Met Museum Singer: 2 Tentoonstellingen Impressionisme & Modernisme Nederland & La Grande Bleue

Vanuit de door gekozen opstapplaats vertrekken we per comfortabele touringcar naar Laren, waar we het Singer museum gaan bezoeken, entree inclusief reissom!  U bezoekt de tentoonstelling Impressionisme & modernisme in Nederland. Nadat u ruim de tijd heeft gehad om alle kunstwerken te bewonderen, heeft u nog vrije tijd in het centrum van het gezellige Laren, geheel in kerstsfeer. Vertrek uit Laren om 17.00 uur.


Tentoonstelling Impressionisme & Modernisme in Nederland

In de nieuwe Nardinczalen van Singer Laren worden permanent hoogtepunten getoond van Nederlands impressionisme en modernisme. Singer Laren is daarvoor bij uitstek de geschikte plek, omdat veel van de kunstenaars in kwestie op ‘de heilige grond’ van Laren en Blaricum gewerkt hebben. Gedurende het laatste kwart van de 19de eeuw komt de Nederlandse schilderkunst opnieuw tot grote bloei. Kunstenaars als Jozef en Isaac Israëls, H.J. Weissenbruch, Anton Mauve en George Hendrik Breitner vieren zowel nationaal als internationaal grote successen. Hun onderwerpen zijn de natuur en de mens in het nieuwe grootsteedse leven.Rond 1900 neemt een nieuwe generatie kunstenaars het over: de modernisten. Zij vervormen en verkleuren de zichtbare werkelijkheid om uiting te geven aan hun gevoelens en idealen. Jan Toorop, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Bart van der Leck, Piet Mondriaan en vele anderen bieden een caleidoscopisch beeld van de nieuwste kunststromingen die elkaar in de eerste decennia van de 20ste eeuw in hoog tempo opvolgen, van het luminisme en expressionisme tot het kubisme en De Stijl.

Tentoonstelling La Grande Bleue. Schilders van de Méditerranée
Vanaf omstreeks 1870 oefent de Middellandse Zeekust een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Aan de Zuid-Franse kust wanen zij zich in een aards paradijs. Daar slaan ze in relatieve afzondering en onder invloed van het intense licht, de scherpe contouren en de felle kleuren aan de Méditerranée ook in artistiek opzicht nieuwe wegen in. Met moderne schilderwijzen, een feller kleurgebruik en een uitgesproken vormentaal tot gevolg. De tentoonstelling focust op Nederlandse kunstenaars en plaatst hen in de context van hun Franse, Italiaanse, Spaanse en Belgische tijdgenoten en inspiratoren. Vanaf 1850 verandert de ruige Middellandse Zeekust met pittoreske, arme vissersdorpjes geleidelijk in een reeks mondaine kür- en vermaaksoorden waar de happy few de winterkou ontvluchten. De in 1887 door een populaire schrijver bedachte term 'côte d’azur' roept vanaf dat moment de exclusieve betovering van deze streek op die gepaard gaat met de opkomst van het massatoerisme. In de tentoonstelling komt ook werk aan bod van Nederlandse kunstenaars die gewerkt hebben aan de Italiaanse bloemenrivièra en op de eilanden Capri, Mallorca, Corsica en Sicilië. Hoewel deze kunstenaars hun blik ook landinwaarts richten, blijft de betoverende azuurblauwe waterspiegel van La Grande Bleue altijd vlakbij. Met werk van onder anderen Gustave Courbet, Johan Barthold Jongkind, Adolphe Monticelli, Théo Van Rysselberghe, Raoul Dufy, Louis Valtat, Pierre Bonnard, Joaquim Mir i Trinxet, William Degouve de Nuncques, Kees van Dongen, Leo Gestel, Isaac Israels, Otto van Rees, Wim Schuhmacher, Jan Sluijters, Charley Toorop, Hendrik Jan Wolter, Wim Oepts, Geer van Velde en Yves Klein.

Laren
Laren is een charmant dorp gelegen in de provincie Noord-Holland in Nederland. Het dorp staat bekend om zijn schilderachtige straatjes, traditionele Nederlandse architectuur en een rijke geschiedenis.
Laren heeft een lange geschiedenis als kunstenaarsdorp en trok in de late 19e en vroege 20e eeuw veel kunstenaars aan, vooral schilders. De Larense School was een kunstbeweging die hier floreerde, en kunstenaars zoals Anton Mauve en Albert Neuhuys waren hier actief. Het dorp staat ook bekend om zijn traditionele Nederlandse architectuur, met karakteristieke houten huizen met rieten daken en witgekalkte muren. Dit geeft het dorp een schilderachtige uitstraling.

Dag 1: Bezoek Museum Singer Laren - vrije middag Laren

Vanuit de door gekozen opstapplaats vertrekken we per luxe touringcar naar Laren, waar we het Singer museum gaan bezoeken, entree inclusief reissom!  U bezoekt de tentoonstelling Impressionisme & modernisme in Nederland. Nadat u ruim de tijd heeft gehad om alle kunstwerken te bewonderen, heeft u nog vrije tijd in het centrum van het gezellige Laren, geheel in kerstsfeer. Vertrek uit Laren om 17.00 uur.

Tentoonstelling Impressionisme & Modernisme in Nederland

In de nieuwe Nardinczalen van Singer Laren worden permanent hoogtepunten getoond van Nederlands impressionisme en modernisme. Singer Laren is daarvoor bij uitstek de geschikte plek, omdat veel van de kunstenaars in kwestie op ‘de heilige grond’ van Laren en Blaricum gewerkt hebben. Gedurende het laatste kwart van de 19de eeuw komt de Nederlandse schilderkunst opnieuw tot grote bloei. Kunstenaars als Jozef en Isaac Israëls, H.J. Weissenbruch, Anton Mauve en George Hendrik Breitner vieren zowel nationaal als internationaal grote successen. Hun onderwerpen zijn de natuur en de mens in het nieuwe grootsteedse leven.

Rond 1900 neemt een nieuwe generatie kunstenaars het over: de modernisten. Zij vervormen en verkleuren de zichtbare werkelijkheid om uiting te geven aan hun gevoelens en idealen. Jan Toorop, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Bart van der Leck, Piet Mondriaan en vele anderen bieden een caleidoscopisch beeld van de nieuwste kunststromingen die elkaar in de eerste decennia van de 20ste eeuw in hoog tempo opvolgen, van het luminisme en expressionisme tot het kubisme en De Stijl.

Tentoonstelling La Grande Bleue. Schilders van de Méditerranée
Vanaf omstreeks 1870 oefent de Middellandse Zeekust een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Aan de Zuid-Franse kust wanen zij zich in een aards paradijs. Daar slaan ze in relatieve afzondering en onder invloed van het intense licht, de scherpe contouren en de felle kleuren aan de Méditerranée ook in artistiek opzicht nieuwe wegen in. Met moderne schilderwijzen, een feller kleurgebruik en een uitgesproken vormentaal tot gevolg. De tentoonstelling focust op Nederlandse kunstenaars en plaatst hen in de context van hun Franse, Italiaanse, Spaanse en Belgische tijdgenoten en inspiratoren. Vanaf 1850 verandert de ruige Middellandse Zeekust met pittoreske, arme vissersdorpjes geleidelijk in een reeks mondaine kür- en vermaaksoorden waar de happy few de winterkou ontvluchten. De in 1887 door een populaire schrijver bedachte term ‘côte d’azur’ roept vanaf dat moment de exclusieve betovering van deze streek op die gepaard gaat met de opkomst van het massatoerisme. In de tentoonstelling komt ook werk aan bod van Nederlandse kunstenaars die gewerkt hebben aan de Italiaanse bloemenrivièra en op de eilanden Capri, Mallorca, Corsica en Sicilië. Hoewel deze kunstenaars hun blik ook landinwaarts richten, blijft de betoverende azuurblauwe waterspiegel van La Grande Bleue altijd vlakbij. Met werk van onder anderen Gustave Courbet, Johan Barthold Jongkind, Adolphe Monticelli, Théo Van Rysselberghe, Raoul Dufy, Louis Valtat, Pierre Bonnard, Joaquim Mir i Trinxet, William Degouve de Nuncques, Kees van Dongen, Leo Gestel, Isaac Israels, Otto van Rees, Wim Schuhmacher, Jan Sluijters, Charley Toorop, Hendrik Jan Wolter, Wim Oepts, Geer van Velde en Yves Klein.

Laren
Laren is een charmant dorp gelegen in de provincie Noord-Holland in Nederland. Het dorp staat bekend om zijn schilderachtige straatjes, traditionele Nederlandse architectuur en een rijke geschiedenis.
Laren heeft een lange geschiedenis als kunstenaarsdorp en trok in de late 19e en vroege 20e eeuw veel kunstenaars aan, vooral schilders. De Larense School was een kunstbeweging die hier floreerde, en kunstenaars zoals Anton Mauve en Albert Neuhuys waren hier actief. Het dorp staat ook bekend om zijn traditionele Nederlandse architectuur, met karakteristieke houten huizen met rieten daken en witgekalkte muren. Dit geeft het dorp een schilderachtige uitstraling.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Heerlen, parkeerplaats bij kerk Heerlerbaan
Maastricht, busparkeerplaats Geusselt
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Roermond, Retailpark bij KFC
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Er is geen hotelinformatie beschikbaar bij deze reis.
Reisinformatie

Vanuit de door gekozen opstapplaats vertrekken we per comfortabele touringcar naar Laren, waar we het Singer museum gaan bezoeken, entree inclusief reissom!  U bezoekt de tentoonstelling Impressionisme & modernisme in Nederland. Nadat u ruim de tijd heeft gehad om alle kunstwerken te bewonderen, heeft u nog vrije tijd in het centrum van het gezellige Laren, geheel in kerstsfeer. Vertrek uit Laren om 17.00 uur.


Tentoonstelling Impressionisme & Modernisme in Nederland

In de nieuwe Nardinczalen van Singer Laren worden permanent hoogtepunten getoond van Nederlands impressionisme en modernisme. Singer Laren is daarvoor bij uitstek de geschikte plek, omdat veel van de kunstenaars in kwestie op ‘de heilige grond’ van Laren en Blaricum gewerkt hebben. Gedurende het laatste kwart van de 19de eeuw komt de Nederlandse schilderkunst opnieuw tot grote bloei. Kunstenaars als Jozef en Isaac Israëls, H.J. Weissenbruch, Anton Mauve en George Hendrik Breitner vieren zowel nationaal als internationaal grote successen. Hun onderwerpen zijn de natuur en de mens in het nieuwe grootsteedse leven.Rond 1900 neemt een nieuwe generatie kunstenaars het over: de modernisten. Zij vervormen en verkleuren de zichtbare werkelijkheid om uiting te geven aan hun gevoelens en idealen. Jan Toorop, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Bart van der Leck, Piet Mondriaan en vele anderen bieden een caleidoscopisch beeld van de nieuwste kunststromingen die elkaar in de eerste decennia van de 20ste eeuw in hoog tempo opvolgen, van het luminisme en expressionisme tot het kubisme en De Stijl.

Tentoonstelling La Grande Bleue. Schilders van de Méditerranée
Vanaf omstreeks 1870 oefent de Middellandse Zeekust een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Aan de Zuid-Franse kust wanen zij zich in een aards paradijs. Daar slaan ze in relatieve afzondering en onder invloed van het intense licht, de scherpe contouren en de felle kleuren aan de Méditerranée ook in artistiek opzicht nieuwe wegen in. Met moderne schilderwijzen, een feller kleurgebruik en een uitgesproken vormentaal tot gevolg. De tentoonstelling focust op Nederlandse kunstenaars en plaatst hen in de context van hun Franse, Italiaanse, Spaanse en Belgische tijdgenoten en inspiratoren. Vanaf 1850 verandert de ruige Middellandse Zeekust met pittoreske, arme vissersdorpjes geleidelijk in een reeks mondaine kür- en vermaaksoorden waar de happy few de winterkou ontvluchten. De in 1887 door een populaire schrijver bedachte term 'côte d’azur' roept vanaf dat moment de exclusieve betovering van deze streek op die gepaard gaat met de opkomst van het massatoerisme. In de tentoonstelling komt ook werk aan bod van Nederlandse kunstenaars die gewerkt hebben aan de Italiaanse bloemenrivièra en op de eilanden Capri, Mallorca, Corsica en Sicilië. Hoewel deze kunstenaars hun blik ook landinwaarts richten, blijft de betoverende azuurblauwe waterspiegel van La Grande Bleue altijd vlakbij. Met werk van onder anderen Gustave Courbet, Johan Barthold Jongkind, Adolphe Monticelli, Théo Van Rysselberghe, Raoul Dufy, Louis Valtat, Pierre Bonnard, Joaquim Mir i Trinxet, William Degouve de Nuncques, Kees van Dongen, Leo Gestel, Isaac Israels, Otto van Rees, Wim Schuhmacher, Jan Sluijters, Charley Toorop, Hendrik Jan Wolter, Wim Oepts, Geer van Velde en Yves Klein.

Laren
Laren is een charmant dorp gelegen in de provincie Noord-Holland in Nederland. Het dorp staat bekend om zijn schilderachtige straatjes, traditionele Nederlandse architectuur en een rijke geschiedenis.
Laren heeft een lange geschiedenis als kunstenaarsdorp en trok in de late 19e en vroege 20e eeuw veel kunstenaars aan, vooral schilders. De Larense School was een kunstbeweging die hier floreerde, en kunstenaars zoals Anton Mauve en Albert Neuhuys waren hier actief. Het dorp staat ook bekend om zijn traditionele Nederlandse architectuur, met karakteristieke houten huizen met rieten daken en witgekalkte muren. Dit geeft het dorp een schilderachtige uitstraling.

Dagprogramma

Dag 1: Bezoek Museum Singer Laren - vrije middag Laren

Vanuit de door gekozen opstapplaats vertrekken we per luxe touringcar naar Laren, waar we het Singer museum gaan bezoeken, entree inclusief reissom!  U bezoekt de tentoonstelling Impressionisme & modernisme in Nederland. Nadat u ruim de tijd heeft gehad om alle kunstwerken te bewonderen, heeft u nog vrije tijd in het centrum van het gezellige Laren, geheel in kerstsfeer. Vertrek uit Laren om 17.00 uur.

Tentoonstelling Impressionisme & Modernisme in Nederland

In de nieuwe Nardinczalen van Singer Laren worden permanent hoogtepunten getoond van Nederlands impressionisme en modernisme. Singer Laren is daarvoor bij uitstek de geschikte plek, omdat veel van de kunstenaars in kwestie op ‘de heilige grond’ van Laren en Blaricum gewerkt hebben. Gedurende het laatste kwart van de 19de eeuw komt de Nederlandse schilderkunst opnieuw tot grote bloei. Kunstenaars als Jozef en Isaac Israëls, H.J. Weissenbruch, Anton Mauve en George Hendrik Breitner vieren zowel nationaal als internationaal grote successen. Hun onderwerpen zijn de natuur en de mens in het nieuwe grootsteedse leven.

Rond 1900 neemt een nieuwe generatie kunstenaars het over: de modernisten. Zij vervormen en verkleuren de zichtbare werkelijkheid om uiting te geven aan hun gevoelens en idealen. Jan Toorop, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Bart van der Leck, Piet Mondriaan en vele anderen bieden een caleidoscopisch beeld van de nieuwste kunststromingen die elkaar in de eerste decennia van de 20ste eeuw in hoog tempo opvolgen, van het luminisme en expressionisme tot het kubisme en De Stijl.

Tentoonstelling La Grande Bleue. Schilders van de Méditerranée
Vanaf omstreeks 1870 oefent de Middellandse Zeekust een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Aan de Zuid-Franse kust wanen zij zich in een aards paradijs. Daar slaan ze in relatieve afzondering en onder invloed van het intense licht, de scherpe contouren en de felle kleuren aan de Méditerranée ook in artistiek opzicht nieuwe wegen in. Met moderne schilderwijzen, een feller kleurgebruik en een uitgesproken vormentaal tot gevolg. De tentoonstelling focust op Nederlandse kunstenaars en plaatst hen in de context van hun Franse, Italiaanse, Spaanse en Belgische tijdgenoten en inspiratoren. Vanaf 1850 verandert de ruige Middellandse Zeekust met pittoreske, arme vissersdorpjes geleidelijk in een reeks mondaine kür- en vermaaksoorden waar de happy few de winterkou ontvluchten. De in 1887 door een populaire schrijver bedachte term ‘côte d’azur’ roept vanaf dat moment de exclusieve betovering van deze streek op die gepaard gaat met de opkomst van het massatoerisme. In de tentoonstelling komt ook werk aan bod van Nederlandse kunstenaars die gewerkt hebben aan de Italiaanse bloemenrivièra en op de eilanden Capri, Mallorca, Corsica en Sicilië. Hoewel deze kunstenaars hun blik ook landinwaarts richten, blijft de betoverende azuurblauwe waterspiegel van La Grande Bleue altijd vlakbij. Met werk van onder anderen Gustave Courbet, Johan Barthold Jongkind, Adolphe Monticelli, Théo Van Rysselberghe, Raoul Dufy, Louis Valtat, Pierre Bonnard, Joaquim Mir i Trinxet, William Degouve de Nuncques, Kees van Dongen, Leo Gestel, Isaac Israels, Otto van Rees, Wim Schuhmacher, Jan Sluijters, Charley Toorop, Hendrik Jan Wolter, Wim Oepts, Geer van Velde en Yves Klein.

Laren
Laren is een charmant dorp gelegen in de provincie Noord-Holland in Nederland. Het dorp staat bekend om zijn schilderachtige straatjes, traditionele Nederlandse architectuur en een rijke geschiedenis.
Laren heeft een lange geschiedenis als kunstenaarsdorp en trok in de late 19e en vroege 20e eeuw veel kunstenaars aan, vooral schilders. De Larense School was een kunstbeweging die hier floreerde, en kunstenaars zoals Anton Mauve en Albert Neuhuys waren hier actief. Het dorp staat ook bekend om zijn traditionele Nederlandse architectuur, met karakteristieke houten huizen met rieten daken en witgekalkte muren. Dit geeft het dorp een schilderachtige uitstraling.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Instapschema
Heerlen, parkeerplaats bij kerk Heerlerbaan
Maastricht, busparkeerplaats Geusselt
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Roermond, Retailpark bij KFC
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart
Er is geen hotelinformatie beschikbaar bij deze reis.

Deze reis is inclusief:

  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Bezoek Singer Museum Laren combi-ticket:
  • Tentoonstelling Impressionisme & Modernisme Nederland
  • Tentoonstelling La Grande Bleue
  • Begeleiding door Ria Freijser
  • Vrij bezoek Laren in kerstsfeer

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

  • Reserveringskosten €5 per boeking

Overige informatie

  • Met museumjaarkaart of vriendenloterijpas, Rembrandt/ICON kaart of iAmsterdam kaart EUR 18,- korting (bij reservering doorgeven en aantonen bij het museum!)