Citytrip met 4* hotel in hartje centrum!

Tapas, kunst en koninklijke architectuur. Maak kennis met deze prachtige Spaanse hoofdstad. Geniet van de veelzijdige cultuur, schitterende bouwwerken, vele terrassen en meer! Allemaal vanuit uw 4* hotel, midden in het centrum. Hierdoor kunt u zich volledig onderdompelen in de sfeer die hoort bij de Madrilenen. Leer de hoogtepunten van de stad kennen tijdens een stadswandeling met een lokale gids. Uiteraard bezoekt u het Koninklijk paleis en gaat u meesterwerken bewonderen in een van 's werelds meest prestigieuze kunstmusea, het Prado Museum. Ook staat er een tapastour gepland, zodat u écht kunt proeven aan deze gezellige stad. U heeft voldoende vrije tijd om de stad op uw eigen manier te verkennen, we voorzien u van een OV-kaart. Vamos a Madrid!

 

 

Dag 1: Limburg - Madrid

Vanuit de door u gekozen opstapplaats transfer per comfortabele touringcar naar de luchthaven. Voor de reis in april vertrekt u vanaf Brussel om 10.45 uur (onder voorbehoud) met Air Europe naar Madrid. De landing is voorzien om ca. 13.10 uur. Vervolgens krijgt u meteen een hele goede eerste indruk van deze prachtige stad. U wordt per touringcar naar uw centrale 4* Hotel Petit Palace Alcalá gebracht voor de komende 4 nachten. Zeer centraal gelegen; 3 minuten lopen naar het dichtstbijzijnde metrostation Sevilla en slechts 10 minuten lopen naar het centrale plein Puerta del Sol. Na het inchecken heeft u de rest van de middag en avond ter vrije besteding, door de centrale ligging van uw hotel kunt u heerlijk veel te voet ontdekken! Het beroemde plein Puerta del Sol is minder dan 5 minuten loopafstand vanuit het hotel.Op Plaza Puerta del Sol staan twee bekende beelden. Midden op het plein staat het bronzen standbeeld van koning Carlos III, maar bekender is het vier meter hoge beeld “El Oso y El Madroño” (de beer en de meiboom-vrucht). Het beeld en plein is de ontmoetingsplek van de stad. En ook het Plaza Mayor met zijn gezellige terassen en restaurants is maar 10 minuten lopen. Dompel u meteen onder in de Madrileense sfeer. Houdt u er rekening mee dat de Madrilenen zelf vrij laat gaan dineren; vaak na 20.00 uur of zelfs na 21.00 uur. Dat hoeft u overigens niet te doen, het verhoogd wel de sfeer.

Dag 2: Historisch Madrid o.l.v. NL-talige lokale gids, Koninklijk paleis en Tapas Tour

Vandaag leren we Madrid echt kennen. Na het ontbijt beginnen we onze ontdekkingstocht deze ochtend met een stadswandeling door het historische hart van Madrid. U wordt door de ervaren gids bijgepraat over alle ins en outs van Madrid. We starten vanaf Puerta del Sol en lopen langs Plaza Mayor om de belangrijkste bezienswaardigheden van het historische centrum van Madrid te zien, zoals de Almudena-kathedraal. Onze tour eindigt bij de officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie: het Palacio Real. We bezoeken het paleis, de grote kamers, de prachtige tuinen en genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. Na deze imposante ochtend heeft u de middag ter vrije besteding. Vanavond wacht u nog een unieke beleving; U kunt samen met al die andere Madrilenen genieten van een Tapas Tour. U bezoekt 3 authentieke en hippe tapasbars en geniet van 6 heerlijke tapas en een drankje erbij. Dat wordt genieten op een authentieke Spaanse avond. Bon provecho!

Dag 3: Prado Museum

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het beroemde Prado Museum (entree inclusief). Dit is een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. De collectie omvat werken van de 14e tot de 19e eeuw. Het museum heeft 5000 tekeningen, 2000 prenten, 1000 munten en medailles, en zo’n 2000 voorwerpen van toegepaste kunsten. Laat u meenemen naar vervlogen tijden! De rest van de dag heeft u alle tijd om de indrukken te verwerken, u bent de rest van de dag vrij. Misschien gaat u shoppen in de Cortes Inglès en de Calle Serano of besluit u met de metro de stad verder te ontdekken. Onze ervaren reisbegeleiding kan u uiteraard ook van allerlei tips voorzien. In de buurt van uw hotel zijn er genoeg restaurantjes waar u heerlijk kunt eten.

Dag 4: Vrije dag

Na het ontbijt heeft u vandaag een lekkere vrije dag. Na al die fantastische hoogtepunten van de afgelopen dagen weten wij uit ervaring dat het fijn is om een hele dag van uw vakantie lekker voor u zelf te hebben. U kunt heerlijk slenteren door het sfeervol levendige stadspark El Retiro, na hartenlust winkelen of nog een keer op uw eigen tempo alle highlights bezoeken. Met uw metrokaart, die u van ons heeft ontvangen, kunt u vanuit het hotel alle hoeken van Madrid bereiken. Een uitstapje buiten Madrid naar de stad Toledo is ook een aanrader. Met uw metrokaart kunt u snel en eenvoudig het centraal station Madrid Atocha bereiken. Vanaf hier rijden er op regelmatige tijdstippen treinen naar de historisch stad Toledo (duur ongeveer 35 minuten, kosten ongeveer Euro 25-30 retour – het is aan te raden om deze vooraf online te kopen- op drukke dagen zijn sommige treinen volgeboekt). Toledo is een boeiende stad met een rijk cultureel erfgoed en indrukwekkende architectuur. De oude stad van Toledo is door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Voor kunstliefhebbers raden wij het Reina Sofia Museum aan met het beroemde schilderij “Guernica” van Picasso. Op zondag is de toegang gratis tussen 12.30 en 14.30 uur. Vraag uw reisleiding naar tips.

Dag 5: Vrije dag, Madrid - Limburg

Na het ontbijt heeft u nog vrije tijd. Tijd om te shoppen, lekker te lunchen, te flaneren of voor de sportliefhebbers: bezoek het imposante en wereldberoemde voetbalstadion Bernabeau, de imposante thuisbasis van de voetbalclub Real Madrid. Nog bijna een hele dag om te genieten van al het moois dat Madrid u te bieden heeft. In de middag wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Madrid voor uw terugvlucht naar Brussel om 15.15 uur voor de reis in april. U vliegt wederom met Air Europa (onder voorbehoud). Vervolgens staat de touringcar op u te wachten om om 17.40 uur om u weer veilig huiswaarts te rijden. Bepakt en bezakt met prachtige verhalen, leuke herinneringen en mooie foto’s van meesterlijk Madrid!Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Petit Palace Alcalá ****

Dit stijlvolle 4* hotel ligt in het hart van Madrid, in een kenmerkend gebouw, slechts 250 meter van de Puerta del Sol: een uitstekende locatie! Beroemde musea als het Prado zijn te voet binnen 15 minuten te bereiken. Direct buiten het hotel bevindt zich een metrostation.

Bij de entree van het hotel is de trap naar de receptie op de eerste verdieping. Er is één kleine lift beschikbaar, om u naar de verschillende verdiepingen te brengen.

 

Hotel verzorging: Logies met ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (april)€ 245,-
Eenpersoonskamer (november)€ 315,-

Website Hotel Petit Palace Alcalá ****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven
Taxiservice van huisadres naar de luchthaven v.v. **
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
**Tarieven zijn gebaseerd op 1 huisadres en maximaal 4 personen, indien afwijkend, dan is de taxi op aanvraag
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Reisinformatie
Tapas, kunst en koninklijke architectuur. Maak kennis met deze prachtige Spaanse hoofdstad. Geniet van de veelzijdige cultuur, schitterende bouwwerken, vele terrassen en meer! Allemaal vanuit uw 4* hotel, midden in het centrum. Hierdoor kunt u zich volledig onderdompelen in de sfeer die hoort bij de Madrilenen. Leer de hoogtepunten van de stad kennen tijdens een stadswandeling met een lokale gids. Uiteraard bezoekt u het Koninklijk paleis en gaat u meesterwerken bewonderen in een van 's werelds meest prestigieuze kunstmusea, het Prado Museum. Ook staat er een tapastour gepland, zodat u écht kunt proeven aan deze gezellige stad. U heeft voldoende vrije tijd om de stad op uw eigen manier te verkennen, we voorzien u van een OV-kaart. Vamos a Madrid!

