Op excursie naar Athene, Olympia, Delphi en meer!

Rondreis vol culturele hoogtepunten, archeologische schatten en Griekse gastronomie. Oude ruïnes, historische steden en heerlijk Grieks eten. Tijdens deze rondreis beleeft u het beste van schiereiland Peloponnesos, gelegen in het zuidelijk deel van het vasteland en verbonden met het vasteland door de smalle landengte van Korinthe. Het culturele excursieprogramma o.l.v. lokale gidsen gaat van start in Athene, er volgt een tour langs de highlights inclusief de tempels en het museum op de Akropolis. Meer archeologische schatten bezoekt u in Delphi, het centrum van de Griekse wereld, volgens de Griekse mythologie. In Olympia leert u over de oorsprong van de Olympische Spelen en bezoekt u het Olympia museum. Verken de Diros-grotten en de ruïnes uit het middeleeuwse Byzantijnse Rijk in Mystras. Andere hoogtepunten van deze reis zijn de oude stad Messini, het Varson klooster en het oude Epidaurus. U dineert veelal in lokale tavernes om het ware Griekse leven te ervaren. Bent u liefhebber van archeologie, geschiedenis en Griekse mythologie, dan is deze reis zeker een aanrader!

Dag 1: Limburg - Athene

Vanuit Limburg wordt u naar de luchthaven van Düsseldorf gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar de hoofdstad van Griekenland, Athene. Uw vlucht vertrekt om 06.30 uur vanuit Düsseldorf en u komt om 10.30 uur aan op uw bestemming. In Athene staat de touringcar voor u klaar om u naar het eerste hotel in de stad te brengen. U verblijft in een 4 sterren hotel in het centrum met alle gemakken die u mag verwachten. Vanavond dineren we in een lokaal taverne.

Dag 2: Rondleiding Athene en Griekse koffie

Vanuit uw hotel start de ontspannen rondleiding door het ‘oude’ centrum van Athene die u langs diverse hoogtepunten van de stad voert. Beginnend bij de levendige groente- en fruitmarkt, vanaf de Pnyx geniet u van een adembenemend uitzicht op de majestueuze Akropolis. Naast het oude Athene maakt u kennis met de moderne stad door een bezoek aan een van de hippe wijken, waar u inzicht krijgt in het hedendaagse Griekse leven. Na deze ontdekkingen eindigt de wandeling omstreeks 13.00 uur in Plaka, waar u kunt genieten van een authentieke ervaring met Griekse koffie. In een lokale taverne of koffiehuis wordt de “ellinikós kafés” geserveerd in traditionele kleine kopjes. Deze aromatische en sterke koffie is een smaakvolle afsluiting van deze stadswandeling. U heeft vrije tijd om te lunchen en terug te keren naar het hotel. Om 19.00 uur lopen we naar het restaurant waar we gezamenlijk dineren.

Dag 3: Acropolis en het museum

Na het ontbijt lopen we naar de voet van de berg (ca. 2 km) en betreedt u de paden van de oude Griekse beschaving terwijl u zich onderdompelt in de grootsheid van de Akropolis. Het woord ‘Akropolis’ is Grieks voor “het hoogste punt van de stad”. Op deze berg, met ongeëvenaard uitzicht over de stad, wordt u verwelkomd door de majestueuze zuilen van de Parthenon-tempel, een meesterwerk van oude architectuur dat het symbool van de westerse beschaving is geworden. Sta versteld van het perfecte samenspel van marmer en structuur terwijl de gids u meeneemt op een reis door de eeuwenoude geschiedenis, verhalen en legendes die deze plek zo betoverend maken. Wandel langs de Erechtheion-tempel met zijn zuilen in de vorm van vrouwelijke figuren, bewonder het Theater van Dionysus waar de oude Griekse tragedies werden opgevoerd, en laat de imposante toegangspoort tot de Akropolis, u betoveren met zijn grootsheid.

Na de Akropolis, nemen we u mee op een reis door de tijd in het Akropolismuseum. Dit museum is een schatkamer van artefacten. De expositie legt de nadruk op de Parthenon-tempel en andere gebouwen op de Akropolis. De parel van het museum is de Parthenon-galerij, waar de oorspronkelijke sculpturen en reliëfs van de tempel worden tentoongesteld. Deze kostbare kunstwerken onthullen de genialiteit van de oude beeldhouwkunst en de prachtige verhalen die in steen zijn uitgedrukt. Omstreeks 13.00 uur lopen we terug richting het hotel en heeft u vrije tijd om te lunchen en zelf de stad met tientallen monumenten te bezichtigen. In de avond diner in een lokale taverne.

Dag 4: Athene - Delphi

Stap aan boord van onze comfortabele touringcar. Terwijl we de stad achter ons laten, geniet u van het landschap van het Griekse platteland op weg naar deze eeuwenoude schatkamer van geschiedenis en mythologie. Onderweg maken we een verkwikkende tussenstop in het charmante Arachova, waar u kunt genieten van een heerlijke koffiepauze (exclusief). Na deze pauze zetten we onze reis voort naar Delphi.

Eenmaal aangekomen, bezoeken we, o.l.v. Engels of Duits sprekende gids, het fascinerende Delphi museum. Terwijl u door het museum wandelt, wordt u omringd door de erfenis van een beschaving die eeuwenlang de verbeelding heeft gevoed. U ziet de beroemde Wagenmenner van Delphi, de sculpturen van de Schatkamer van de Atheense Bondgenoten en andere opmerkelijke vondsten die getuigen van het spirituele en culturele belang van Delphi in de oude Griekse wereld.

De Tempel van Apollo het hele heiligdom. De overgebleven uit de 4e eeuw v. Chr. bevat een standbeeld van de god, bewaakt door een eeuwige vlam, en was de plaats waar het orakel van Delphi haar uitspraken deed. De rondleiding wordt gegeven door een Engels of Duits sprekende gids.

Na het inchecken in het hotel, dineert u een lokale taverne in Delphi.

Dag 5: Delphi - Olympia

Een lange reisdag vanuit Delphi, doorkruist de route pittoreske wegen langs beboste bergen en Rio-Antirriobrug op weg naar Olympia. (250 km). De 2880 meter lange Rio-Antirriobrug, is de langste tuibrug van de wereld en verbindt het schiereiland Peloponnesos met het Griekse vasteland en is, naast de smalle doorgang nabij Korinthe, de enige vaste verbinding met het schiereiland. Er wordt regelmatig gestopt voor koffie en lunch en omstreeks 17.00 uur bereiken we uiteindelijk Olympia. Olympia staat bekend als de geboorteplaats van de Olympische Spelen waar we morgen meer van zullen zien. U verblijft één nacht in Olympia, waar u ’s avonds ook dineert.

Dag 6: Olympia - Kardamyli

In Olympia wordt u rondgeleid door onze Nederlandse gids. Het Stadion van Olympia was de locatie van de oude Olympische Spelen en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw voor Christus. De indrukwekkende renbaan, omgeven door aarden hellingen waar toeschouwers ooit zaten, biedt een meeslepende ervaring. Hier liepen atleten uit de oudheid, strijdend voor roem en eer. De Tempel van Hera was een van de belangrijkste en oudste heiligdommen in de stad. Gewijd aan de Griekse godin Hera, de vrouw van oppergod Zeus, stond deze tempel op een prominente locatie binnen het heiligdom van Olympia. Het was niet alleen een plek voor religieuze verering, maar het was ook een symbolische plaats tijdens de oude en nieuwe Olympische Spelen. Het was hier dat de ontsteking van de olympische vlam plaatsvond, waarmee het begin van de spelen werd gemarkeerd. Deze ceremonie had een diepgaande betekenis, omdat de vlam als heilig werd beschouwd en als een teken van zuiverheid diende tijdens de sportevenementen.

Omstreeks 11.00 uur rijden we richting Messini (150 km), onderweg wordt een lunchpakket verzorgt. We verwachten omstreeks 14.00 uur aan te komen bij de oude Griekse genezingsplaats, gewijd aan Asklepios, de god van genezing. Binnen de oude muren van het Asklepieion werden de genezende rituelen en spirituele praktijken levendig. De geneeskundige faciliteiten, de tempels en de zalen voor patiënten getuigden van de toewijding aan genezing.

Tegen de avond checken we in bij het hotel in Kardamyli en om 20.00 uur dineren we gezamenlijk bij een lokaal restaurant.

Dag 7: Vrije dag in Kardamyli of optionele wandeling Viros kloof

Na een ontspannen Grieks ontbijt heeft u vrije tijd in Kardamyli. Het is een van de meest geliefde badplaatsen van het schiereiland Mani. Met zijn karakteristieke stenen huizen en keramische daken vormt Kardamili een schilderachtig geheel. Het oude gedeelte zijn voldoende interessante bezienswaardigheden als de Platia, de woontorens, het kasteel en de Agios Spiridon kerk. Bovendien zijn hier gezellige (authentieke) café’s en leuke winkeltjes. Optioneel (€ 80,- per persoon, bij boeking doorgeven, minimaal 10 personen) kunt u een wandeling maken door de diepe Viros-kloof ten noorden van Kardamyli. De hele wandeling door de kloof, is zo’n 20 kilometer en loopt door tot aan de voet van de berg Profitis Ilias. Denk aan goede wandelschoenen, een fles water en goede hoofdbescherming.

Terwijl de zon langzaam ondergaat, creëert de rustige ambiance van de haven, waar vissersbootjes dobberen op het kalme water, de perfecte setting voor een gezellige avond. Geniet van Griekse gerechten in een charmante taverne, terwijl de warme gloed van de ondergaande zon de hemel boven de Egeïsche Zee kleurt.

 

Dag 8: Kardamyli - Mystras

Na het ontbijt staat uw vertrek om 9.00 uur geplant. In de ochtend bezoeken we vanuit Kardamyli eerst de Diros grotten. U maakt een boottocht door de grotten, waar u wordt betoverd door de kristalheldere wateren en prachtige stalagtieten en stalagmieten die de grotten versieren. Vervolg uw reis naar het zuiden naar het zuidelijkste punt van het vasteland van Griekenland, Cape Tainaron. Hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht vanaf het Tainaron-uitzichtpunt, waar de Egeïsche en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten.

We rijden weer in noordelijke richting terug langs de kustlijn naar Gerolimenas. Dit charmante dorpje, gebouwd rondom een schilderachtige baai met zijn kleurrijke vissersboten in het kristalheldere water, is de ideale locatie voor een smakelijke lunch (inclusief) in een van de lokale tavernes, met verse gerechten en traditionele Griekse specialiteiten. Het is nog 1,5 uur rijden naar het nieuwe Mystras waar we inchecken en kunnen (bij goed weer) ontspannen bij het zwembad of op het terras. Vanavond dineren we in een lokaal restaurant in het nieuwe Mystras.

Dag 9: Mystras of Sparta

Na het ontbijt bezichtigen we het oude Mystras, de voormalige hoofdstad van de Morea (oude Peloponnesos). Het is een spookstad, maar ook een van de belangrijkste locaties in Griekenland door de goed bewaard gebleven Byzantijnse kerken uit de 13e t/m de 15e eeuw, de overblijfselen van een paleis en de sterke muren om de stad. Eén van de meest interessante bezienswaardigheden op het schiereiland.

’s Middags heeft u de keuze om met de groep een wandeling te maken langs een deel van de Griekse E4 – route of om zelf de moderne stad Sparta te bezoeken. Verrijk uw Griekse reiservaring met een ontdekkingstocht door een deel van de E4-route door Peloponnesos, een natuurlijk juweel dat langs betoverende watervallen slingert. Omarm de schoonheid van de Griekse natuur terwijl u zich een weg baant langs kronkelende paden omringd door weelderige vegetatie en langs adembenemende watervallen. Laat u verrassen door een bezoek aan het moderne Sparta. Slechts op 4 km van Mystras. Een wandeling door de straten onthult monumenten die eer betuigen aan de glorieuze geschiedenis van Sparta, zoals standbeelden en musea die getuigen van de legendarische Spartaanse krijgers. Het moderne Sparta heeft echter ook een eigentijdse uitstraling. Cafés, restaurants en levendige markten vormen het centrum van de stad. ’s Avonds is het diner in Mystras.

Dag 10: Mystras - Nafplion

Na het ontbijt laten we Mystras achter ons en leidt de weg naar het afgelegen Varsana-klooster, hoog op een bergtop gelegen. Het klooster, omgeven door rust en stilte, bood een serene sfeer en de eenvoud van het klooster brachten een gevoel van innerlijke rust en contemplatie teweeg, als een verademing in de drukte van de wereld. Na de lunch bezichtigen we het amfitheater van Epidavros. Dit goed geconserveerde theater, gelegen als een imposante schelp tegen de helling, werd gebouwd in de 4e eeuw v. Chr. en biedt plaats aan 14.000 toeschouwers. Het amphitheater staat bekend om zijn buitengewone akoestiek, vaak gedemonstreerd door gidsen. Vervolgens rijden we in westelijke richting naar Nafplion de oude Griekse hoofdstad van 1829-1834. Na aankomst heeft u vrije tijd in deze stad met een fascinerende mix van Venetiaanse, Ottomaanse en Griekse invloeden. ’s Avonds dineren we in Alaloum Restaurant (of gelijkwaardig)  in het centrum van Nafplion. Hier kunt u genieten van de Griekse gerechten.

Terwijl u geniet van een glaasje Ouzo is vanavond de afsluiting van uw ontdekkingstocht door het klassieke Griekenland. Yamas!

Dag 11: Nafplion - Limburg

Na een vroeg ontbijt begint de terugreis vanuit Nafplion naar de luchthaven van Athene. Het is essentieel om op tijd klaar te staan voor deze transfer, met de benodigde documenten en bagage bij de hand. De transfer naar de luchthaven is ongeveer 2 uur. Vanuit Athene vliegt u terug naar de luchthaven van Düsseldorf, waar onze chauffeur u opwacht en u terugbrengt naar uw opstapplaats in Limburg. 

Het dagprogramma en onze vluchten zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen door (weers)omstandigheden op de plek van bestemming en/of wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Bent u minder goed ter been? Lees er hier meer over.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Land typische drie- en viersterrenhotels

Tijdens deze rondreis overnachten we in diverse met zorg geselecteerde land typische 3* en 4* hotels op basis van halfpension. We dineren veelal in lokale restaurants of in het hotel. We beginnen in Athene waar we 3 nachten verblijven, gevolgd door telkens 1 nacht in Delphi en Olympia, vervolgens 2 nachten in Kardamyli en 2 nachten in Mystras. De rondreis eindigt met 1 nacht in Nafplion.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (april)€ 525,-
Eenpersoonskamer (mei)€ 645,-
Eenpersoonskamer (september)€ 610,-
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven
Taxiservice van huisadres naar de luchthaven v.v. **
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
**Tarieven zijn gebaseerd op 1 huisadres en maximaal 4 personen, indien afwijkend, dan is de taxi op aanvraag
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Reisinformatie
Rondreis vol culturele hoogtepunten, archeologische schatten en Griekse gastronomie. Oude ruïnes, historische steden en heerlijk Grieks eten. Tijdens deze rondreis beleeft u het beste van schiereiland Peloponnesos, gelegen in het zuidelijk deel van het vasteland en verbonden met het vasteland door de smalle landengte van Korinthe. Het culturele excursieprogramma o.l.v. lokale gidsen gaat van start in Athene, er volgt een tour langs de highlights inclusief de tempels en het museum op de Akropolis. Meer archeologische schatten bezoekt u in Delphi, het centrum van de Griekse wereld, volgens de Griekse mythologie. In Olympia leert u over de oorsprong van de Olympische Spelen en bezoekt u het Olympia museum. Verken de Diros-grotten en de ruïnes uit het middeleeuwse Byzantijnse Rijk in Mystras. Andere hoogtepunten van deze reis zijn de oude stad Messini, het Varson klooster en het oude Epidaurus. U dineert veelal in lokale tavernes om het ware Griekse leven te ervaren. Bent u liefhebber van archeologie, geschiedenis en Griekse mythologie, dan is deze reis zeker een aanrader!
Dagprogramma

Dag 1: Limburg - Athene

Vanuit Limburg wordt u naar de luchthaven van Düsseldorf gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar de hoofdstad van Griekenland, Athene. Uw vlucht vertrekt om 06.30 uur vanuit Düsseldorf en u komt om 10.30 uur aan op uw bestemming. In Athene staat de touringcar voor u klaar om u naar het eerste hotel in de stad te brengen. U verblijft in een 4 sterren hotel in het centrum met alle gemakken die u mag verwachten. Vanavond dineren we in een lokaal taverne.

Dag 2: Rondleiding Athene en Griekse koffie

Vanuit uw hotel start de ontspannen rondleiding door het ‘oude’ centrum van Athene die u langs diverse hoogtepunten van de stad voert. Beginnend bij de levendige groente- en fruitmarkt, vanaf de Pnyx geniet u van een adembenemend uitzicht op de majestueuze Akropolis. Naast het oude Athene maakt u kennis met de moderne stad door een bezoek aan een van de hippe wijken, waar u inzicht krijgt in het hedendaagse Griekse leven. Na deze ontdekkingen eindigt de wandeling omstreeks 13.00 uur in Plaka, waar u kunt genieten van een authentieke ervaring met Griekse koffie. In een lokale taverne of koffiehuis wordt de “ellinikós kafés” geserveerd in traditionele kleine kopjes. Deze aromatische en sterke koffie is een smaakvolle afsluiting van deze stadswandeling. U heeft vrije tijd om te lunchen en terug te keren naar het hotel. Om 19.00 uur lopen we naar het restaurant waar we gezamenlijk dineren.

Dag 3: Acropolis en het museum

Na het ontbijt lopen we naar de voet van de berg (ca. 2 km) en betreedt u de paden van de oude Griekse beschaving terwijl u zich onderdompelt in de grootsheid van de Akropolis. Het woord ‘Akropolis’ is Grieks voor “het hoogste punt van de stad”. Op deze berg, met ongeëvenaard uitzicht over de stad, wordt u verwelkomd door de majestueuze zuilen van de Parthenon-tempel, een meesterwerk van oude architectuur dat het symbool van de westerse beschaving is geworden. Sta versteld van het perfecte samenspel van marmer en structuur terwijl de gids u meeneemt op een reis door de eeuwenoude geschiedenis, verhalen en legendes die deze plek zo betoverend maken. Wandel langs de Erechtheion-tempel met zijn zuilen in de vorm van vrouwelijke figuren, bewonder het Theater van Dionysus waar de oude Griekse tragedies werden opgevoerd, en laat de imposante toegangspoort tot de Akropolis, u betoveren met zijn grootsheid.

Na de Akropolis, nemen we u mee op een reis door de tijd in het Akropolismuseum. Dit museum is een schatkamer van artefacten. De expositie legt de nadruk op de Parthenon-tempel en andere gebouwen op de Akropolis. De parel van het museum is de Parthenon-galerij, waar de oorspronkelijke sculpturen en reliëfs van de tempel worden tentoongesteld. Deze kostbare kunstwerken onthullen de genialiteit van de oude beeldhouwkunst en de prachtige verhalen die in steen zijn uitgedrukt. Omstreeks 13.00 uur lopen we terug richting het hotel en heeft u vrije tijd om te lunchen en zelf de stad met tientallen monumenten te bezichtigen. In de avond diner in een lokale taverne.

Dag 4: Athene - Delphi

Stap aan boord van onze comfortabele touringcar. Terwijl we de stad achter ons laten, geniet u van het landschap van het Griekse platteland op weg naar deze eeuwenoude schatkamer van geschiedenis en mythologie. Onderweg maken we een verkwikkende tussenstop in het charmante Arachova, waar u kunt genieten van een heerlijke koffiepauze (exclusief). Na deze pauze zetten we onze reis voort naar Delphi.

Eenmaal aangekomen, bezoeken we, o.l.v. Engels of Duits sprekende gids, het fascinerende Delphi museum. Terwijl u door het museum wandelt, wordt u omringd door de erfenis van een beschaving die eeuwenlang de verbeelding heeft gevoed. U ziet de beroemde Wagenmenner van Delphi, de sculpturen van de Schatkamer van de Atheense Bondgenoten en andere opmerkelijke vondsten die getuigen van het spirituele en culturele belang van Delphi in de oude Griekse wereld.

De Tempel van Apollo het hele heiligdom. De overgebleven uit de 4e eeuw v. Chr. bevat een standbeeld van de god, bewaakt door een eeuwige vlam, en was de plaats waar het orakel van Delphi haar uitspraken deed. De rondleiding wordt gegeven door een Engels of Duits sprekende gids.

Na het inchecken in het hotel, dineert u een lokale taverne in Delphi.

Dag 5: Delphi - Olympia

Een lange reisdag vanuit Delphi, doorkruist de route pittoreske wegen langs beboste bergen en Rio-Antirriobrug op weg naar Olympia. (250 km). De 2880 meter lange Rio-Antirriobrug, is de langste tuibrug van de wereld en verbindt het schiereiland Peloponnesos met het Griekse vasteland en is, naast de smalle doorgang nabij Korinthe, de enige vaste verbinding met het schiereiland. Er wordt regelmatig gestopt voor koffie en lunch en omstreeks 17.00 uur bereiken we uiteindelijk Olympia. Olympia staat bekend als de geboorteplaats van de Olympische Spelen waar we morgen meer van zullen zien. U verblijft één nacht in Olympia, waar u ’s avonds ook dineert.

Dag 6: Olympia - Kardamyli

In Olympia wordt u rondgeleid door onze Nederlandse gids. Het Stadion van Olympia was de locatie van de oude Olympische Spelen en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw voor Christus. De indrukwekkende renbaan, omgeven door aarden hellingen waar toeschouwers ooit zaten, biedt een meeslepende ervaring. Hier liepen atleten uit de oudheid, strijdend voor roem en eer. De Tempel van Hera was een van de belangrijkste en oudste heiligdommen in de stad. Gewijd aan de Griekse godin Hera, de vrouw van oppergod Zeus, stond deze tempel op een prominente locatie binnen het heiligdom van Olympia. Het was niet alleen een plek voor religieuze verering, maar het was ook een symbolische plaats tijdens de oude en nieuwe Olympische Spelen. Het was hier dat de ontsteking van de olympische vlam plaatsvond, waarmee het begin van de spelen werd gemarkeerd. Deze ceremonie had een diepgaande betekenis, omdat de vlam als heilig werd beschouwd en als een teken van zuiverheid diende tijdens de sportevenementen.

Omstreeks 11.00 uur rijden we richting Messini (150 km), onderweg wordt een lunchpakket verzorgt. We verwachten omstreeks 14.00 uur aan te komen bij de oude Griekse genezingsplaats, gewijd aan Asklepios, de god van genezing. Binnen de oude muren van het Asklepieion werden de genezende rituelen en spirituele praktijken levendig. De geneeskundige faciliteiten, de tempels en de zalen voor patiënten getuigden van de toewijding aan genezing.

Tegen de avond checken we in bij het hotel in Kardamyli en om 20.00 uur dineren we gezamenlijk bij een lokaal restaurant.

Dag 7: Vrije dag in Kardamyli of optionele wandeling Viros kloof

Na een ontspannen Grieks ontbijt heeft u vrije tijd in Kardamyli. Het is een van de meest geliefde badplaatsen van het schiereiland Mani. Met zijn karakteristieke stenen huizen en keramische daken vormt Kardamili een schilderachtig geheel. Het oude gedeelte zijn voldoende interessante bezienswaardigheden als de Platia, de woontorens, het kasteel en de Agios Spiridon kerk. Bovendien zijn hier gezellige (authentieke) café’s en leuke winkeltjes. Optioneel (€ 80,- per persoon, bij boeking doorgeven, minimaal 10 personen) kunt u een wandeling maken door de diepe Viros-kloof ten noorden van Kardamyli. De hele wandeling door de kloof, is zo’n 20 kilometer en loopt door tot aan de voet van de berg Profitis Ilias. Denk aan goede wandelschoenen, een fles water en goede hoofdbescherming.

Terwijl de zon langzaam ondergaat, creëert de rustige ambiance van de haven, waar vissersbootjes dobberen op het kalme water, de perfecte setting voor een gezellige avond. Geniet van Griekse gerechten in een charmante taverne, terwijl de warme gloed van de ondergaande zon de hemel boven de Egeïsche Zee kleurt.

 

Dag 8: Kardamyli - Mystras

Na het ontbijt staat uw vertrek om 9.00 uur geplant. In de ochtend bezoeken we vanuit Kardamyli eerst de Diros grotten. U maakt een boottocht door de grotten, waar u wordt betoverd door de kristalheldere wateren en prachtige stalagtieten en stalagmieten die de grotten versieren. Vervolg uw reis naar het zuiden naar het zuidelijkste punt van het vasteland van Griekenland, Cape Tainaron. Hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht vanaf het Tainaron-uitzichtpunt, waar de Egeïsche en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten.

We rijden weer in noordelijke richting terug langs de kustlijn naar Gerolimenas. Dit charmante dorpje, gebouwd rondom een schilderachtige baai met zijn kleurrijke vissersboten in het kristalheldere water, is de ideale locatie voor een smakelijke lunch (inclusief) in een van de lokale tavernes, met verse gerechten en traditionele Griekse specialiteiten. Het is nog 1,5 uur rijden naar het nieuwe Mystras waar we inchecken en kunnen (bij goed weer) ontspannen bij het zwembad of op het terras. Vanavond dineren we in een lokaal restaurant in het nieuwe Mystras.

Dag 9: Mystras of Sparta

Na het ontbijt bezichtigen we het oude Mystras, de voormalige hoofdstad van de Morea (oude Peloponnesos). Het is een spookstad, maar ook een van de belangrijkste locaties in Griekenland door de goed bewaard gebleven Byzantijnse kerken uit de 13e t/m de 15e eeuw, de overblijfselen van een paleis en de sterke muren om de stad. Eén van de meest interessante bezienswaardigheden op het schiereiland.

’s Middags heeft u de keuze om met de groep een wandeling te maken langs een deel van de Griekse E4 – route of om zelf de moderne stad Sparta te bezoeken. Verrijk uw Griekse reiservaring met een ontdekkingstocht door een deel van de E4-route door Peloponnesos, een natuurlijk juweel dat langs betoverende watervallen slingert. Omarm de schoonheid van de Griekse natuur terwijl u zich een weg baant langs kronkelende paden omringd door weelderige vegetatie en langs adembenemende watervallen. Laat u verrassen door een bezoek aan het moderne Sparta. Slechts op 4 km van Mystras. Een wandeling door de straten onthult monumenten die eer betuigen aan de glorieuze geschiedenis van Sparta, zoals standbeelden en musea die getuigen van de legendarische Spartaanse krijgers. Het moderne Sparta heeft echter ook een eigentijdse uitstraling. Cafés, restaurants en levendige markten vormen het centrum van de stad. ’s Avonds is het diner in Mystras.

Dag 10: Mystras - Nafplion

Na het ontbijt laten we Mystras achter ons en leidt de weg naar het afgelegen Varsana-klooster, hoog op een bergtop gelegen. Het klooster, omgeven door rust en stilte, bood een serene sfeer en de eenvoud van het klooster brachten een gevoel van innerlijke rust en contemplatie teweeg, als een verademing in de drukte van de wereld. Na de lunch bezichtigen we het amfitheater van Epidavros. Dit goed geconserveerde theater, gelegen als een imposante schelp tegen de helling, werd gebouwd in de 4e eeuw v. Chr. en biedt plaats aan 14.000 toeschouwers. Het amphitheater staat bekend om zijn buitengewone akoestiek, vaak gedemonstreerd door gidsen. Vervolgens rijden we in westelijke richting naar Nafplion de oude Griekse hoofdstad van 1829-1834. Na aankomst heeft u vrije tijd in deze stad met een fascinerende mix van Venetiaanse, Ottomaanse en Griekse invloeden. ’s Avonds dineren we in Alaloum Restaurant (of gelijkwaardig)  in het centrum van Nafplion. Hier kunt u genieten van de Griekse gerechten.

Terwijl u geniet van een glaasje Ouzo is vanavond de afsluiting van uw ontdekkingstocht door het klassieke Griekenland. Yamas!

Dag 11: Nafplion - Limburg

Na een vroeg ontbijt begint de terugreis vanuit Nafplion naar de luchthaven van Athene. Het is essentieel om op tijd klaar te staan voor deze transfer, met de benodigde documenten en bagage bij de hand. De transfer naar de luchthaven is ongeveer 2 uur. Vanuit Athene vliegt u terug naar de luchthaven van Düsseldorf, waar onze chauffeur u opwacht en u terugbrengt naar uw opstapplaats in Limburg. 

Het dagprogramma en onze vluchten zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen door (weers)omstandigheden op de plek van bestemming en/of wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Bent u minder goed ter been? Lees er hier meer over.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Land typische drie- en viersterrenhotels

Tijdens deze rondreis overnachten we in diverse met zorg geselecteerde land typische 3* en 4* hotels op basis van halfpension. We dineren veelal in lokale restaurants of in het hotel. We beginnen in Athene waar we 3 nachten verblijven, gevolgd door telkens 1 nacht in Delphi en Olympia, vervolgens 2 nachten in Kardamyli en 2 nachten in Mystras. De rondreis eindigt met 1 nacht in Nafplion.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (april)€ 525,-
Eenpersoonskamer (mei)€ 645,-
Eenpersoonskamer (september)€ 610,-
Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven
Taxiservice van huisadres naar de luchthaven v.v. **
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
**Tarieven zijn gebaseerd op 1 huisadres en maximaal 4 personen, indien afwijkend, dan is de taxi op aanvraag
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per comfortabele touringcar naar luchthaven Düsseldorf/Charleroi v.v.
 • Vlucht Düsseldorf/Charleroi v.v. inclusief bagage
 • 10 nachten o.b.v. halfpension in centraal gelegen 3* en 4* hotels in Athene, Delphi, Olympia,Kardamyli, Mystras en Nafplion
 • Veelal diners in typisch lokale tavernes, 2x lunch
 • Uitgebreid excursieprogramma o.l.v. lokale gidsen
 • Stadswandeling Athene, incl. entree Akropolis en museum, Griekse koffie
 • Delphi incl. entree Museum
 • Olympia incl. entree museum
 • Ancient Messini (archeologische vindplaats)
 • Diros grotten, bezichtiging Vatheia en uitzichtpunt kaap Tenaron, Mystras
 • Bezoek Varson Klooster, entree amfitheater Epidaurus
 • Ouzo proeverij in Nafplion
 • Toeristenbelasting
 • Spauwen Travel reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Optionele excursie naar de Viros kloof € 80,- per persoon, bij reservering doorgeven
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,00 per persoon
 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele verzekeringen
 • Eventuele fooien

Overige informatie

 • Maximaal aantal deelnemers: 25 personen
 • Vluchtdetails en het programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden
 • Deelnemer dient goed ter been te zijn