De Wijnreis 2024 Beaujolais gaat plaats vinden van 24 t/m 28 juni 2024. Spauwen Travel verzorgt de reis voor wat betreft bus, chauffeur en hotel. Bij voorkeur zal de chauffeur van de laatste wijnreis, Raymond Crol, op deze reis ingezet worden. Rein Hermens en Yvonne de Mul, beiden van Baillage Oost-Brabant, zullen de organisatie vanuit het NGW verzorgen. In de afgelopen maanden (december en januari) hebben we maar moeizaam contact gehad met de verschillende wijnboeren. De wijngaarden in de winterslaap, de wijnboeren (en/of wijnboerinnen) volgens mij ook. Of ze zijn natuurlijk op een welverdiende vakantie geweest, het zij ze gegund! Ook met de restauranthouders verliep het contact bepaald moeizaam. Toch hebben we inmiddels 5 proeverijen vastgelegd, eentje nog te gaan! Wij willen in dit document het globale programma vermelden, precieze tijden komen in het uiteindelijke draaiboek.
Daarnaast willen we regelmatig in een apart document 1 of enkele wijnboeren uitlichten of wat specifieke informatie over het wijngebied Beaujolais vermelden.

Dag 1: Parkeerplaats Gamma in Echt - Beaujolais

Vertrek vanuit Echt, tussenstop in de buurt van Nancy/Metz. Er gaat een lunch verzorgd worden bij restaurant Chez Lulu in Pont-à-Mousson, vlakbij de snelweg A31 en gelegen in het wijngebied Côtes de Toul. We gaan ook proberen om tijdens de lunch een mini proeverij te doen van wijnen uit deze streek. Daarna vertrek richting Macon. We hebben een hotel gereserveerd in het dorp Chaintré, Zuid-West van Macon, gelegen op de grens van de Mâconnais en Beaujolais.

Château de la Barge heeft 20 kamers, er is een toeslag voor het gebruik als 1-persoons kamer. We hebben alle 20 kamers gereserveerd, we kunnen dus ongeveer dezelfde groepsgrootte hebben als op de laatste Baden-reis. Afhankelijk van het aantal 1=persoonskamers dus 30 – 34 deelnemers!

Om 19.00 uur volgt een gezamenlijk diner in het restaurant van het hotel.

Dag 2: Chateau de Cercy en (nog te bepalen)

Na het ontbijt vertrekken we naar Château de Cercy, in Denicé, een typisch Beaujolais-dorpje, aan de poorten van Villefranche sur Saône. (Een rit van circa 45-60 minuten, voor onze bezoeken de langste afstand).

De familie Picard brengt hun knowhow van generatie op generatie over en blijft altijd zeer dicht bij de cultuur van wijnstokken en wijn. Het was in de jaren zeventig dat de heer en mevrouw Picard dit familiebezit restaureerden. Het is gebouwd in gouden stenen en weerspiegelt verschillende tijdperken (16e en 17e eeuw). De gewelfde kelder laat de wijn de rust van zijn rijping achter.

Het landgoed omvat ongeveer 30 hectare wijngaarden waarvan de productie bestaat uit Beaujolais AOC, Beaujolais Villages, Cru Brouilly, Cru Moulin à Vent, Beaujolais Rosé en Beaujolais Blanc.

Bepaalde jaargangen zijn door een oenoloog van de Hospices de Beaune erkend als geweldige wijnen. Onlangs werd Cyril Picard erkend als Groot Ambassadeur van de Franse Gastronomie en lid van de Internationale Culinaire Orde, dankzij de kwaliteit van de wijnen van Château de Cercy.

Persoonlijke noot Rein: Tineke en ik hebben dit wijnhuis de laatste jaren verschillende keren bezocht met familie en/of vrienden. Telkens een bijzonder prettige ontvangst en men nam altijd uitgebreid de tijd om het volledige gamma te proeven. Bijzonder aangename wijnen waarbij voor ons de Cuvée Marly en Réserve Marly er echt uitspringen.

De presentatie zal in het Frans zijn, na afloop van de proeverij gebruiken wij de lunch ook op dit Chateau!

Het programma voor ’s middags is nog niet ingevuld.

’s Avonds diner in het hotel.

Dag 3: Christophe Savoye en Domaine Frederic Berne

Na het ontbijt vertrekken we naar Christophe Savoye, in Chiroubles. Dit dorpje is 1 van de 10 Cru’s, een rit van circa 30 minuten.

Al zes generaties lang wijnmakers van vader op zoon, het landgoed van de familie Christophe Savoye is sinds 1825 verankerd in Chiroubles. Het is op deze hoogste Cru in Beaujolais dat Christophe op zijn 16 hectare lokale wijnen produceert, met het grootste respect voor het milieu. De oogsten worden met de hand geoogst om uitzonderlijke wijnen te verkrijgen, die de kracht van het karakter van deze wijnmaker weerspiegelen.

Als echte ambassadeur van Cru Chiroubles maakt Christophe er een erezaak van om zijn wijnen en zijn knowhow in de kijker te zetten. Hij produceert ook prachtige wijnen van Morgon en Régnié, van de beste percelen van de Beaujolais. U vindt in deze jaargangen al het karakter en de passie die hij met u wil delen. De lunch zullen we gebruiken op dit wijndomein!

.s Middags vertrekken we naar DOMAINE FRÉDÉRIC BERNE nabij LANTIGNIÉ

Opgericht in 2014 binnen Château des Vergers met als doel een gezonde landbouw, met respect voor ons milieu en zo kwaliteitswijnen aan te bieden die rijk zijn aan mineralen en energie.

Ons engagement: via agro-ecologie , een concept dat biologische landbouw , biodynamiek en landbouw op levende grond combineert, proberen we kwaliteitswijnen te produceren zonder de toekomst van onze kinderen te schaden.

Altijd graag verder willen gaan in het beheersen van een gezonde landbouwpraktijk, heb ik getraind bij Claude Bourguignon (agronoom), Dominique Massenot (biodynamicist), Pierre en Vincent Masson (biodynamicist) maar ook Marceau Bourdarias (boomverzorger), Konrad Schreiber (agronoom) en Alain Canet (agronoom en agroforester) leden van het Ver de Terre Productions-team, een organisatie die zich uitsluitend richt op de verspreiding van agro-ecologie, de ware levensader van onze planeet.

Persoonlijke noot Rein: beide wijndomeinen van ‘Dag 3’ zijn voor ons nog onbekend. Wel een prettig email contact. In maart gaan we deze bezoeken en het programma vastleggen.

’s Avonds dineren we in nog te bepalen restaurant, dit wordt het NGW diner,

Dag 4: Dom. de la Creuze Noir en Dom. de la Rizolière

Na het ontbijt vertrekken we naar Domaine de le Creuze Noir, in Leynes. Dit is een dorpje op de grens van de Mâconnais en Beaujolais, vlakbij het hotel.

Hier worden zowel witte Bourgognes, Saint-Véran en Pouilly-Fuissé, en Beaujolais zoals Juliénas en Saint-Amour geproduceerd.

Sinds 1983 schrijft de familie Martin wijnoogst na wijnoogst de geschiedenis van Domaine de la Creuze Noire. Geboren in een familie waarvan de oorsprong van het maken van wijn teruggaat tot 5 generaties, begon Dominique Martin zijn eigen pad met de exploitatie van 5 hectare wijnstokken in Leynes. Al snel neemt hij de wijngaarden van de familie over en in 1990 sluit Christine zich aan bij het avontuur. Kort daarna wordt er een vathuis gebouwd en zal het landgoed de naam “Domaine de la Creuze Noire” krijgen, verwijzend naar de plaats “La Creuze Noire” in Leynes. waar bevinden zich het landgoed, de proefkelder en de wijnmakerij, evenals de eerste wijngaarden van Dominique waarvan onze Beaujolais-Villages Leynes wordt gemaakt. Loïc Martin begint zijn carrière als wijnmaker in 2009 en sluit zich in 2013 aan bij het familielandgoed om het erfgoed van de familie Martin door de jaren heen en generaties te behouden. Momenteel beheert de familie Martin meer dan 30 hectare wijngaarden tussen de regio’s Mâconnais en Beaujolais.

Op advies van Anaelle (contact bij Creuze Noir) gebruiken we de lunch bij La Marmite de l’Echanson in Leynes.

’s middags hebben we een bezoek bij het ‘kleine’ wijndomein Domaine de la Rizolière

Op Domaine de la Rizoliere wordt al sinds 4 generaties wijn gemaakt. De wijnmakers zijn Didier en Marieke Canard sinds 1988. Een harmonieuze Frans-Nederlandse ontmoeting in 1987 tijdens de oogstperiode, een trouwerij in 1991, 3 kinderen. Ze bewerken de wijngaard met liefde en passie en delen dit graag met wijn vrienden.

We respecteren de natuur, rekening houdend met het klimaat. Onze wijnen zijn afkomstig uit een wijnbedrijf met de garantie “HVE” (Haute Valeur Environnementale). Dit is een garantie dat onze agrarische werkwijzen het natuurlijke ecosysteem beschermd en respecteerd.

Ieder jaar is een nieuw avontuur en we moeten ons aanpassen aan het klimaat.

Persoonlijke noot Rein: vorig jaar oktober hebben Tineke en ik hier een bezoek gebracht. Marieke kan natuurlijk de presentatie in het Nederlands verzorgen. Didier praat inmiddels enkele woorden Nederlands maar hij kan zijn verhaal ook erg ryustig in zijn eigen taal vertellen. Prettige ontvangst, leuke rondleiding in hun productie ruimte. Beaujolais Nouveau geproefd uit de Cuve en vervolgens hun gamma aan wijnen mogen proeven. Ook een Juliennas van een oudere jaargang, was een openbaring! Kijken of we bij het komende bezoek ook nog iets uit de privé collectie van Didier mogen proeven!

Vervolgens terug naar het hotel en ’s avonds een diner bij Restaurant du pont in Saint-Didier-sur-Chalaronne gelegen aan de rivier Saône.

Dag 5: Terugreis naar Limburg

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Beaujolais. Onderweg volgt nog één gezamenlijke 3 gangen lunch in Pont-a-Mousson. Omstreeks 20.00 uur verwachten we weer in Echt aan te komen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Chateau de la Barge

Hotel Château de la Barge is een betoverend hotel gelegen in het prachtige Bourgondische platteland, in de buurt van het schilderachtige dorpje Crêches-sur-Saône. Dit charmante kasteelhotel biedt gasten een unieke en luxe ervaring, waar geschiedenis, elegantie en modern comfort samenkomen.

Het hotel beschikt over prachtig ingerichte kamer, elk met een unieke inrichting en uitzicht op de tuinen of de omliggende wijngaarden. De kamers zijn voorzien van voorzieningen, zoals gratis wifi, flatscreen-tv’s, minibars en luxe badkamers. Het restaurant van Château de la Barge biedt een voortreffelijke culinaire ervaring, waar gasten kunnen genieten van heerlijke Bourgondische gerechten bereid met verse, lokale ingrediënten.

Hotel verzorging: Volgens beschrijving

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamertoeslag€ 250,-

Website Hotel Chateau de la Barge

Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reisinformatie
De Wijnreis 2024 Beaujolais gaat plaats vinden van 24 t/m 28 juni 2024. Spauwen Travel verzorgt de reis voor wat betreft bus, chauffeur en hotel. Bij voorkeur zal de chauffeur van de laatste wijnreis, Raymond Crol, op deze reis ingezet worden. Rein Hermens en Yvonne de Mul, beiden van Baillage Oost-Brabant, zullen de organisatie vanuit het NGW verzorgen. In de afgelopen maanden (december en januari) hebben we maar moeizaam contact gehad met de verschillende wijnboeren. De wijngaarden in de winterslaap, de wijnboeren (en/of wijnboerinnen) volgens mij ook. Of ze zijn natuurlijk op een welverdiende vakantie geweest, het zij ze gegund! Ook met de restauranthouders verliep het contact bepaald moeizaam. Toch hebben we inmiddels 5 proeverijen vastgelegd, eentje nog te gaan! Wij willen in dit document het globale programma vermelden, precieze tijden komen in het uiteindelijke draaiboek.
Daarnaast willen we regelmatig in een apart document 1 of enkele wijnboeren uitlichten of wat specifieke informatie over het wijngebied Beaujolais vermelden.
Dagprogramma

Dag 1: Parkeerplaats Gamma in Echt - Beaujolais

Vertrek vanuit Echt, tussenstop in de buurt van Nancy/Metz. Er gaat een lunch verzorgd worden bij restaurant Chez Lulu in Pont-à-Mousson, vlakbij de snelweg A31 en gelegen in het wijngebied Côtes de Toul. We gaan ook proberen om tijdens de lunch een mini proeverij te doen van wijnen uit deze streek. Daarna vertrek richting Macon. We hebben een hotel gereserveerd in het dorp Chaintré, Zuid-West van Macon, gelegen op de grens van de Mâconnais en Beaujolais.

Château de la Barge heeft 20 kamers, er is een toeslag voor het gebruik als 1-persoons kamer. We hebben alle 20 kamers gereserveerd, we kunnen dus ongeveer dezelfde groepsgrootte hebben als op de laatste Baden-reis. Afhankelijk van het aantal 1=persoonskamers dus 30 – 34 deelnemers!

Om 19.00 uur volgt een gezamenlijk diner in het restaurant van het hotel.

Dag 2: Chateau de Cercy en (nog te bepalen)

Na het ontbijt vertrekken we naar Château de Cercy, in Denicé, een typisch Beaujolais-dorpje, aan de poorten van Villefranche sur Saône. (Een rit van circa 45-60 minuten, voor onze bezoeken de langste afstand).

De familie Picard brengt hun knowhow van generatie op generatie over en blijft altijd zeer dicht bij de cultuur van wijnstokken en wijn. Het was in de jaren zeventig dat de heer en mevrouw Picard dit familiebezit restaureerden. Het is gebouwd in gouden stenen en weerspiegelt verschillende tijdperken (16e en 17e eeuw). De gewelfde kelder laat de wijn de rust van zijn rijping achter.

Het landgoed omvat ongeveer 30 hectare wijngaarden waarvan de productie bestaat uit Beaujolais AOC, Beaujolais Villages, Cru Brouilly, Cru Moulin à Vent, Beaujolais Rosé en Beaujolais Blanc.

Bepaalde jaargangen zijn door een oenoloog van de Hospices de Beaune erkend als geweldige wijnen. Onlangs werd Cyril Picard erkend als Groot Ambassadeur van de Franse Gastronomie en lid van de Internationale Culinaire Orde, dankzij de kwaliteit van de wijnen van Château de Cercy.

Persoonlijke noot Rein: Tineke en ik hebben dit wijnhuis de laatste jaren verschillende keren bezocht met familie en/of vrienden. Telkens een bijzonder prettige ontvangst en men nam altijd uitgebreid de tijd om het volledige gamma te proeven. Bijzonder aangename wijnen waarbij voor ons de Cuvée Marly en Réserve Marly er echt uitspringen.

De presentatie zal in het Frans zijn, na afloop van de proeverij gebruiken wij de lunch ook op dit Chateau!

Het programma voor ’s middags is nog niet ingevuld.

’s Avonds diner in het hotel.

Dag 3: Christophe Savoye en Domaine Frederic Berne

Na het ontbijt vertrekken we naar Christophe Savoye, in Chiroubles. Dit dorpje is 1 van de 10 Cru’s, een rit van circa 30 minuten.

Al zes generaties lang wijnmakers van vader op zoon, het landgoed van de familie Christophe Savoye is sinds 1825 verankerd in Chiroubles. Het is op deze hoogste Cru in Beaujolais dat Christophe op zijn 16 hectare lokale wijnen produceert, met het grootste respect voor het milieu. De oogsten worden met de hand geoogst om uitzonderlijke wijnen te verkrijgen, die de kracht van het karakter van deze wijnmaker weerspiegelen.

Als echte ambassadeur van Cru Chiroubles maakt Christophe er een erezaak van om zijn wijnen en zijn knowhow in de kijker te zetten. Hij produceert ook prachtige wijnen van Morgon en Régnié, van de beste percelen van de Beaujolais. U vindt in deze jaargangen al het karakter en de passie die hij met u wil delen. De lunch zullen we gebruiken op dit wijndomein!

.s Middags vertrekken we naar DOMAINE FRÉDÉRIC BERNE nabij LANTIGNIÉ

Opgericht in 2014 binnen Château des Vergers met als doel een gezonde landbouw, met respect voor ons milieu en zo kwaliteitswijnen aan te bieden die rijk zijn aan mineralen en energie.

Ons engagement: via agro-ecologie , een concept dat biologische landbouw , biodynamiek en landbouw op levende grond combineert, proberen we kwaliteitswijnen te produceren zonder de toekomst van onze kinderen te schaden.

Altijd graag verder willen gaan in het beheersen van een gezonde landbouwpraktijk, heb ik getraind bij Claude Bourguignon (agronoom), Dominique Massenot (biodynamicist), Pierre en Vincent Masson (biodynamicist) maar ook Marceau Bourdarias (boomverzorger), Konrad Schreiber (agronoom) en Alain Canet (agronoom en agroforester) leden van het Ver de Terre Productions-team, een organisatie die zich uitsluitend richt op de verspreiding van agro-ecologie, de ware levensader van onze planeet.

Persoonlijke noot Rein: beide wijndomeinen van ‘Dag 3’ zijn voor ons nog onbekend. Wel een prettig email contact. In maart gaan we deze bezoeken en het programma vastleggen.

’s Avonds dineren we in nog te bepalen restaurant, dit wordt het NGW diner,

Dag 4: Dom. de la Creuze Noir en Dom. de la Rizolière

Na het ontbijt vertrekken we naar Domaine de le Creuze Noir, in Leynes. Dit is een dorpje op de grens van de Mâconnais en Beaujolais, vlakbij het hotel.

Hier worden zowel witte Bourgognes, Saint-Véran en Pouilly-Fuissé, en Beaujolais zoals Juliénas en Saint-Amour geproduceerd.

Sinds 1983 schrijft de familie Martin wijnoogst na wijnoogst de geschiedenis van Domaine de la Creuze Noire. Geboren in een familie waarvan de oorsprong van het maken van wijn teruggaat tot 5 generaties, begon Dominique Martin zijn eigen pad met de exploitatie van 5 hectare wijnstokken in Leynes. Al snel neemt hij de wijngaarden van de familie over en in 1990 sluit Christine zich aan bij het avontuur. Kort daarna wordt er een vathuis gebouwd en zal het landgoed de naam “Domaine de la Creuze Noire” krijgen, verwijzend naar de plaats “La Creuze Noire” in Leynes. waar bevinden zich het landgoed, de proefkelder en de wijnmakerij, evenals de eerste wijngaarden van Dominique waarvan onze Beaujolais-Villages Leynes wordt gemaakt. Loïc Martin begint zijn carrière als wijnmaker in 2009 en sluit zich in 2013 aan bij het familielandgoed om het erfgoed van de familie Martin door de jaren heen en generaties te behouden. Momenteel beheert de familie Martin meer dan 30 hectare wijngaarden tussen de regio’s Mâconnais en Beaujolais.

Op advies van Anaelle (contact bij Creuze Noir) gebruiken we de lunch bij La Marmite de l’Echanson in Leynes.

’s middags hebben we een bezoek bij het ‘kleine’ wijndomein Domaine de la Rizolière

Op Domaine de la Rizoliere wordt al sinds 4 generaties wijn gemaakt. De wijnmakers zijn Didier en Marieke Canard sinds 1988. Een harmonieuze Frans-Nederlandse ontmoeting in 1987 tijdens de oogstperiode, een trouwerij in 1991, 3 kinderen. Ze bewerken de wijngaard met liefde en passie en delen dit graag met wijn vrienden.

We respecteren de natuur, rekening houdend met het klimaat. Onze wijnen zijn afkomstig uit een wijnbedrijf met de garantie “HVE” (Haute Valeur Environnementale). Dit is een garantie dat onze agrarische werkwijzen het natuurlijke ecosysteem beschermd en respecteerd.

Ieder jaar is een nieuw avontuur en we moeten ons aanpassen aan het klimaat.

Persoonlijke noot Rein: vorig jaar oktober hebben Tineke en ik hier een bezoek gebracht. Marieke kan natuurlijk de presentatie in het Nederlands verzorgen. Didier praat inmiddels enkele woorden Nederlands maar hij kan zijn verhaal ook erg ryustig in zijn eigen taal vertellen. Prettige ontvangst, leuke rondleiding in hun productie ruimte. Beaujolais Nouveau geproefd uit de Cuve en vervolgens hun gamma aan wijnen mogen proeven. Ook een Juliennas van een oudere jaargang, was een openbaring! Kijken of we bij het komende bezoek ook nog iets uit de privé collectie van Didier mogen proeven!

Vervolgens terug naar het hotel en ’s avonds een diner bij Restaurant du pont in Saint-Didier-sur-Chalaronne gelegen aan de rivier Saône.

Dag 5: Terugreis naar Limburg

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Beaujolais. Onderweg volgt nog één gezamenlijke 3 gangen lunch in Pont-a-Mousson. Omstreeks 20.00 uur verwachten we weer in Echt aan te komen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Chateau de la Barge

Hotel Château de la Barge is een betoverend hotel gelegen in het prachtige Bourgondische platteland, in de buurt van het schilderachtige dorpje Crêches-sur-Saône. Dit charmante kasteelhotel biedt gasten een unieke en luxe ervaring, waar geschiedenis, elegantie en modern comfort samenkomen.

Het hotel beschikt over prachtig ingerichte kamer, elk met een unieke inrichting en uitzicht op de tuinen of de omliggende wijngaarden. De kamers zijn voorzien van voorzieningen, zoals gratis wifi, flatscreen-tv’s, minibars en luxe badkamers. Het restaurant van Château de la Barge biedt een voortreffelijke culinaire ervaring, waar gasten kunnen genieten van heerlijke Bourgondische gerechten bereid met verse, lokale ingrediënten.

Hotel verzorging: Volgens beschrijving

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamertoeslag€ 250,-

Website Hotel Chateau de la Barge

Instapschema
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar van Echt naar uw hotel in Beaujolais v.v.
 • 3 gangen lunch Chez Lula op de eerste en laatste dag
 • 4 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • 2 x 3 gangen diner in het hotel
 • 1 x 3 gangen afscheidsdiner in lokaal restaurant
 • Audiosysteem (oortjes)
 • Toeristenbelasting
 • Spauwen Travel chauffeur/reisbegeleiding, gedurende de gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Drankje en niet genoemde maaltijden
 • Eventuele verzekeringen
 • Aparte kosten voor wijnproeverijen, rondleidingen, tours en dranken/wijnen betaald aan NGW Wijnvrienden
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie

 • Programma onder voorbehoud van wijzigingen.