 

 
Dagprogramma

Dag 1: Limburg - Madrid

Vanuit de door u gekozen opstapplaats transfer per comfortabele touringcar naar de luchthaven. Voor de reis in april vertrekt u vanaf Brussel om 10.45 uur (onder voorbehoud) met Air Europe naar Madrid. De landing is voorzien om ca. 13.10 uur. Vervolgens krijgt u meteen een hele goede eerste indruk van deze prachtige stad. U wordt per touringcar naar uw centrale 4* Hotel Petit Palace Alcalá gebracht voor de komende 4 nachten. Zeer centraal gelegen; 3 minuten lopen naar het dichtstbijzijnde metrostation Sevilla en slechts 10 minuten lopen naar het centrale plein Puerta del Sol. Na het inchecken heeft u de rest van de middag en avond ter vrije besteding, door de centrale ligging van uw hotel kunt u heerlijk veel te voet ontdekken! Het beroemde plein Puerta del Sol is minder dan 5 minuten loopafstand vanuit het hotel.Op Plaza Puerta del Sol staan twee bekende beelden. Midden op het plein staat het bronzen standbeeld van koning Carlos III, maar bekender is het vier meter hoge beeld “El Oso y El Madroño” (de beer en de meiboom-vrucht). Het beeld en plein is de ontmoetingsplek van de stad. En ook het Plaza Mayor met zijn gezellige terassen en restaurants is maar 10 minuten lopen. Dompel u meteen onder in de Madrileense sfeer. Houdt u er rekening mee dat de Madrilenen zelf vrij laat gaan dineren; vaak na 20.00 uur of zelfs na 21.00 uur. Dat hoeft u overigens niet te doen, het verhoogd wel de sfeer.

Dag 2: Historisch Madrid o.l.v. NL-talige lokale gids, Koninklijk paleis en Tapas Tour

Vandaag leren we Madrid echt kennen. Na het ontbijt beginnen we onze ontdekkingstocht deze ochtend met een stadswandeling door het historische hart van Madrid. U wordt door de ervaren gids bijgepraat over alle ins en outs van Madrid. We starten vanaf Puerta del Sol en lopen langs Plaza Mayor om de belangrijkste bezienswaardigheden van het historische centrum van Madrid te zien, zoals de Almudena-kathedraal. Onze tour eindigt bij de officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie: het Palacio Real. We bezoeken het paleis, de grote kamers, de prachtige tuinen en genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. Na deze imposante ochtend heeft u de middag ter vrije besteding. Vanavond wacht u nog een unieke beleving; U kunt samen met al die andere Madrilenen genieten van een Tapas Tour. U bezoekt 3 authentieke en hippe tapasbars en geniet van 6 heerlijke tapas en een drankje erbij. Dat wordt genieten op een authentieke Spaanse avond. Bon provecho!

Dag 3: Prado Museum

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het beroemde Prado Museum (entree inclusief). Dit is een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. De collectie omvat werken van de 14e tot de 19e eeuw. Het museum heeft 5000 tekeningen, 2000 prenten, 1000 munten en medailles, en zo’n 2000 voorwerpen van toegepaste kunsten. Laat u meenemen naar vervlogen tijden! De rest van de dag heeft u alle tijd om de indrukken te verwerken, u bent de rest van de dag vrij. Misschien gaat u shoppen in de Cortes Inglès en de Calle Serano of besluit u met de metro de stad verder te ontdekken. Onze ervaren reisbegeleiding kan u uiteraard ook van allerlei tips voorzien. In de buurt van uw hotel zijn er genoeg restaurantjes waar u heerlijk kunt eten.

Dag 4: Vrije dag

Na het ontbijt heeft u vandaag een lekkere vrije dag. Na al die fantastische hoogtepunten van de afgelopen dagen weten wij uit ervaring dat het fijn is om een hele dag van uw vakantie lekker voor u zelf te hebben. U kunt heerlijk slenteren door het sfeervol levendige stadspark El Retiro, na hartenlust winkelen of nog een keer op uw eigen tempo alle highlights bezoeken. Met uw metrokaart, die u van ons heeft ontvangen, kunt u vanuit het hotel alle hoeken van Madrid bereiken. Een uitstapje buiten Madrid naar de stad Toledo is ook een aanrader. Met uw metrokaart kunt u snel en eenvoudig het centraal station Madrid Atocha bereiken. Vanaf hier rijden er op regelmatige tijdstippen treinen naar de historisch stad Toledo (duur ongeveer 35 minuten, kosten ongeveer Euro 25-30 retour – het is aan te raden om deze vooraf online te kopen- op drukke dagen zijn sommige treinen volgeboekt). Toledo is een boeiende stad met een rijk cultureel erfgoed en indrukwekkende architectuur. De oude stad van Toledo is door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Voor kunstliefhebbers raden wij het Reina Sofia Museum aan met het beroemde schilderij “Guernica” van Picasso. Op zondag is de toegang gratis tussen 12.30 en 14.30 uur. Vraag uw reisleiding naar tips.

Dag 5: Vrije dag, Madrid - Limburg

Na het ontbijt heeft u nog vrije tijd. Tijd om te shoppen, lekker te lunchen, te flaneren of voor de sportliefhebbers: bezoek het imposante en wereldberoemde voetbalstadion Bernabeau, de imposante thuisbasis van de voetbalclub Real Madrid. Nog bijna een hele dag om te genieten van al het moois dat Madrid u te bieden heeft. In de middag wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Madrid voor uw terugvlucht naar Brussel om 15.15 uur voor de reis in april. U vliegt wederom met Air Europa (onder voorbehoud). Vervolgens staat de touringcar op u te wachten om om 17.40 uur om u weer veilig huiswaarts te rijden. Bepakt en bezakt met prachtige verhalen, leuke herinneringen en mooie foto’s van meesterlijk Madrid!Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Petit Palace Alcalá ****

Dit stijlvolle 4* hotel ligt in het hart van Madrid, in een kenmerkend gebouw, slechts 250 meter van de Puerta del Sol: een uitstekende locatie! Beroemde musea als het Prado zijn te voet binnen 15 minuten te bereiken. Direct buiten het hotel bevindt zich een metrostation.

Bij de entree van het hotel is de trap naar de receptie op de eerste verdieping. Er is één kleine lift beschikbaar, om u naar de verschillende verdiepingen te brengen.

 

Hotel verzorging: Logies met ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (april)€ 245,-
Eenpersoonskamer (november)€ 315,-

Website Hotel Petit Palace Alcalá ****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven
Taxiservice van huisadres naar de luchthaven v.v. **
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
**Tarieven zijn gebaseerd op 1 huisadres en maximaal 4 personen, indien afwijkend, dan is de taxi op aanvraag
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per comfortabele touringcar naar luchthaven Düsseldorf/Brussel v.v. Voor de reis in april vertrek vanaf Brussel
 • Vlucht Düsseldorf/Brussel - Madrid met Iberia of Air Europa incl. 10 kg handbagage
 • 4 nachten o.b.v. logies en ontbijt in 4* hotel in centrum Madrid
 • Stadswandeling Madrid o.l.v. Nederlandstalige gids
 • Entree Koninklijk paleis
 • Entree en audio-guide Prado Museum
 • Tapas Tour incl. 6 tapas en 3 drankjes
 • Metrokaart voor openbaar vervoer
 • Toeristenbelasting
 • Spauwen Travel reisbegeleiding gedurende gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele verzekeringen
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boekingsformulier
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Programma en vluchten onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Maximum aantal personen: 18
 • Op onze riviercruises en vliegreizen hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden