Pracht & praal en de schoonheid van rijstvelden en bergen

Een luxe en zeer complete begeleide rondreis door traditioneel en modern China.

Reis met Spauwen Travel mee naar het avontuurlijke China! Het eerste wat u zal opvallen is dat alles zo ongelofelijk groot is en daardoor zeer imponerend! Begeef u boven op de eindeloze Chinese Muur, maak kennis met de Verboden Stad, het Terracotta Leger en geniet van de sfeer in bruisende steden zoals keizerlijk Beijing, metropool Shanghai en schilderachtig Yangshuo. Wat dacht u van het supermoderne stadion van Peking; Het Vogelnest, ook daar kijkt u uw ogen uit! U maakt een riksja rit door een Hutong. Chinezen staan bekend om hun heerlijke keuken, uw smaakpapillen worden verwend gedurende deze reis. U maakt zelfs uw eigen dumplings en het afscheidsdiner vindt plaats in Shanghai. Uiteraard allemaal in de prijs inbegrepen. Natuurlijk wordt de magische natuur van China niet vergeten, met zijn groene rijstvelden, honderden natuurparken en imposante bergen doen ze niet onder voor alle culturele schatten. In Peking oftewel Beijing, de hoofdstad van Volksrepubliek China, start de reis waar u direct al een aantal punten van uw bucket lijst kunt schrappen. Vooral het Plein van de Hemelse Vrede, het grootse plein ter wereld, waar onder leiding van ‘Mao’ grote parades werden gehouden zal u doen duizelen. U kunt zelf ontdekken of Tai Chi inderdaad zorgt voor innerlijke rust. U volgt een introductie les in het park van de Temple of Heaven. Uw wandeling over het wereldwonder nummer één, de Chinese Muur, is een van de indrukwekkendste hoogtepunten van uw vakantie. Deze magische muur van duizenden kilometers lang slingert als een Chinese draak door het landschap. Vanaf de torens ziet u de enorme lengte van de muur en de groene bergen om u heen pas echt goed. Gedurende deze luxe reis verblijft u alleen maar in vier en vijf sterren hotels zodat u iedere dag weer heerlijk uitgerust aan een nieuw avontuur kunt beginnen. Zoals u van ons gewend bent is de transfer per touringcar naar de luchthaven inclusief. Natuurlijk reist de ervaren Spauwen Travel reisbegeleiding vanaf dag 1 met u mee. Deze heerlijke reis is de perfecte manier om de veelzijdigheid van China te beleven! Gaat u mee?

Dag 1: Limburg - Beijing

Vanuit de door u gekozen opstapplaats transfer per comfortabele touringcar naar de luchthaven van Düsseldorf. Hier vliegt u met de luchtvaartmaatschappij Lufthansa via München naar Beijing. Uw landing in Beijing is voorzien in de middag de volgende dag. Maaltijden en drankjes worden verzorgd aan boord.

Dag 2: Aankomst Beijing

Omstreeks 12.00 uur lokale tijd landt u in Beijing. Houdt u er rekening mee dat het in China zes uur later is dan in Nederland. Uw lokale gids staat u al op te wachten en zal u begeleiden tijdens de transfer per bus naar uw 5 sterren luxe hotel genaamd Pan Pacific Beijing, gelegen op slechts 10 minuten rijden van de Verboden Stad in Beijing. Na het inchecken heeft u tijd om een aantal uren om te rusten en bij te komen van de lange vlucht of u heeft tijd voor een lekker drankje waarna uw wordt opgehaald voor een overheerlijk Chinees Peking eend diner. Overnachting in uw hotel.

Dag 3: Beijing

Na het ontbijt is het tijd voor een zeer indrukwekkende ochtend. U wordt opgehaald door uw lokale gids die u meteen naar het Tiananmen plein brengt, oftewel het Plein van de Hemelse Vrede. Dit is samen met de Verboden Stad, Chinese Muur en Tempel van de Hemel één van de bekendste trekpleisters. Op het Plein van de Hemelse Vrede ziet u onder meer de Tiananmen-toren, Mao’s Mausoleum het Monument van de Volkshelden en de Grote Hal van het Volk. Het plein is 800 meter lang en 400 meter breed en er kunnen ongeveer een miljoen mensen op het plein. U wordt overweldigd door de grootte van dit plein! Vervolgens gaat u richting de Verboden Stad. Dit is precies wat de naam aangeeft: een stad in een stad, voorbehouden aan de keizer, zijn directe familie en bediendes en verboden voor gewone stervelingen. De Chinezen noemden het overigens de Purperen Stad niet vanwege de kleur van de muren, maar omdat rood de symbolische kleur was van de Poolster, de vaste ster die de weg wijst. Tenslotte was China het centrum van de wereld en wees de keizer de weg. Binnen de muren van de Verboden Stad staan maar liefst 800 gebouwen op een oppervlakte van driekwart vierkante kilometer. In haar huidige vorm is de stad zes eeuwen oud. Uw lokale gids zal u er alles over vertellen. Uw lunch nuttigt u in een lokaal restaurant. In de middag brengt u samen met uw lokale gids een bezoek aan de Temple of Heaven, ook hier valt weer op dat het een enorm groot complex is van ca. 267 ha. met een schitterende tuin. De Temple of Heaven (Tempel van de Hemel) in Beijing is een uitgestrekt park waar de lokale bevolking graag komt voor wandelingen of om vroeg in de ochtend Tai Chi, de innerlijke bewegingskunst, te beoefenen. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in uw hotel.

Dag 4: Chinese Muur

Na het ontbijt is het tijd voor een zeer bijzonder wereldwonder; De Chinese Muur! Samen met uw gids maakt u een uitgebreide wandeling en tijdens de busrit krijgt u een idee van dit ongelofelijke bouwwerk. De ruim 21.000 kilometer lange muur, moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. Uw gids brengt u naar Mutianya waar het een stuk minder druk is en waar u dit unieke bouwwerk op u in kunt laten werken en natuurlijk prachtige foto’s kunt maken. De omgeving is schitterend met een wijdse blik en veel cypressen en weelderige begroeiing, uniek voor een miljoenenstad als Beijing. Geniet van dit moment! De lunch wordt weer genuttigd in een lokaal restaurant. Vervolgens brengt de reis u naar een ultramodern gebouw; het nationale Stadion waar de Olympische Spelen in 2008 hebben plaatsgevonden; Het Vogelnest. Doordat China Olympische Spelen in 2008 de grootste en duurste spelen ooit waren, is het gebouw indrukwekkend te noemen! U heeft er een uitgebreide fotostop. Vervolgens dineert u in een lokaal restaurant en overnacht u in uw hotel.

Dag 5: Zomerpaleis en Hutong Riksja tour

Na het ontbijt staat de lokale gids weer voor u klaar en volgt er wederom een fantastische dag naar een van de meest indrukwekkende paleizen van China, het Zomerpaleis. Gelegen op de Heuvel van het Lange Leven aan een kunstmatig aangelegd meer bestaat het uit vele paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en letterlijk honderden wandelpaden in uitgestrekte tuinen. Eeuwenlang werd het door de Chinese keizer en zijn entourage gebruikt als buitenpaleis, wanneer het tijdens de zomer weer eens te heet werd in de binnenstad. Het Zomerpaleis kent de grootste en best bewaard gebleven Chinese tuin in deze stijl en het staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Lunch in een lokaal restaurant.

Alsof dat nog niet genoeg is, rijdt u vervolgens met een riksja door een Hutong. Dit zijn authentieke wijkjes omringd door muren, hier leeft de lokale bevolking in hechte ‘communities’. Beijing is er vooral om bekend. De Hutongs vormen een cultureel hoogtepunt van de stad, ze bevatten een aantal kleine straatjes rond een vierkant plein. Een ware belevenis! U dineert in een lokaal restaurant.

Dag 6: Beijing - Xian

Na het ontbijt vervolgt u uw reis met de hogesnelheidstrein naar Xian. Denkt u aan uw koffers? U trein vertrekt om 09.43 uur (onder voorbehoud) en zal rond 15.30 uur arriveren in Xian. U kunt op eigen gelegenheid lunchen in de trein. Bij aankomst staat de lokale gids op u te wachten en volgt er een rondrit door Xian met een bezoek aan de oude stadswal. De oude stadsmuren van Xian behoren tot de best bewaarde stadsmuren in China. De 14 kilometer lange muren werden gebouwd in 1370 ten tijde van de Ming-dynastie en omringen het stadscentrum nog altijd volledig; zelfs waar de muur dreigde te vervallen, is deze helemaal gerestaureerd. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 7: Terracotta Leger

Na ontbijt wacht u wederom een hoogtepunt; een uitgebreid bezoek aan het Terracotta Leger. Het Terracotta leger met duizenden levensgrote soldaten, paarden en strijdwagens kan onbetwistbaar tot de grootste toeristische attracties van heel China gerekend worden. Tijdens het graven van een waterput net ten noordoosten van Xi’an, haalden enkele stomverbaasde Chinese boeren in 1974 in plaats van water achtduizend terracottabeelden uit de grond. Dit Terracotta leger, hier meer dan tweeduizend jaar eerder geplaatst om de graftombe van de eerste keizer van China te beschermen, zou later de grootste archeologische vondst van de twintigste eeuw blijken. De achtduizend levensgrote soldaten die allemaal een eigen, uniek gezicht hebben zijn zo bekend dat ze eigenlijk nauwelijks een introductie behoeven. Uitgerust met echte wapens zoals zwaarden, speren en kruisbogen, zijn de soldaten onderverdeeld in voetsoldaten, artillerie, officiers en generaals. Ook zijn er daarnaast meer dan honderd strijdwagens, vijfhonderd paarden en honderdvijftig ruiters gevonden. Een fenomenaal stukje handenarbeid! Uw lokale gids zal u rondleiden, neem uw tijd en laat dit schouwspel op u inwerken. De lunch vindt plaats in een lokaal restaurant. Vervolgens heeft u een aantal uren vrije tijd. Rond 18.00 uur wordt u opgehaald voor een heerlijke cookingclass; het maken van dumplings. Eén van China’s populairste gerechten. Uiteraard is er ook een dumpling diner. Overnachting in uw hotel.

Dag 8: Xian - Guilin

Na het ontbijt is het tijd voor uw nationale vlucht richting Guilin. De vlucht vertrekt om 11.05 uur (onder voorbehoud) en zal landen rond 13.15 uur. Bij aankomst staat de lokale gids voor u klaar. Guilin is de toegangspoort tot één van de mooiste gebieden van China. De stad is beroemd om haar prachtige meren en is bezaaid met grillige kalkstenen bergen. Guilin is de stad van het water. Het centrum wordt omring door twee rivieren (de Li en Taohua rivier) en vier meren. U maakt een rondrit en gaat naar de heuvel van de Olifantenboomstam. Vervolgens checkt u in in uw hotel waarna u dineert in een lokaal restaurant.

Dag 9: Guilin - Yangshuo

Na het ontbijt volgt er een relaxte riviercruise over de rivier Li. Onderweg kunt u genieten van het prachtige groene landschap en de imposante grillige kalkstenen bergen. Er wordt aan boord een lichte lunch geserveerd. In Yangshuo heeft u een aantal uren vrije tijd om op eigen gelegenheid het pittoreske stadje te ontdekken. Zeker West Street is de moeite waard, levendig en compact. Diner volgt in Yangshou en u proeft de lokale visspecialiteit “Pijiu Yu”. Overnachting in uw hotel.

Dag 10: Guilin - Hangzhou

Na het ontbijt heeft u heerlijk vrije tijd, u kunt op uw gemak uw koffers inpakken en nog genieten van een heerlijk kopje Chinese thee. Rond 12.00 uur wordt u opgehaald voor uw nationale vlucht naar Hangzhou. De vertrektijd is gepland rond 15.50 uur (onder voorbehoud) en de landing is voorzien om 18.05 uur. Bij aankomst volgt uw transfer naar uw hotel en diner in een lokaal restaurant.

Dag 11: Hangzhou - Suzhou

Na het ontbijt wacht u alweer een schitterende dag. Deze dag staat in het teken van het Westmeer en de prachtige omgeving. De stad zelf is al schitterend door het compacte centrum en de gemoedelijke sfeer. Het sprookjesachtige meer met de omliggende groene heuvels is ook binnen China al meer dan duizend jaar in ontelbare gedichten omschreven als een van de mooiste plaatsen op aarde. Het Westmeer zelf, dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, was tot ongeveer tweeduizend jaar geleden onderdeel van de rivier de Qian Tang, waar Hangzhou aan gelegen is. In de ochtend bezoekt u samen met uw lokale gids, de Leifeng Pagoda. Dit is een vijf verdiepingen hoge toren met acht zijden, gelegen op Sunset Hill ten zuiden van het Westmeer. Oorspronkelijk gebouwd in het jaar 975 na Christus, stortte het in 1924 in, maar werd het opnieuw opgebouwd in 2002.

Lunch in een lokaal restaurant.

In de middag heeft u een heerlijke boottocht over het Westmeer waar u vanaf het water kunt genieten van de schitterende tempels en pagoda’s die om het meer gebouwd zijn. Houdt u camera in de aanslag! Vervolgens de transfer naar Suzhou waar u dineert in een lokaal restaurant.

Dag 12: Suzhou - Shanghai

Suzhou ook wel het “Venetie van het Oosten” genoemd, ligt aan de Yangtze rivier. Ooit was deze voormalig keizerlijke stad groter dan het nabij gelegen Shanghai. Geroemd om haar historische tuinen, de indrukwekkende wateren en de zijde-kunstnijverheid. De oude stad doorsneden door kanalen met stenen bruggen, heeft vele tempels en pagodes. En een tiental duizenden jaren oude tuinen, die niet voor niets op de UNESCO werelderfgoed lijst gekomen zijn. U bezoekt de tuin van de meester van de netten oftewel de Net Master Garden. Deze kleine tuin stamt uit de 12e eeuw en wordt gezien als de best bewaarde. Er zijn maar drie delen: oost, west en midden. Aan de oostkant was een verblijf voor gasten, het middenstuk is de centrale tuin en in het westen ligt het Spring Rear Cottage waar de meester studeerde. Door het gebruik van doorkijkjes en labyrint achtige paadjes lijkt de tuin veel groter dan deze in werkelijkheid is. Adembenemend mooi!

Lunch in een lokaal restaurant.

Vervolgens bezoekt u de oudste waterstraat van in Suzhou, zeer fotogeniek! Dit heeft u in gedachten wanneer u denkt aan het vroegere China. Met oude witte huisjes en rode lampionnen langs een riviertje. Vervolgens rijdt u verder naar de metropool Shanghai. Overnachting in uw hotel in Shanghai.

Dag 13: Shanghai

Uw lokale gids neemt u allereerst mee naar de Shanghai Bazaar, deze ligt in het oude historische centrum van Shanghai en kenmerkt zicht door wirwar straatjes waar de lokale Chinezen hun producten verkopen. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tempel van de Jade Boedha. Hoewel de Jade Boeddha Tempel nog niet zo heel oud is, is het toch een mooie en rustgevende plek om te bezoeken. De tempel omvat twee grote Boeddha beelden die eind 19 e eeuw door de monnik Huigen uit Burma zijn meegebracht. De klassieke architectuur met de rijk versierde hallen maakt de tempel een unieke plaats en een oase van rust in het druk en moderne stadsgebeuren.Uw luncht in een lokaal restaurant. Dan volgt er een relaxte wandeling via Nanjing Road, het shoppingparadijs van Shanghai naar de Bund. De Bund is een promenade midden in het centrum van Shanghai volgebouwd met indrukwekkende koloniale bouwwerken en een geweldig uitzicht op de moderne wolkenkrabbers aan de andere kant van de rivier. Een absoluut hoogtepunt! Tegenwoordig vormt de Bund samen met het overweldigende uitzicht op de hypermoderne wolkenkrabbers aan de andere kant van de rivier de meest in het oog springende toeristische attractie van Shanghai. ’s Avonds volgt een gezamenlijk afscheidsdiner om samen terug te blikken op de speciale reis door China samen met Spauwen Travel.

Dag 14: Shanghai - Düsseldorf

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Shanghai gebracht waar uw vlucht met Lufthansa vertrekt om 11.50 uur (onder voorbehoud) U vliegt via Frankfurt naar Düsseldorf. Aan boord worden drankjes en een lichte maaltijd geserveerd.

Dag 15: Aankomst in Limburg

U arriveert in Düsseldorf om 22.10 uur. (onder voorbehoud). Uw comfortable touringcar staat al op u te wachten om u weer veilig naar Limburg te rijden. Dan komt er toch een einde aan een adembenemende reis door een prachtig land! Graag zien wij u terug op een van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Pan Pacific Hotel Beijing*****

Het Pan Pacific Hotel Beijing, een vijfsterrenhotel, bevindt zich centraal in Beijing, de dynamische hoofdstad van China. Gelegen in de Xicheng-wijk, biedt het hotel een ideale uitvalsbasis voor toeristen die de stad willen verkennen. Op korte afstand van iconische bezienswaardigheden zoals de Verboden Stad en het Tiananmen-plein, combineert het hotel moderne elegantie met traditionele Chinese gastvrijheid. De ruime kamers bieden een oase van rust, met prachtig uitzicht op de stad of de omgeving. De voorzieningen omvatten uitstekende eetgelegenheden, een uitgebreide spa, een fitnesscentrum en een binnenzwembad. Het onderscheidende kenmerk van het hotel is de voortreffelijke service, met attente en vriendelijke medewerkers die altijd paraat staan om te helpen. Of gasten nu de lokale cultuur willen ontdekken of gewoon willen ontspannen, het Pan Pacific Hotel Beijing belichaamt luxe en comfort, waardoor het een onvergetelijk verblijf biedt in het hart van Beijing.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (juni)€ 940,-
Eenpersoonskamer (oktober)€ 1.045,-

Website Pan Pacific Hotel Beijing*****

Grand Mercure Hotel Xian On Renmin Square*****

Het Grand Mercure Xi’an on Renmin Square is een toonaangevend hotel in de stad Xi’an. Gelegen aan het bruisende Renmin-plein, in het centrum van de stad en bevindt zich op een ideale locatie dichtbij de stadsmuren en de Drumtoren. De kamers zijn comfortabel ingericht met 1 of 2 bedden en en badkamer met bad of douche. De diverse eetgelegenheden in het hotel serveren een scala aan culinaire hoogstandjes, variërend van lokale lekkernijen tot internationale gerechten. Daarnaast beschikt het hotel over een spa, een groot binnenzwembad en een goed uitgeruste fitnessruimte.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website Grand Mercure Hotel Xian On Renmin Square*****

Hampton by Hilton Guilin Lingui****

Hampton by Hilton Guilin is een eigentijds hotel in Guilin, dat bekend staat om zijn adembenemende karstgebergte en de Li-rivier. Het hotel bevindt zich op een gunstige locatie nabij de belangrijkste bezienswaardigheden en zakelijke centra. Het biedt reizigers een comfortabel toevluchtsoord met moderne voorzieningen en warme gastvrijheid. De kamers van Hampton by Hilton Guilin zijn smaakvol ingericht en bieden gasten een gezellige en ontspannende ambiance. Gasten kunnen genieten van een goede nachtrust in de comfortabele bedden en gebruikmaken van handige voorzieningen zoals gratis wifi, een flatscreen-tv en een koffiezetapparaat op de kamer. Met zijn moderne voorzieningen, gastvrije sfeer en gunstige ligging biedt Hampton by Hilton Guilin een perfecte uitvalsbasis voor reizigers die de natuurlijke schoonheid en de cultuur van deze betoverende stad willen ontdekken.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website Hampton by Hilton Guilin Lingui****

New West Street International Hotel**** - Yangshuo

New West Street International Hotel is een gerenommeerd viersterrenhotel in Chinese stijl. Gelegen aan de bruisende West Street, het kloppende hart van Yangshuo, biedt het hotel gasten een comfortabel verblijf te midden van de natuurlijke schoonheid van de regio.

De kamers van New West Street International Hotel zijn elegant ingericht en voorzien van moderne voorzieningen, waaronder gratis wifi, een flatscreen-tv en luxe badkamervoorzieningen. Het hotel beschikt over diverse eetgelegenheden, variërend van lokale specialiteiten tot westers restaurant, waar gasten kunnen genieten van heerlijke maaltijden na een dag vol ontdekkingen. Daarnaast biedt het hotel faciliteiten zoals een binnenbad, bar, restaurant en een buitenzwembad. Gasten kunnen ook genieten van de levendige sfeer van West Street, met zijn boetiekjes, restaurants en straatoptredens.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website New West Street International Hotel**** - Yangshuo

Sofitel Hangzhou Westlake****

Gelegen aan de oevers van het betoverende Westelijke Meer in Hangzhou. Deze locatie biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op het schilderachtige meer, maar ligt ook dicht bij enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Hangzhou, zoals de Lingyin-tempel en de Leifeng-pagode.

De kamers zijn prachtig ingericht en bieden een harmonieuze mix van klassieke Chinese esthetiek en moderne voorzieningen, zoals gratis wifi, een minibar en luxueuze badkamervoorzieningen.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website Sofitel Hangzhou Westlake****

Novotel Suzhou****

Novotel Suzhou is een viersterrenhotel gelegen in het bruisende hart van Suzhou, een stad in de Jiangsu-provincie van China, die bekend staat om zijn klassieke Chinese tuinen, grachten en zijde-industrie. Het hotel is beschikt over meerdere restaurants en bars, een weelderige hemeltuin en een prachtig binnenzwembad. Elke kamer is uitgerust met voorzieningen, zoals gratis wifi, een flatscreen-tv en een minibar.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website Novotel Suzhou****

Grand Central Hotel*****

Grand Central Hotel Shanghai, gevestigd in het hart van Shanghai, is een meesterwerk van historische grandeur en hedendaagse luxe. Dit iconische vijfsterrenhotel, gelegen op 15 minuten loopafstand van de bekende Bund, Gasten kunnen genieten van prachtig ingerichte kamers met luxe voorzieningen, waaronder gratis wifi, een flatscreen-tv en marmeren badkamers. Bovendien biedt het hotel uitstekende faciliteiten zoals een lobby bar, sauna, massages, een fitnesscentrum en een binnenzwembad voor ontspanning.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website Grand Central Hotel*****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven
Taxiservice van huisadres naar de luchthaven v.v. **
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
**Tarieven zijn gebaseerd op 1 huisadres en maximaal 4 personen, indien afwijkend, dan is de taxi op aanvraag
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Reisinformatie
Een luxe en zeer complete begeleide rondreis door traditioneel en modern China.

Reis met Spauwen Travel mee naar het avontuurlijke China! Het eerste wat u zal opvallen is dat alles zo ongelofelijk groot is en daardoor zeer imponerend! Begeef u boven op de eindeloze Chinese Muur, maak kennis met de Verboden Stad, het Terracotta Leger en geniet van de sfeer in bruisende steden zoals keizerlijk Beijing, metropool Shanghai en schilderachtig Yangshuo. Wat dacht u van het supermoderne stadion van Peking; Het Vogelnest, ook daar kijkt u uw ogen uit! U maakt een riksja rit door een Hutong. Chinezen staan bekend om hun heerlijke keuken, uw smaakpapillen worden verwend gedurende deze reis. U maakt zelfs uw eigen dumplings en het afscheidsdiner vindt plaats in Shanghai. Uiteraard allemaal in de prijs inbegrepen. Natuurlijk wordt de magische natuur van China niet vergeten, met zijn groene rijstvelden, honderden natuurparken en imposante bergen doen ze niet onder voor alle culturele schatten. In Peking oftewel Beijing, de hoofdstad van Volksrepubliek China, start de reis waar u direct al een aantal punten van uw bucket lijst kunt schrappen. Vooral het Plein van de Hemelse Vrede, het grootse plein ter wereld, waar onder leiding van ‘Mao’ grote parades werden gehouden zal u doen duizelen. U kunt zelf ontdekken of Tai Chi inderdaad zorgt voor innerlijke rust. U volgt een introductie les in het park van de Temple of Heaven. Uw wandeling over het wereldwonder nummer één, de Chinese Muur, is een van de indrukwekkendste hoogtepunten van uw vakantie. Deze magische muur van duizenden kilometers lang slingert als een Chinese draak door het landschap. Vanaf de torens ziet u de enorme lengte van de muur en de groene bergen om u heen pas echt goed. Gedurende deze luxe reis verblijft u alleen maar in vier en vijf sterren hotels zodat u iedere dag weer heerlijk uitgerust aan een nieuw avontuur kunt beginnen. Zoals u van ons gewend bent is de transfer per touringcar naar de luchthaven inclusief. Natuurlijk reist de ervaren Spauwen Travel reisbegeleiding vanaf dag 1 met u mee. Deze heerlijke reis is de perfecte manier om de veelzijdigheid van China te beleven! Gaat u mee?
Dagprogramma

Dag 1: Limburg - Beijing

Vanuit de door u gekozen opstapplaats transfer per comfortabele touringcar naar de luchthaven van Düsseldorf. Hier vliegt u met de luchtvaartmaatschappij Lufthansa via München naar Beijing. Uw landing in Beijing is voorzien in de middag de volgende dag. Maaltijden en drankjes worden verzorgd aan boord.

Dag 2: Aankomst Beijing

Omstreeks 12.00 uur lokale tijd landt u in Beijing. Houdt u er rekening mee dat het in China zes uur later is dan in Nederland. Uw lokale gids staat u al op te wachten en zal u begeleiden tijdens de transfer per bus naar uw 5 sterren luxe hotel genaamd Pan Pacific Beijing, gelegen op slechts 10 minuten rijden van de Verboden Stad in Beijing. Na het inchecken heeft u tijd om een aantal uren om te rusten en bij te komen van de lange vlucht of u heeft tijd voor een lekker drankje waarna uw wordt opgehaald voor een overheerlijk Chinees Peking eend diner. Overnachting in uw hotel.

Dag 3: Beijing

Na het ontbijt is het tijd voor een zeer indrukwekkende ochtend. U wordt opgehaald door uw lokale gids die u meteen naar het Tiananmen plein brengt, oftewel het Plein van de Hemelse Vrede. Dit is samen met de Verboden Stad, Chinese Muur en Tempel van de Hemel één van de bekendste trekpleisters. Op het Plein van de Hemelse Vrede ziet u onder meer de Tiananmen-toren, Mao’s Mausoleum het Monument van de Volkshelden en de Grote Hal van het Volk. Het plein is 800 meter lang en 400 meter breed en er kunnen ongeveer een miljoen mensen op het plein. U wordt overweldigd door de grootte van dit plein! Vervolgens gaat u richting de Verboden Stad. Dit is precies wat de naam aangeeft: een stad in een stad, voorbehouden aan de keizer, zijn directe familie en bediendes en verboden voor gewone stervelingen. De Chinezen noemden het overigens de Purperen Stad niet vanwege de kleur van de muren, maar omdat rood de symbolische kleur was van de Poolster, de vaste ster die de weg wijst. Tenslotte was China het centrum van de wereld en wees de keizer de weg. Binnen de muren van de Verboden Stad staan maar liefst 800 gebouwen op een oppervlakte van driekwart vierkante kilometer. In haar huidige vorm is de stad zes eeuwen oud. Uw lokale gids zal u er alles over vertellen. Uw lunch nuttigt u in een lokaal restaurant. In de middag brengt u samen met uw lokale gids een bezoek aan de Temple of Heaven, ook hier valt weer op dat het een enorm groot complex is van ca. 267 ha. met een schitterende tuin. De Temple of Heaven (Tempel van de Hemel) in Beijing is een uitgestrekt park waar de lokale bevolking graag komt voor wandelingen of om vroeg in de ochtend Tai Chi, de innerlijke bewegingskunst, te beoefenen. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in uw hotel.

Dag 4: Chinese Muur

Na het ontbijt is het tijd voor een zeer bijzonder wereldwonder; De Chinese Muur! Samen met uw gids maakt u een uitgebreide wandeling en tijdens de busrit krijgt u een idee van dit ongelofelijke bouwwerk. De ruim 21.000 kilometer lange muur, moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. Uw gids brengt u naar Mutianya waar het een stuk minder druk is en waar u dit unieke bouwwerk op u in kunt laten werken en natuurlijk prachtige foto’s kunt maken. De omgeving is schitterend met een wijdse blik en veel cypressen en weelderige begroeiing, uniek voor een miljoenenstad als Beijing. Geniet van dit moment! De lunch wordt weer genuttigd in een lokaal restaurant. Vervolgens brengt de reis u naar een ultramodern gebouw; het nationale Stadion waar de Olympische Spelen in 2008 hebben plaatsgevonden; Het Vogelnest. Doordat China Olympische Spelen in 2008 de grootste en duurste spelen ooit waren, is het gebouw indrukwekkend te noemen! U heeft er een uitgebreide fotostop. Vervolgens dineert u in een lokaal restaurant en overnacht u in uw hotel.

Dag 5: Zomerpaleis en Hutong Riksja tour

Na het ontbijt staat de lokale gids weer voor u klaar en volgt er wederom een fantastische dag naar een van de meest indrukwekkende paleizen van China, het Zomerpaleis. Gelegen op de Heuvel van het Lange Leven aan een kunstmatig aangelegd meer bestaat het uit vele paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en letterlijk honderden wandelpaden in uitgestrekte tuinen. Eeuwenlang werd het door de Chinese keizer en zijn entourage gebruikt als buitenpaleis, wanneer het tijdens de zomer weer eens te heet werd in de binnenstad. Het Zomerpaleis kent de grootste en best bewaard gebleven Chinese tuin in deze stijl en het staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Lunch in een lokaal restaurant.

Alsof dat nog niet genoeg is, rijdt u vervolgens met een riksja door een Hutong. Dit zijn authentieke wijkjes omringd door muren, hier leeft de lokale bevolking in hechte ‘communities’. Beijing is er vooral om bekend. De Hutongs vormen een cultureel hoogtepunt van de stad, ze bevatten een aantal kleine straatjes rond een vierkant plein. Een ware belevenis! U dineert in een lokaal restaurant.

Dag 6: Beijing - Xian

Na het ontbijt vervolgt u uw reis met de hogesnelheidstrein naar Xian. Denkt u aan uw koffers? U trein vertrekt om 09.43 uur (onder voorbehoud) en zal rond 15.30 uur arriveren in Xian. U kunt op eigen gelegenheid lunchen in de trein. Bij aankomst staat de lokale gids op u te wachten en volgt er een rondrit door Xian met een bezoek aan de oude stadswal. De oude stadsmuren van Xian behoren tot de best bewaarde stadsmuren in China. De 14 kilometer lange muren werden gebouwd in 1370 ten tijde van de Ming-dynastie en omringen het stadscentrum nog altijd volledig; zelfs waar de muur dreigde te vervallen, is deze helemaal gerestaureerd. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 7: Terracotta Leger

Na ontbijt wacht u wederom een hoogtepunt; een uitgebreid bezoek aan het Terracotta Leger. Het Terracotta leger met duizenden levensgrote soldaten, paarden en strijdwagens kan onbetwistbaar tot de grootste toeristische attracties van heel China gerekend worden. Tijdens het graven van een waterput net ten noordoosten van Xi’an, haalden enkele stomverbaasde Chinese boeren in 1974 in plaats van water achtduizend terracottabeelden uit de grond. Dit Terracotta leger, hier meer dan tweeduizend jaar eerder geplaatst om de graftombe van de eerste keizer van China te beschermen, zou later de grootste archeologische vondst van de twintigste eeuw blijken. De achtduizend levensgrote soldaten die allemaal een eigen, uniek gezicht hebben zijn zo bekend dat ze eigenlijk nauwelijks een introductie behoeven. Uitgerust met echte wapens zoals zwaarden, speren en kruisbogen, zijn de soldaten onderverdeeld in voetsoldaten, artillerie, officiers en generaals. Ook zijn er daarnaast meer dan honderd strijdwagens, vijfhonderd paarden en honderdvijftig ruiters gevonden. Een fenomenaal stukje handenarbeid! Uw lokale gids zal u rondleiden, neem uw tijd en laat dit schouwspel op u inwerken. De lunch vindt plaats in een lokaal restaurant. Vervolgens heeft u een aantal uren vrije tijd. Rond 18.00 uur wordt u opgehaald voor een heerlijke cookingclass; het maken van dumplings. Eén van China’s populairste gerechten. Uiteraard is er ook een dumpling diner. Overnachting in uw hotel.

Dag 8: Xian - Guilin

Na het ontbijt is het tijd voor uw nationale vlucht richting Guilin. De vlucht vertrekt om 11.05 uur (onder voorbehoud) en zal landen rond 13.15 uur. Bij aankomst staat de lokale gids voor u klaar. Guilin is de toegangspoort tot één van de mooiste gebieden van China. De stad is beroemd om haar prachtige meren en is bezaaid met grillige kalkstenen bergen. Guilin is de stad van het water. Het centrum wordt omring door twee rivieren (de Li en Taohua rivier) en vier meren. U maakt een rondrit en gaat naar de heuvel van de Olifantenboomstam. Vervolgens checkt u in in uw hotel waarna u dineert in een lokaal restaurant.

Dag 9: Guilin - Yangshuo

Na het ontbijt volgt er een relaxte riviercruise over de rivier Li. Onderweg kunt u genieten van het prachtige groene landschap en de imposante grillige kalkstenen bergen. Er wordt aan boord een lichte lunch geserveerd. In Yangshuo heeft u een aantal uren vrije tijd om op eigen gelegenheid het pittoreske stadje te ontdekken. Zeker West Street is de moeite waard, levendig en compact. Diner volgt in Yangshou en u proeft de lokale visspecialiteit “Pijiu Yu”. Overnachting in uw hotel.

Dag 10: Guilin - Hangzhou

Na het ontbijt heeft u heerlijk vrije tijd, u kunt op uw gemak uw koffers inpakken en nog genieten van een heerlijk kopje Chinese thee. Rond 12.00 uur wordt u opgehaald voor uw nationale vlucht naar Hangzhou. De vertrektijd is gepland rond 15.50 uur (onder voorbehoud) en de landing is voorzien om 18.05 uur. Bij aankomst volgt uw transfer naar uw hotel en diner in een lokaal restaurant.

Dag 11: Hangzhou - Suzhou

Na het ontbijt wacht u alweer een schitterende dag. Deze dag staat in het teken van het Westmeer en de prachtige omgeving. De stad zelf is al schitterend door het compacte centrum en de gemoedelijke sfeer. Het sprookjesachtige meer met de omliggende groene heuvels is ook binnen China al meer dan duizend jaar in ontelbare gedichten omschreven als een van de mooiste plaatsen op aarde. Het Westmeer zelf, dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, was tot ongeveer tweeduizend jaar geleden onderdeel van de rivier de Qian Tang, waar Hangzhou aan gelegen is. In de ochtend bezoekt u samen met uw lokale gids, de Leifeng Pagoda. Dit is een vijf verdiepingen hoge toren met acht zijden, gelegen op Sunset Hill ten zuiden van het Westmeer. Oorspronkelijk gebouwd in het jaar 975 na Christus, stortte het in 1924 in, maar werd het opnieuw opgebouwd in 2002.

Lunch in een lokaal restaurant.

In de middag heeft u een heerlijke boottocht over het Westmeer waar u vanaf het water kunt genieten van de schitterende tempels en pagoda’s die om het meer gebouwd zijn. Houdt u camera in de aanslag! Vervolgens de transfer naar Suzhou waar u dineert in een lokaal restaurant.

Dag 12: Suzhou - Shanghai

Suzhou ook wel het “Venetie van het Oosten” genoemd, ligt aan de Yangtze rivier. Ooit was deze voormalig keizerlijke stad groter dan het nabij gelegen Shanghai. Geroemd om haar historische tuinen, de indrukwekkende wateren en de zijde-kunstnijverheid. De oude stad doorsneden door kanalen met stenen bruggen, heeft vele tempels en pagodes. En een tiental duizenden jaren oude tuinen, die niet voor niets op de UNESCO werelderfgoed lijst gekomen zijn. U bezoekt de tuin van de meester van de netten oftewel de Net Master Garden. Deze kleine tuin stamt uit de 12e eeuw en wordt gezien als de best bewaarde. Er zijn maar drie delen: oost, west en midden. Aan de oostkant was een verblijf voor gasten, het middenstuk is de centrale tuin en in het westen ligt het Spring Rear Cottage waar de meester studeerde. Door het gebruik van doorkijkjes en labyrint achtige paadjes lijkt de tuin veel groter dan deze in werkelijkheid is. Adembenemend mooi!

Lunch in een lokaal restaurant.

Vervolgens bezoekt u de oudste waterstraat van in Suzhou, zeer fotogeniek! Dit heeft u in gedachten wanneer u denkt aan het vroegere China. Met oude witte huisjes en rode lampionnen langs een riviertje. Vervolgens rijdt u verder naar de metropool Shanghai. Overnachting in uw hotel in Shanghai.

Dag 13: Shanghai

Uw lokale gids neemt u allereerst mee naar de Shanghai Bazaar, deze ligt in het oude historische centrum van Shanghai en kenmerkt zicht door wirwar straatjes waar de lokale Chinezen hun producten verkopen. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tempel van de Jade Boedha. Hoewel de Jade Boeddha Tempel nog niet zo heel oud is, is het toch een mooie en rustgevende plek om te bezoeken. De tempel omvat twee grote Boeddha beelden die eind 19 e eeuw door de monnik Huigen uit Burma zijn meegebracht. De klassieke architectuur met de rijk versierde hallen maakt de tempel een unieke plaats en een oase van rust in het druk en moderne stadsgebeuren.Uw luncht in een lokaal restaurant. Dan volgt er een relaxte wandeling via Nanjing Road, het shoppingparadijs van Shanghai naar de Bund. De Bund is een promenade midden in het centrum van Shanghai volgebouwd met indrukwekkende koloniale bouwwerken en een geweldig uitzicht op de moderne wolkenkrabbers aan de andere kant van de rivier. Een absoluut hoogtepunt! Tegenwoordig vormt de Bund samen met het overweldigende uitzicht op de hypermoderne wolkenkrabbers aan de andere kant van de rivier de meest in het oog springende toeristische attractie van Shanghai. ’s Avonds volgt een gezamenlijk afscheidsdiner om samen terug te blikken op de speciale reis door China samen met Spauwen Travel.

Dag 14: Shanghai - Düsseldorf

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Shanghai gebracht waar uw vlucht met Lufthansa vertrekt om 11.50 uur (onder voorbehoud) U vliegt via Frankfurt naar Düsseldorf. Aan boord worden drankjes en een lichte maaltijd geserveerd.

Dag 15: Aankomst in Limburg

U arriveert in Düsseldorf om 22.10 uur. (onder voorbehoud). Uw comfortable touringcar staat al op u te wachten om u weer veilig naar Limburg te rijden. Dan komt er toch een einde aan een adembenemende reis door een prachtig land! Graag zien wij u terug op een van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Pan Pacific Hotel Beijing*****

Het Pan Pacific Hotel Beijing, een vijfsterrenhotel, bevindt zich centraal in Beijing, de dynamische hoofdstad van China. Gelegen in de Xicheng-wijk, biedt het hotel een ideale uitvalsbasis voor toeristen die de stad willen verkennen. Op korte afstand van iconische bezienswaardigheden zoals de Verboden Stad en het Tiananmen-plein, combineert het hotel moderne elegantie met traditionele Chinese gastvrijheid. De ruime kamers bieden een oase van rust, met prachtig uitzicht op de stad of de omgeving. De voorzieningen omvatten uitstekende eetgelegenheden, een uitgebreide spa, een fitnesscentrum en een binnenzwembad. Het onderscheidende kenmerk van het hotel is de voortreffelijke service, met attente en vriendelijke medewerkers die altijd paraat staan om te helpen. Of gasten nu de lokale cultuur willen ontdekken of gewoon willen ontspannen, het Pan Pacific Hotel Beijing belichaamt luxe en comfort, waardoor het een onvergetelijk verblijf biedt in het hart van Beijing.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (juni)€ 940,-
Eenpersoonskamer (oktober)€ 1.045,-

Website Pan Pacific Hotel Beijing*****

Grand Mercure Hotel Xian On Renmin Square*****

Het Grand Mercure Xi’an on Renmin Square is een toonaangevend hotel in de stad Xi’an. Gelegen aan het bruisende Renmin-plein, in het centrum van de stad en bevindt zich op een ideale locatie dichtbij de stadsmuren en de Drumtoren. De kamers zijn comfortabel ingericht met 1 of 2 bedden en en badkamer met bad of douche. De diverse eetgelegenheden in het hotel serveren een scala aan culinaire hoogstandjes, variërend van lokale lekkernijen tot internationale gerechten. Daarnaast beschikt het hotel over een spa, een groot binnenzwembad en een goed uitgeruste fitnessruimte.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website Grand Mercure Hotel Xian On Renmin Square*****

Hampton by Hilton Guilin Lingui****

Hampton by Hilton Guilin is een eigentijds hotel in Guilin, dat bekend staat om zijn adembenemende karstgebergte en de Li-rivier. Het hotel bevindt zich op een gunstige locatie nabij de belangrijkste bezienswaardigheden en zakelijke centra. Het biedt reizigers een comfortabel toevluchtsoord met moderne voorzieningen en warme gastvrijheid. De kamers van Hampton by Hilton Guilin zijn smaakvol ingericht en bieden gasten een gezellige en ontspannende ambiance. Gasten kunnen genieten van een goede nachtrust in de comfortabele bedden en gebruikmaken van handige voorzieningen zoals gratis wifi, een flatscreen-tv en een koffiezetapparaat op de kamer. Met zijn moderne voorzieningen, gastvrije sfeer en gunstige ligging biedt Hampton by Hilton Guilin een perfecte uitvalsbasis voor reizigers die de natuurlijke schoonheid en de cultuur van deze betoverende stad willen ontdekken.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website Hampton by Hilton Guilin Lingui****

New West Street International Hotel**** - Yangshuo

New West Street International Hotel is een gerenommeerd viersterrenhotel in Chinese stijl. Gelegen aan de bruisende West Street, het kloppende hart van Yangshuo, biedt het hotel gasten een comfortabel verblijf te midden van de natuurlijke schoonheid van de regio.

De kamers van New West Street International Hotel zijn elegant ingericht en voorzien van moderne voorzieningen, waaronder gratis wifi, een flatscreen-tv en luxe badkamervoorzieningen. Het hotel beschikt over diverse eetgelegenheden, variërend van lokale specialiteiten tot westers restaurant, waar gasten kunnen genieten van heerlijke maaltijden na een dag vol ontdekkingen. Daarnaast biedt het hotel faciliteiten zoals een binnenbad, bar, restaurant en een buitenzwembad. Gasten kunnen ook genieten van de levendige sfeer van West Street, met zijn boetiekjes, restaurants en straatoptredens.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website New West Street International Hotel**** - Yangshuo

Sofitel Hangzhou Westlake****

Gelegen aan de oevers van het betoverende Westelijke Meer in Hangzhou. Deze locatie biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op het schilderachtige meer, maar ligt ook dicht bij enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Hangzhou, zoals de Lingyin-tempel en de Leifeng-pagode.

De kamers zijn prachtig ingericht en bieden een harmonieuze mix van klassieke Chinese esthetiek en moderne voorzieningen, zoals gratis wifi, een minibar en luxueuze badkamervoorzieningen.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website Sofitel Hangzhou Westlake****

Novotel Suzhou****

Novotel Suzhou is een viersterrenhotel gelegen in het bruisende hart van Suzhou, een stad in de Jiangsu-provincie van China, die bekend staat om zijn klassieke Chinese tuinen, grachten en zijde-industrie. Het hotel is beschikt over meerdere restaurants en bars, een weelderige hemeltuin en een prachtig binnenzwembad. Elke kamer is uitgerust met voorzieningen, zoals gratis wifi, een flatscreen-tv en een minibar.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website Novotel Suzhou****

Grand Central Hotel*****

Grand Central Hotel Shanghai, gevestigd in het hart van Shanghai, is een meesterwerk van historische grandeur en hedendaagse luxe. Dit iconische vijfsterrenhotel, gelegen op 15 minuten loopafstand van de bekende Bund, Gasten kunnen genieten van prachtig ingerichte kamers met luxe voorzieningen, waaronder gratis wifi, een flatscreen-tv en marmeren badkamers. Bovendien biedt het hotel uitstekende faciliteiten zoals een lobby bar, sauna, massages, een fitnesscentrum en een binnenzwembad voor ontspanning.

Hotel verzorging: Logies en ontbijt

Website Grand Central Hotel*****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven
Taxiservice van huisadres naar de luchthaven v.v. **
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
**Tarieven zijn gebaseerd op 1 huisadres en maximaal 4 personen, indien afwijkend, dan is de taxi op aanvraag
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per comfortabele touringcar naar luchthaven Düsseldorf en v.v.
 • Vlucht Düsseldorf via München naar Beijing, retour vanuit Shanghai via Frankfurt met Lufthansa naar Düsseldorf
 • Ruimbagage 23 kg en handbagage 8 kg per persoon
 • 4x overnachting in Beijing in hotel Pan Pacific Beijing *****
 • 2x overnachting in Xian in hotel Mercure On Renmin Square *****
 • 1x overnachting in Guilin in hotel Hampton by Hilton****
 • 1x overnachting in Yangshuo in New West Street International Hotel****
 • 1x overnachting in Hangzhou in Sofitel Hangzhou Westlake****
 • 1x overnachting in Suzhou in Novotel Suzhou****
 • 2x overnachting in Shanghai in hotel Grand Central Shanghai *****
 • 9 diners en 8 lunches in lokale restaurants
 • Pekingeend welkomstdiner Beijing en afscheidsdiner in Shanghai
 • Dumpling cooking class incl. dumpling diner
 • Uitgebreid en zeer compleet excursieprogramma o.l.v. lokale gids en transfers:
 • Tiananmen Plein, Verboden Stad en Tempel van de Hemel 'Chinese Muur' en nationale stadion 'Het Vogelnest' Lama Tempel, Zomerpaleis en Riksja Hutong tour
 • Treinreis met hogesnelheidstrein Beijing -Xian, fietstocht over stadmuur
 • Halve dag excursie Terracotta Leger
 • Riviercruise over de Li rivier
 • Boottocht op West Lake meer
 • Stadswandeling en rondrit door Suzhou en Shanghai
 • Toeristenbelasting
 • Spauwen Travel reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Per 1 december 2023 geldt er een visumvrijstelling voor Nederlandse toeristen (max. 15 dagen verblijf)
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten€ 29,50 per boeking
 • Eventuele verzekeringen

Overige informatie

 • Voor deze reis dient u goed ter been te zijn.
 • Uw paspoort dient na terugkomst nog 7 maanden geldig te zijn.
 • Voor de eventuele benodigde inentingen raadpleeg de GG&GD
 • Medicijnen mee op reis?
 • Voor sommige medicijnen heeft u een verklaring nodig, wij verwijzen u hiervoor naar de website van het Centraal Administratiekantoor: https://www.hetcak.nl/regelingen/medicijnen-mee-op-reis
 • Programma onder voorbehoud van wijzigingen
 • Minimum aantal deelnemers: 20
 • Op onze riviercruises en vliegreizen gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden