaard over een televisie, en een eigen badkamer met een bad of douche en een haardroger. Alle delen van het complex, inclusief het strand, zijn met elkaar verbonden door middel van glazen liften.

Hotel verzorging: Halfpension

Website Hotel Antares-Olimpo-Le Terrazze ****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein (bij voldoende deelnemers)
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Reisinformatie
Deze reis hebben we speciaal voor u ingekocht! Prachtig Sicilië met een bezoek aan Vulcano en Lipari; ook wel de Eolische eilanden genoemd. De door UNESCO beschermde Eolische eilanden rijzen als juwelen op uit de zee, voor de noordoostelijke kust van Sicilië. Deze idyllische archipel bestaat uit zeven eilanden: Vulcano, Lipari, Salina, Panarea, Stromboli, Filicudi en Alicudi. U bent in de unieke gelegenheid om 2 eilanden te bezoeken tijdens deze spectaculaire reis. Het prachtige Sicilië zal uw zintuigen prikkelen. Niet alleen door de charme van de Siciliaanse bevolking maar tevens kunt u zich vergapen aan adembenemend natuurgeweld; wat dacht u van de nog steeds lava spuwende vulkaan de Etna? Of al die sporen van vele oude beschavingen? Het eiland is rijk aan cultuurschatten en u waant zich dagelijks in één groot openluchtmuseum. Te midden van al die schatten liggen uitgestrekte wijngaarden waar verrassende wijnen worden geproduceerd en schilderachtige badplaatsen, waar u zich op culinair gebied lekker kunt laten verwennen. Wist u dat het Griekse woord Trinacria verbonden is met Sicilië? Het driebenig symbool geeft de verbinding weer tussen de drie belangrijkste steden van Sicilië: Palermo, en Catania. Gedurende deze schitterende 8-daagse beleving, zult u dit symbool in vele varianten terugzien. Naast een uitgebreid bezoek aan de steden Palermo en Catania zult u ook heerlijk kunnen genieten van de uitbundige natuur die rond deze tijd op haar mooist is. In de maanden juni en september laat Bella Sicilia zich van haar beste kant zien. U logeert 2 nachten in het schilderachtige Cefalu in het 4 sterren Hotel Dolcestate Resort of 4 sterren Hotel Costa Verde en 5 nachten in het bekende 4 sterren hotel Antares in het gezellige kustplaatsje Letojanni. Hier kunt u 's avonds heerlijk flaneren of u neemt de kabelbaan naar het hoger gelegen Mazzaro en Taormina. Dagelijks brengen we u in vervoering door een mooie mix van cultuur, natuur en niet te vergeten de Siciliaanse keuken aan te bieden. De reis wordt natuurlijk begeleidt door onze zeer ervaren Spauwen Travel reisbegeleiding en is inclusief transfer per luxe touringcar vanuit Limburg naar Düsseldorf v.v. Alsof dat nog niet genoeg is zijn de excursies die worden aangeboden in het programma bijna allemaal INCLUSIEF. Gaat u mee? Andiamo!
Dagprogramma

Dag 1: Heenreis

Düsseldorf – Catania – Cefalu

Transfer vanuit uw Limburgse opstapplaats per luxe touringcar naar Düsseldorf  Airport. U vliegt naar Catania. Bij aankomst wacht een touringcar op u en volgt de transfer (ca. 180 km.) naar uw 4* hotel in Cefalu. Gedurende deze busrit krijgt u een prima eerste indruk van wat Bella Sicilia u allemaal te bieden heeft. U doorkruist het eiland naar het mooie plaatsje Cefalu. Bij aankomst in uw hotel heeft u even lekker de tijd om u op te frissen en het hotel te verkennen. Dit comfortabele hotel ligt vlakbij de sfeervolle badplaats Cefalù. U dineert vanavond in het hotel.

Dag 2: Monreale - Palermo

Monreale – Palermo

Na een heerlijk ontbijt is het tijd voor een bezoek aan de imposante hoofdstad Palermo. Voordat u daar echter aankomt voert de route u langs ontelbare fruit- en groentetuinen en bezoek u eerst de Benedictijnse kloosterstad Monreale. Het interieur van de kathedraal met de ontelbare glanzende mozaïeken is onvergetelijk. De mozaïeken beelden zowel scènes uit de bijbel als uit de lokale geschiedenis uit. Vanaf de zuidwest toren van de kathedraal heeft u mooi zicht op de stad en omgeving. Dan is het tijd voor Palermo, de stad heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden, al is de plaats nog steeds meer een havenplaats dan een toeristische trekpleister. De lokale bevolking leeft het meeste buiten op de pleinen. Vooral de pleinen Verdi Palermo en Castelnuovo hebben de hele dag een doorstroom van Italianen; de zogenaamde Piazza Cultuur. Op deze pleinen vindt u dan ook de meeste restaurantjes, barretjes en kleine pop-up standjes naast de weg. Uiteraard kunt u dit typische hectisch Italiaanse sfeertje met eigen ogen aanschouwen en beleven. Het eeuwenoude centrum van Palermo is een waar openluchtmuseum vol kerken en met rijk versierde paleizen. De invloed van de Islamitische bouwkunst is overal herkenbaar: in de kerk van San Giavanni degli Eremiti, in het Palazo dei Dormanni en in de San Cataldo. De dom heeft een schitterende gotische gevel en herbergt het graf van Frederik II. Na een hele dag sfeer proeven in Palermo rijdt u weer terug naar uw hotel. Na een duik in het zwembad volgt diner in het hotel.

Dag 3: Agrigento

Agrigento

Vandaag vervolgt u uw reis naar een nieuwe stad en een nieuw hotel. Denkt u eraan dat u voor het ontbijt uw koffers buiten de kamer zet? Dan worden deze weer zorgvuldig in de touringcar geplaatst. Na een heerlijk ontbijt vervolgt u uw weg richting het indrukwekkende Agrigento. De belangrijkste archeologische opgravingen zijn hier te wonderen. De geschiedenis van Agrigento gaat ver terug, zoals bij de meeste steden op Sicilië. De meeste tempels vindt u in Valle dei Templi, waar u een uitgebreid bezoek aan brengt en waar de ervaren Duitstalige gids zijn kennis met u zal delen. De Tempio di Ercole is de grootste en oudste Dorische tempel van de stad. Wanneer je de geplaveide weg naar boven volgt, komt u op de heuvel aan de Tempio della Concordia (Concordiatempel). Deze tempel heeft harmonieuze verhoudingen en een oogverblindende bruinrode tint. De laatste tempel die u hier kan bewonderen, is de Tempio di Giunone (tempel van Juno). Vanaf dit punt kunt u eveneens genieten over een geweldig panorama over de heuvelrug met de tempels, de vallei waar de oude stad ooit lag en Agrigento. U maakt ook kennis met de moderne stad Agrigento, ook hier weer veel mediterraanse pleintjes met prachtige grote olijfbomen die voor natuurlijke schaduw zorgen. U heeft ruim de tijd om te genieten van een echte Italiaanse cappuccino met brioche en een verse granita. In de namiddag vervolgt u uw weg naar uw 4* hotel Antares in Letojanni. Vanuit uw hotel heeft u een prachtig zicht op de vulkaan Etna. U heeft nog gelegenheid om een duik te nemen in het zwembad voordat u gaat dineren in het hotel.

Dag 4: Taormina

Taormina

Altijd al door een hippe en toch zeer Romeinse stad willen wandelen? Dan kan dit vandaag in Taormina. Hoog gelegen aan de voet van de Etna is Taormina een lust voor het oog. Gebouwd op terrassen waardoor u steeds een prachtig uitzicht heeft op de omgeving. U begint uw rondleiding te voet aan de Romeinse poort genaamd Catania en slentert door de Corso Umberto; hier loopt de Romeinse tijd naadloos over in moderne tijd met aan beide kanten luxe winkels, souvenirs zaakjes, de authentieke Siciliaanse groenteboer en natuurlijk de overheerlijke kaaswinkels. U brengt een bezoek aan het Teatro Greco waar nog steeds concerten plaatsvinden; net als in de Romeinse tijd gewoon zitten op de trappen en genieten van de fenomenale akoestiek. Bezoekt u dit theater ook eens in de avonduren, vanuit uw hotel is dat geen enkel probleem. Ga lekker op een terrasje zitten en kijk uw ogen uit, la Dolce Vita pur sang. Diner in uw hotel.

Dag 5: Vrije dag óf Syracuse

Vrije dag of optioneel naar Syracuse (bij voldoende deelnemers)

Na het ontbijt heeft u vandaag een vrije dag. Neem een duik in het zwembad of ga naar Letojanni. Letojanni is een kleine badplaats met een groot zand/kiezelstrand. Net als in vele andere badplaatsen op Sicilië vindt u in Letojanni een combinatie van oud en nieuw, waarbij het nieuwe vaak op het toerisme gericht is. Het centrum van de plaats bevindt zich rond het kerkplein. Op dit plein zijn enkele terrasjes en ook langs de boulevard vindt u restaurants en enkele bars. Letojanni is niet een plaats met zeer veel voorzieningen, maar het heeft wel een mooi, lang strand. Dit strand is de grote publiekstrekker van Letojanni. Het bestaat uit kiezels en zand en op sommige delen is het mogelijk om strandstoelen en parasols te huren. Deze behoren vaak toe aan de horecagelegenheden achter het strand en u kunt dan ook van hun service genieten.

U kunt ook zich ook inschrijven voor een excursie naar Syracuse (alleen bij voldoende deelnemers), kosten ca. € 65,- per persoon. Syracuse, nu een UNESCO World Heritage, was ooit een zeer rijke en invloedrijke stad en dat merkt u nu nog wanneer u door het oude centrum van deze mooi stad wandelt. Tijdens de stadswandeling ziet u vele architecturale pareltjes. Bovendien is het de geboorteplaats van de wiskundige en ingenieur Archimedes. U brengt een bezoek aan het Museo Regionale Archeologico, meteen het grootste museum van het eiland. Hier krijgt u uitleg over de geschiedenis van Sicilië. Uiteraard staan in Syracuse ook de nodige kerken, waarvan het Santuario della Madonnina delle Lacrime, met een tranend en wonderen verrichtend Mariabeeld en de Santa Lucia del Sepolcro, met een schilderij van Caravaggio, uw bezoek meer dan waard zijn. Tijdens de antieke tijden, was dit één van de machtigste steden van de Mediterraanse wereld. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 6: Vulkaan de Etna en Catania

Vulkaan de Etna en Catania

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Dame Etna, zoals deze vulkaan in de volksmond wordt genoemd. Van een afstand ziet de, momenteel zeer actieve vulkaan er indrukwekkend uit. Vandaag kunt u de vulkaan van dichtbij bekijken. De rit naar de vulkaan vanuit Zafferana of Nicolosi is een goede manier om het veranderende landschap te aanschouwen. De route begint met bossen en kleine hutten. Daarna komen prachtige planten met gele kleuren en ruikend naar jasmijn. Hogerop de vulkaan zijn er wijngaarden. Totdat de natuur transformeert in een zwart landschap.Vanmiddag maakt u een rondrit door Catania. De meest geliefde bezienswaardigheid van Catania is ongetwijfeld de Cattedrale di Sant’Agata gelegen op het Piazza del Duomo. De façade is versierd met prachtige, trotse beelden en rondom de kathedraal vindt u een kleine tuin terug met ook daarin enkele prachtige kunstwerken. De zuil met de grappige olifant is bijvoorbeeld wel een fotootje waard. In de late namiddag bent u weer terug in het hotel. Diner in het hotel.

Dag 7: Eolische eilanden Vulcano & Lipari

Eolische eilanden Vulcano en Lipari

Na het ontbijt volgt wederom een unieke dag. Na het ontbijt wordt u naar de haven gebracht waar u met een motorboot richting het eerste eiland vaart; Lipari. Dit is het grootste eiland, met een oppervlakte van ruim zevenendertig vierkante kilometer. Het eiland telt maar liefst twaalf vulkanen, met onder meer de Monte Chirica, de Monte Sant’Angelo en de Monte Pelato. Het mooiste uitzicht heeft u vanaf de Monte Guardia, in het zuiden van Lipari, waar een klim beloond wordt met een uniek uitzicht op Vulcano. De vulkanen zijn allemaal niet meer actief, maar wel geniet u op het eiland dankzij de vulkanische grond van natuurlijke warmwaterbronnen. In het plaatsje Lipari is met name de door de Spanjaarden gebouwde burcht een bezoek waard, niet in het minst vanwege het prachtige panorama dat u boven hebt en de in de burcht geïntegreerde kathedraal, gewijd aan San Bartolomeo, de beschermheilige van de hele archipel. Vervolgens bezoekt u Vulcano. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de modderbaden en de vulkaankraters in de zee, vlakbij de haven. Als u goed ter been bent, klim dan naar de top van de vulkaan. Van daaruit heeft u een fantastisch uitzicht over de andere eilanden. In de late namiddag bent u weer terug in uw hotel. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 8: Terugreis

Catania – Düsseldorf – Limburg

Vandaag is de dag dat u deze prachtige rondreis gaat afsluiten. Na het ontbijt volgt de bustransfer naar de luchthaven van Catania. Bij aankomst in Düsseldorf staat onze luxe touringcar voor u klaar die u weer terugrijdt naar uw uitstapplaats in Limburg. Dan komt er vandaag een einde aan uw prachtige reis door Sicilië. U keert weer huiswaarts met mooie herinneringen en indrukwekkende foto’s.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Costa Verde**** (oktober)

Hotel Costa Verde is een ruim opgezet hotel aan de rand van Cefalu met een mooie ligging tegen een heuvel. Het hotel biedt veel faciliteiten zoals een groot zwembad en prachtige spa om te relaxen. Gasten kunnen gebruik maken van de gratis pendeldienst naar het strand. Alle kamers zijn smaakvol ingericht en uitgerust met een eigen badkamer, airconditioning, een haardroger, een eigen balkon en wifi.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 175,-

Website Hotel Costa Verde**** (oktober)

Hotel Dolcestate Resort**** (juni en september)

Het 4 sterren hotel Dolcestate Resort ligt in Campofelice di Roccella. Ervaar momenten van volledige ontspanning in de twee zwembaden en in het grote solarium op het panoramische dak. De zee ligt op slechts een steenworp afstand van het hotel. De ruime en lichte kamers zijn allemaal uitgerust met een airconditioning, een kluisje, een minibar, een badkamer met douche of bad.

 

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 165,-

Website Hotel Dolcestate Resort**** (juni en september)

Hotel Antares-Olimpo-Le Terrazze ****

Het Hotel Antares-Olimpo-le Terrazze heeft een panoramische locatie in Letojanni en biedt een schitterend uitzicht. Het is iets meer dan 1 km naar het dichtstbijzijnde strand, en het hotel bevindt zich aan de top van een vakantiecomplex. Het hotel maakt deel uit van een complex met 2 zusterhotels. U vindt hier diverse bars, restaurants, een fitnessruimte en binnen- en buitenzwembaden. U kunt tevens heerlijk ontspannen in het eigen wellnesscentrum. Iedere kamer beschikt standaard over een televisie, en een eigen badkamer met een bad of douche en een haardroger. Alle delen van het complex, inclusief het strand, zijn met elkaar verbonden door middel van glazen liften.

Hotel verzorging: Halfpension

Website Hotel Antares-Olimpo-Le Terrazze ****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein (bij voldoende deelnemers)
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per luxe touringcar naar luchthaven van Düsseldorf v.v.
 • Vlucht Düsseldorf - Catania v.v. incl. taxen en belastingen (o.v.v.)
 • 20 kg ruimbagage per persoon
 • Transfers ter plekke v.v.
 • Audiosysteem (oortjes)
 • 2 nachten op basis van half pension in 4* Hotel Dolcestate Resort (juni/september) of Hotel Costa Verde (oktober) in Cefalù
 • 5 nachten op basis van halfpension in 4* hotel Antares-Olimpo Le Terrazze of gelijkwaardig in Letojanni
 • Hele dagexcursie naar Monreale & Palermo met gids inclusief entrees Dom, Klooster, Kathedraal, Martorana Kerk en Staufer graven
 • Hele dagexcursie naar Agrigento met gids en entree Tempelvallei Agrigento
 • Halve dagexcursie naar Taormina met gids en entree Griekse Theater
 • Hele dagexcursie naar de Etna en Catania met gids
 • Hele dagexcursie naar Vulcano en Lipari met gids
 • Toeristenbelasting
 • Zeer ervaren Spauwen Travel reisbegeleiding vanuit Limburg gedurende de gehele reis
 • Maximaal 25 personen per reisgroep

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Kabelbaan Etna, € 30,- per persoon (afhankelijk van weersomstandigheden)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Programma en vluchtdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden