Bloemenpracht en pittoreske dorpen: geniet van een gevarieerd excursieprogramma!

Kleurrijke bloemen, een warm briesje vanaf de azuurblauwe Atlantische Oceaan en sfeervolle authentieke dorpen. Het zonnige Portugese eiland Madeira is een traktatie voor alle zintuigen. Wandel door de kleurrijke botanische tuinen van Funchal en Monte, bezoek karakteristieke driehoekige huisjes in Santana en maak een adembenemende rit naar het Nonnendal. Alle excursies zijn zoals u van ons gewend bent inclusief.

U maakt deze fantastische excursies vanuit het 4-sterrenhotel The View Oasis in Canico de Baixo. U verblijft hier op basis van halfpension. Wij zorgen voor comfortabel transport op het eiland en tussen Limburg en de luchthaven.

Dag 1: vlieg naar Funchal

Onze chauffeur haalt u met een luxe touringcar op op één van onze Limburgse opstapplaatsen naar uw keuze. Hij brengt u naar de luchthaven van Düsseldorf voor de vlucht naar Funchal, waar het één uur vroeger is dan in Nederland. Wanneer u uw koffers verzameld heeft, stapt u in de bus voor uw transfer naar het 4-sterrenhotel Te Views Oasis in Canico de Baixo. Nadat u uw koffers uitgepakt hebt en zich opgefrist heeft, kunt u dineren in het hotel.

Voor de reis in juni vertrekt de vlucht vanaf Brussel met een overstap in Lissabon.

 

Dag 2: bezoek de hoogtepunten van Funchal

Na het ontbijt maakt u een stadswandeling langs de bezienswaardigheden van de hoofdstad van het eiland, Funchal. U wandelt met onze lokale gids langs de kathedraal, de markthallen, subtropische parkjes, mooie kerken, interessante musea, afwisselende winkelstraten en een bedrijvig havenkwartier. Ruim de helft van de bevolking van het eiland woont in deze levendige en kleurrijke stad. Nog kleurrijker is het in de botanische tuin die zo’n drie kilometer uit het centrum ligt. Paradijselijke vijvers, bloemenmozaïeken en een prachtig uitzicht op de stad en de zee. U brengt vervolgens een bezoek aan één van de oudste wijnkelders van de stad, waar natuurlijk een glaasje Madeirische wijn niet mag ontbreken. De middag kunt u naar eigen wens invullen, voordat u ‘s avonds in het hotel dineert.

Dag 3: maak een dagtocht naar het westen van Madeira

Uw excursie naar de westkant van het eiland begint na het ontbijt. Vanuit de comfortabele bus geniet u tussen de stops van het groene landschap van het eiland. De eerste stop is het vissersdorp Camara de Lobos, waar witte huizen met oranje daken een groot contrast vormen met het blauwe water. U reist via het zuiden door het wijnbouwgebied Estreito naar de imposante Cabo Girao. Vanaf een glazen platform kijkt u langs deze hoogste en steilste kust van Europa tot 590 meter de diepte in. De volgende stop is de barokke kerk van Sao Vicente, een fotogeniek dorpje tussen groene bergen. Langs een waterval reist u naar het meest noordwestelijke punt van het eiland: Porto Moniz. Het sfeervolle stadje staat bekend om de natuurlijke zeezwembaden in zwart lavagesteente. Hier geniet u van de lunch (inclusief), voordat u de hoogvlakte Paul da Serra oversteekt en begint aan de afdaling. Via Ponta do Sol, een pittoresk kustplaatsje, reist u terug naar het hotel waar u de avond eindigt met een diner in het hotel. 

Dag 4: bezoek de gevarieerde oostkust

Na het ontbijt reist met onze lokale gids u in de touringcar naar de oostkust van Madeira. Hier bezoekt u diverse culturele en natuurlijke hoogtepunten. Uw eerste stop is het ‘mandenvlechtersdorp’ Camacha, waar van wilgentakken onder meer manden, meubels, hoeden en keukengerei gemaakt worden. U reist verder via het beschermde natuurgebied Ribeiro Frio, waar onder andere mahonie, laurier en alle kleurige soorten heide groeien. In het dorp Santana bewondert u de rood-wit-blauwe, driehoekige huisjes met strooien daken. Via het suikerrietgebied Porto da Cruz brengt onze chauffeur u naar Machico, het oudste dorp op Madeira. In dit levendige dorp geniet u van een lokale lunch en een drankje (inclusief). In de late namiddag neemt u de prachtige kustweg terug naar uw hotel, waar u ook dineert.

Dag 5: maak een fotogenieke reis naar het ‘Nonnendal’ met een afdaling in traditionele korf

Na het ontbijt wacht u wederom een ware beleving! De naam Curral das Freiras, wat zoveel betekent als ‘Nonnendal’, ontstond toen kloosterlingen Funchal ontvluchtten via een nauwelijks te vinden wandelpad en zich zo in de afgelegen vallei verborgen hielden voor Franse zeerovers die Madeira binnenvielen. De enige berijdbare weg naar het dorp werd in 1959 aangelegd en kronkelt omhoog langs en rond de flanken van de stijle bergen. Prachtige vergezichten zullen u vergezellen onder weg naar het Nonnendal. Het product van Curral das Freiras zijn kastanjes. Kastanje cake, kastanje likeur, kastanje soep… alles draait hier gewoon om kastanjes. Een spectaculaire afdaling in een traditionele korf is tevens inbegrepen. Na een bezoek aan het dal brengt onze chauffeur u terug naar het hotel. Hier geniet u aan het eind van de dag van weer een smakelijk diner.

 

 

 

 

Dag 6: geniet van een vrije dag

Vandaag is een vrije dag die u geheel naar wens in kunt vullen. Geniet van de faciliteiten in het hotel, maak een wandeling in de omgeving of bezoek zelfstandig één van de dorpen in de omgeving. Uw reisleiding geeft u graag tips. ‘s Avonds dineert u in het hotel.Dag 7: wandel door de weelderige Monte Palace-tuin

Na het ontbijt neemt u de kabelbaan naar Monte. Twintig minuten lang heeft u onderweg naar boven adembenemend uitzicht over de baai van Funchal en de stad. Boven ligt de Monte Palace-tuin, een 70.000 m² grote tropische tuin. De inheemse en exotische planten zijn verdeeld over meerdere verdiepingen. Vaak ziet u over de frisgroene begroeiing heen de azuurblauwe oceaan schitteren. In de tuinen vindt u ook diverse vijvers, watervallen, sierlijke bruggen en verschillende kunstcollecties. De kunstobjecten staan langs de wandelpaden en in de expositiezalen. U vindt er ook een fossielen- en mineralenverzameling. Vrolijke kleuren, heerlijke geuren, zacht geruis van bladeren… een bezoek aan de Monte Palace-tuin is een feest voor alle zintuigen. U sluit de dag af met een traktatie voor de smaakpapillen in uw hotel.

Dag 8: reis terug naar Limburg

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Funchal gereden. Hier stapt u op het vliegtuig naar Düsseldorf, waar onze luxe touringcar voor u klaarstaat. Onze chauffeur brengt u terug naar uw opstapplaats in Limburg, waarna u vannacht weer in uw eigen bed zult slapen.

Voor de reis in juni landt u in Brussel met een overstap in Lissabon.

 

Het dagprogramma en onze vluchten zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen door (weers)omstandigheden op de plek van bestemming en/of wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

4-sterrenhotel The Views Oasis

Het 4-sterrenhotel The Views Oasis ligt in het pittoreske vissersdorpje Caniço de Baixo, in het zuiden van het bloemeneiland Madeira. Met uitzicht op de Atlantische Oceaan en directe toegang tot het strand kunnen gasten hier ontspannen en genieten van de voorzieningen van het hotel. Funchal ligt ongeveer 12 kilometer ten zuiden van Caniço de Baixo en wordt meerdere keren per dag bediend met de gratis hotelshuttle.
Het hotel bestaat uit een gebouwencomplex met meerdere verdiepingen en heeft liften. In het entreegebied bevinden zich de centrale hotelfaciliteiten zoals de lobby en de receptie. Het hotel heeft ook twee restaurants, twee bars, een tuin met een verwarmd zeewaterzwembad en een zonneterras, een internetpunt, een wellnessruimte met een binnenzwembad, een kapsalon, een fitnesscentrum en conferentiezalen.
De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche of bad/toilet, föhn, tv, telefoon, airconditioning, koffie- en theeset, minibar, kamerkluis (tegen betaling) en een balkon.

 

 

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (juni)€ 270,-
Eenpersoonskamer (september)€ 201,-

Website 4-sterrenhotel The Views Oasis

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein (bij voldoende deelnemers)
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Reisinformatie
Kleurrijke bloemen, een warm briesje vanaf de azuurblauwe Atlantische Oceaan en sfeervolle authentieke dorpen. Het zonnige Portugese eiland Madeira is een traktatie voor alle zintuigen. Wandel door de kleurrijke botanische tuinen van Funchal en Monte, bezoek karakteristieke driehoekige huisjes in Santana en maak een adembenemende rit naar het Nonnendal. Alle excursies zijn zoals u van ons gewend bent inclusief.

U maakt deze fantastische excursies vanuit het 4-sterrenhotel The View Oasis in Canico de Baixo. U verblijft hier op basis van halfpension. Wij zorgen voor comfortabel transport op het eiland en tussen Limburg en de luchthaven.
Dagprogramma

Dag 1: vlieg naar Funchal

Onze chauffeur haalt u met een luxe touringcar op op één van onze Limburgse opstapplaatsen naar uw keuze. Hij brengt u naar de luchthaven van Düsseldorf voor de vlucht naar Funchal, waar het één uur vroeger is dan in Nederland. Wanneer u uw koffers verzameld heeft, stapt u in de bus voor uw transfer naar het 4-sterrenhotel Te Views Oasis in Canico de Baixo. Nadat u uw koffers uitgepakt hebt en zich opgefrist heeft, kunt u dineren in het hotel.

Voor de reis in juni vertrekt de vlucht vanaf Brussel met een overstap in Lissabon.

 

Dag 2: bezoek de hoogtepunten van Funchal

Na het ontbijt maakt u een stadswandeling langs de bezienswaardigheden van de hoofdstad van het eiland, Funchal. U wandelt met onze lokale gids langs de kathedraal, de markthallen, subtropische parkjes, mooie kerken, interessante musea, afwisselende winkelstraten en een bedrijvig havenkwartier. Ruim de helft van de bevolking van het eiland woont in deze levendige en kleurrijke stad. Nog kleurrijker is het in de botanische tuin die zo’n drie kilometer uit het centrum ligt. Paradijselijke vijvers, bloemenmozaïeken en een prachtig uitzicht op de stad en de zee. U brengt vervolgens een bezoek aan één van de oudste wijnkelders van de stad, waar natuurlijk een glaasje Madeirische wijn niet mag ontbreken. De middag kunt u naar eigen wens invullen, voordat u ‘s avonds in het hotel dineert.

Dag 3: maak een dagtocht naar het westen van Madeira

Uw excursie naar de westkant van het eiland begint na het ontbijt. Vanuit de comfortabele bus geniet u tussen de stops van het groene landschap van het eiland. De eerste stop is het vissersdorp Camara de Lobos, waar witte huizen met oranje daken een groot contrast vormen met het blauwe water. U reist via het zuiden door het wijnbouwgebied Estreito naar de imposante Cabo Girao. Vanaf een glazen platform kijkt u langs deze hoogste en steilste kust van Europa tot 590 meter de diepte in. De volgende stop is de barokke kerk van Sao Vicente, een fotogeniek dorpje tussen groene bergen. Langs een waterval reist u naar het meest noordwestelijke punt van het eiland: Porto Moniz. Het sfeervolle stadje staat bekend om de natuurlijke zeezwembaden in zwart lavagesteente. Hier geniet u van de lunch (inclusief), voordat u de hoogvlakte Paul da Serra oversteekt en begint aan de afdaling. Via Ponta do Sol, een pittoresk kustplaatsje, reist u terug naar het hotel waar u de avond eindigt met een diner in het hotel. 

Dag 4: bezoek de gevarieerde oostkust

Na het ontbijt reist met onze lokale gids u in de touringcar naar de oostkust van Madeira. Hier bezoekt u diverse culturele en natuurlijke hoogtepunten. Uw eerste stop is het ‘mandenvlechtersdorp’ Camacha, waar van wilgentakken onder meer manden, meubels, hoeden en keukengerei gemaakt worden. U reist verder via het beschermde natuurgebied Ribeiro Frio, waar onder andere mahonie, laurier en alle kleurige soorten heide groeien. In het dorp Santana bewondert u de rood-wit-blauwe, driehoekige huisjes met strooien daken. Via het suikerrietgebied Porto da Cruz brengt onze chauffeur u naar Machico, het oudste dorp op Madeira. In dit levendige dorp geniet u van een lokale lunch en een drankje (inclusief). In de late namiddag neemt u de prachtige kustweg terug naar uw hotel, waar u ook dineert.

Dag 5: maak een fotogenieke reis naar het ‘Nonnendal’ met een afdaling in traditionele korf

Na het ontbijt wacht u wederom een ware beleving! De naam Curral das Freiras, wat zoveel betekent als ‘Nonnendal’, ontstond toen kloosterlingen Funchal ontvluchtten via een nauwelijks te vinden wandelpad en zich zo in de afgelegen vallei verborgen hielden voor Franse zeerovers die Madeira binnenvielen. De enige berijdbare weg naar het dorp werd in 1959 aangelegd en kronkelt omhoog langs en rond de flanken van de stijle bergen. Prachtige vergezichten zullen u vergezellen onder weg naar het Nonnendal. Het product van Curral das Freiras zijn kastanjes. Kastanje cake, kastanje likeur, kastanje soep… alles draait hier gewoon om kastanjes. Een spectaculaire afdaling in een traditionele korf is tevens inbegrepen. Na een bezoek aan het dal brengt onze chauffeur u terug naar het hotel. Hier geniet u aan het eind van de dag van weer een smakelijk diner.

 

 

 

 

Dag 6: geniet van een vrije dag

Vandaag is een vrije dag die u geheel naar wens in kunt vullen. Geniet van de faciliteiten in het hotel, maak een wandeling in de omgeving of bezoek zelfstandig één van de dorpen in de omgeving. Uw reisleiding geeft u graag tips. ‘s Avonds dineert u in het hotel.Dag 7: wandel door de weelderige Monte Palace-tuin

Na het ontbijt neemt u de kabelbaan naar Monte. Twintig minuten lang heeft u onderweg naar boven adembenemend uitzicht over de baai van Funchal en de stad. Boven ligt de Monte Palace-tuin, een 70.000 m² grote tropische tuin. De inheemse en exotische planten zijn verdeeld over meerdere verdiepingen. Vaak ziet u over de frisgroene begroeiing heen de azuurblauwe oceaan schitteren. In de tuinen vindt u ook diverse vijvers, watervallen, sierlijke bruggen en verschillende kunstcollecties. De kunstobjecten staan langs de wandelpaden en in de expositiezalen. U vindt er ook een fossielen- en mineralenverzameling. Vrolijke kleuren, heerlijke geuren, zacht geruis van bladeren… een bezoek aan de Monte Palace-tuin is een feest voor alle zintuigen. U sluit de dag af met een traktatie voor de smaakpapillen in uw hotel.

Dag 8: reis terug naar Limburg

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Funchal gereden. Hier stapt u op het vliegtuig naar Düsseldorf, waar onze luxe touringcar voor u klaarstaat. Onze chauffeur brengt u terug naar uw opstapplaats in Limburg, waarna u vannacht weer in uw eigen bed zult slapen.

Voor de reis in juni landt u in Brussel met een overstap in Lissabon.

 

Het dagprogramma en onze vluchten zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen door (weers)omstandigheden op de plek van bestemming en/of wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

4-sterrenhotel The Views Oasis

Het 4-sterrenhotel The Views Oasis ligt in het pittoreske vissersdorpje Caniço de Baixo, in het zuiden van het bloemeneiland Madeira. Met uitzicht op de Atlantische Oceaan en directe toegang tot het strand kunnen gasten hier ontspannen en genieten van de voorzieningen van het hotel. Funchal ligt ongeveer 12 kilometer ten zuiden van Caniço de Baixo en wordt meerdere keren per dag bediend met de gratis hotelshuttle.
Het hotel bestaat uit een gebouwencomplex met meerdere verdiepingen en heeft liften. In het entreegebied bevinden zich de centrale hotelfaciliteiten zoals de lobby en de receptie. Het hotel heeft ook twee restaurants, twee bars, een tuin met een verwarmd zeewaterzwembad en een zonneterras, een internetpunt, een wellnessruimte met een binnenzwembad, een kapsalon, een fitnesscentrum en conferentiezalen.
De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche of bad/toilet, föhn, tv, telefoon, airconditioning, koffie- en theeset, minibar, kamerkluis (tegen betaling) en een balkon.

 

 

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (juni)€ 270,-
Eenpersoonskamer (september)€ 201,-

Website 4-sterrenhotel The Views Oasis

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein (bij voldoende deelnemers)
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar naar de luchthaven van Düsseldorf en v.v. (voor de reis in september)
 • Vlucht van Düsseldorf naar Funchal en v.v. (incl. luchthavenbelastingen) (voor de reis in september)
 • Voor de reis in juni wordt u met de touringcar naar de luchthaven van Brussel en v.v. gebracht
 • Voor de reis in juni is de vlucht vanaf Brussel met een overstap in Lissabon naar Funchal v.v.
 • 20 kg ruimbagage
 • Vervoer van de luchthaven naar het hotel en v.v.
 • Audiosysteem (oortjes)
 • Verblijf in 4-sterrenhotel The Views Oasis op basis van halfpension
 • Welkomstdrankje
 • Een halve dagexcursie naar Funchal en botanische tuinen incl. een wijnproeverij
 • Een dagexcursie naar het westen van Madeira incl. lunch en één drankje
 • Een dagexcursie naar Santana incl. lunch en één drankje
 • Een halve dagexcursie naar het Nonnendal incl. een afdaling per korf
 • Een halve dagexcursie met kabelbaan naar Monte en een bezoek aan de Monte Palace tuin
 • Een mini-reisgids per kamer
 • Toeristenbelasting
 • Spauwen Travel reisbegeleiding gedurende de gehele reis
 • Maximaal 25 personen per reisgroep

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Niet genoemde entrees
 • Eventuele (reis)verzekeringen
 • Eventuele fooien
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,00 per persoon

Overige informatie

 • Vluchtdetails en het programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden