Rondreis door de cultuurrijke parel van de Balkan met alle excursies inclusief!

Albanië is dankzij haar rijke geschiedenis een interessante mengelmoes van culturen. Vele vroegere bewoners hebben hun sporen nagelaten. Griekse en Romeinse ruïnes en Bulgaarse, Venetiaanse, Italiaanse en natuurlijk Albanese invloeden. Tijdens deze rondreis bezoekt u de mooiste steden en dorpen van het land. U ontdekt onder meer Tirana, Shkodra, Kruja, Vlorë, Saranda, Berat en Durres. Hier wandelt u tussen de locals door de straten, proeft u lokale lekkernijen en bezichtigt u oude gebouwen. Terwijl u van plek naar plek reist, geniet u van historische en natuurlijke hoogtepunten. Geniet op het strand van de heldere zee, bezoek het Oosters-Orthodoxe klooster van Ardenica en reis terug in de tijd in de voormalige Griekse stad Apollonia. De ene dag geniet u van uitzicht op de zee, de andere dag kijkt u uit op de indrukwekkende Albanese Alpen.

U overnacht tijdens deze 10-daagse reis in verschillende 4-sterrenhotels. Wij regelen ter plaatse en tussen Limburg en de luchthaven van Charleroi comfortabel transport in een touringcar voor u. Op locatie wordt u begeleid door een ervaren Nederlandstalige gids die u een interessant kijkje geeft in de Albanese geschiedenis en cultuur.

Dag 1: reis naar Tirana

Vandaag stapt u op één van onze Limburgse opstapplaatsen naar uw keuze in onze comfortabele touringcar. Onze chauffeur brengt u naar de luchthaven van Köln. Om 17.30 uur vliegt u naar de Albanese hoofdstad Tirana, waar u om 19.45 uur zal landen. Uw lokale Nederlandstalige gids staat u op te wachten voor de korte transfer naar het centrum van de stad. Na het inchecken in het 4-sterrenhotel Boka in Tirana volgt een welkomstdiner in een lokaal restaurant.

Dag 2: ontdek de Albanese hoofdstad Tirana

Na het ontbijt zal onze gids u rondleiden door de kleurrijke hoofdstad van Albanië. Dag en nacht bruist het in de straten van Tirana. In de in 1614 opgerichte stad ontdekt u een interessante mix van cultuur, geschiedenis en hedendaagse architectuur. De gastvrijheid van de mensen valt ook hier in de grote stad op. Wandel langs historisch interessante gebouwen zoals de Piramida en de Et’hem Bey moskee. Ook het operahuis, de Nationale Bibliotheek en de nieuwe bazaar zijn de moeite waard. Tussen deze culturele en historische bezienswaardigheden liggen groene parken en restaurants met gezellige terrassen. U dineert en overnacht in Tirana.

Dag 3: bezoek de steden Shkodra en Kruja

Na het ontbijt reist u naar Shkodra, de historische stad op een 600 meter hoge heuveltop. De stad aan de rand van de Albanese Alpen is één van de oudste van het land. Zowel in de straatjes als aan de rand van de stad heeft u prachtig uitzicht. Wandel langs mediterraan gekleurde gebouwen en de Ebu-Bekr moskee. De volgende stop is de stad Kruja, een van de mooiste en meest toeristische plekken in Albanië. Maak een stadswandeling en loop door stenen straten tussen traditionele gebouwen. Bezoek de citadel van de nationale held commandant Gjergj Kastrioti Skanderbeg. Het gebouw ligt op 548 meter hoogte en biedt een fantastisch uitzicht over de omgeving. Vervolgens bezoekt u de bazaar voor een kijkje in de Albanese levensstijl en tradities. U kijkt uw ogen uit tussen de gezellige antiek- en souvenirwinkels, houten panden en rumoerige cafés. In de middag reist u terug naar Tirana, waar u dineert en overnacht.

Dag 4: reis terug in de tijd in Apollonia en bezoek de kustplaats Vlorë

Pakt u voor het ontbijt uw koffers in, want vanavond overnacht u op een nieuwe locatie namelijk het 4-sterrenhotel Partner Vlora. Onze gids neemt u mee naar Apollonia, een van de beroemdste archeologische vindplaatsen in het land. Onderweg bezoekt u het Oosters-Orthodoxe klooster van Ardenica. Het interieur van de sober uitziende muren van de 18e-eeuwse kerk van St. Mary is verrassend sierlijk. U geniet van de lunch (exclusief) in een restaurantje in Apollonia, voordat u aan de rondleiding door het archeologische park begint. De ruïnes van de voormalige Griekse koloniestad zijn verbazingwekkend goed bewaard gebleven. De stad zou vijf- tot zeshonderd jaar voor Christus gesticht zijn en werd daarna nog enkele keren uitgebreid. We bezoeken hier het odeon, waar muzikale optredens plaatsvonden, de buitenmuren, het raadsgebouw, het mozaïeken huis en andere monumenten. Vervolgens reist u naar de kuststad Vlorë, die dankzij de paradijselijke stranden en het gezellige centrum een bezoek meer dan waard is. Hier verkreeg Albanië in 1912 haar onafhankelijkheid van het Ottomaanse Rijk. Geniet u van een heerlijk diner (inclusief) en maak nog een avondwandeling over de boulevard voordat u overnacht in uw hotel in Vlorë.

Dag 5: reis langs de kust en via de oude stad Butrint naar Saranda

Na het ontbijt vertrekt u in zuidelijke richting langs de kust naar Saranda. Vanuit de bus wordt u getrakteerd op de schilderachtige Albanese Rivièra. Via de weg vol haarspeldbochten over de Llogara-pas geniet u van prachtige vergezichten op de bergen en de Ionische Zee. U maakt diverse stops in het gelijknamige nationaal park om maximaal van het uitzicht te kunnen genieten. Via de gezellige kleine kustdorpen Dhermi en Himara rijdt u verder naar Saranda. U luncht (exclusief) met uitzicht op zee, waarna u het archeologische complex van Butrint bezoekt. In deze oude stad vindt u overblijfselen uit de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse tijd. De archeologische vindplaats staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U dineert in een lokaal restaurant en u overnacht in het 3-sterrenhotel Nertili in Saranda.

Dag 6: bezoek de Zuid-Albanese stad Gjirokaster

Na het ontbijt stapt u met uw koffers in de touringcar. U brengt het grootste deel van de dag door in de stad Gjirokaster, die niet ver van Saranda ligt. Hier is genoeg te bewonderen om u een hele dag te vermaken. De stad staat dankzij haar typische architectuur op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de geplaveide straten tussen de oude, stenen huizen voelt het alsof u door een openluchtmuseum loopt. Wandel door de smalle straatjes van de oude bazaar. Misschien valt het u op dat veel van de lichtgrijze stenen huisjes torentjes hebben. Bezoek het hooggelegen Gjirokastra-kasteel, dat nu in gebruik is als militair museum en vanaf waar u prachtig uitzicht over de stad en de omgeving heeft. ‘s Avonds smult u van traditionele gerechten die gemaakt zijn door de lokale bevolking. U overnacht in het comfortabele 4-sterrenhotel Vila Sharm in de stad.

Dag 7: ontdek de mix van Oosterse en Westerse culturen in Berat

Na het ontbijt reist u naar Berat, zo’n 2,5 uur ten noorden van Gjirokaster. De route tussen met bomen begroeide heuvels is al een uitje op zich. In Berat vindt u een interessante mix van Oosterse en Westerse culturen. Het wordt ook wel ‘de stad van de duizend ramen’ genoemd vanwege de grote ramen in de oude huizen die tegen de rots gebouwd staan. U bezoekt hier de citadel, vanaf waar u uitkijkt over de rivier, het oude Christelijke deel van de stad en het moderne stadsdeel. Binnen de muren van de citadel bezoekt u het  iconografisch museum Onufri met 16e-eeuwse schilderkunst van een beroemde gelijknamige orthodoxe schilder. U kunt genieten van een traditionele lunch (exclusief) in een restaurantje in de citadel, voordat u afdaalt voor een bezoek aan de oude stad. U dineert en overnacht in het 4-sterrenhotel Onufri in Berat.

Dag 8: bezoek Durres

Na het ontbijt reist u door het Albanese binnenland richting het noorden. De bestemming van vandaag is de kustplaats Durres, ten westen van Tirana. Onze chauffeur zet u af bij het strand, waar u de rest van de dag kunt ontspannen. Luister vanaf uw badhanddoek naar het geruis van de zee, lees een boekje of neem een verfrissende duik in de zee. Gaat u liever op ontdekkingstocht uit? Ontdek de Griekse, Romeinse, Bulgaarse, Venetiaanse, Italiaanse en Albanese invloeden in de stad. Bezoek het Romeinse amfitheater, het Archeologisch Museum of het kasteel. Aan het eind van de middag brengt onze chauffeur u naar Durres, waar u zult dineren. Na het diner brengt hij u naar het AMR hotel in Durres, waar u incheckt in een kamer met zeezicht.

Dag 9: geniet van een vrije dag op het strand van Durres

U mag deze negende reisdag helemaal naar eigen wens invullen. Misschien wilt u de hele dag in de zon op het strand genieten. Of besluit u vandaag een bezoek te brengen aan de stad en het Romeinse amfitheater, als u dat gisteren nog niet gedaan heeft. ‘s Avonds geniet u van een diner (inclusief) en overnachting in Durrës. 

Dag 10: reis terug naar Limburg

Vandaag verruilt u de Albanese bergen en stranden voor de Limburgse heuvels. Na de lunch wordt u rond 13.00 uur opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Rond 19.00 uur landt u op de luchthaven van Charleroi, waar onze chauffeur u opwacht. Hij brengt u met zijn luxe touringcar naar een van onze Limburgse opstapplaatsen naar uw keuze.

 

Het dagprogramma en onze vluchten zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen door (weers)omstandigheden op de plek van bestemming en/of wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

 

 Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Boka*** in Tirana

Dit Land typische viersterren hotel ligt in het centrum van Tirana op 600 meter van het Skanderbegplein en beschikt over een gezamenlijke lounge. Uw kamer is ingericht conform de standaard voorzieningen.

U verblijft in hotel Boka**** de eerste 3 nachten van uw rondreis

Hotel verzorging: Halfpension (de gehele reis in uw hotel of lokaal restaurant)

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (voor de gehele reis)€ 160,-

Website Hotel Boka*** in Tirana

Hotel Partner**** in Vlorë

Uw centraal gelegen viersterren hotel ligt op slechts 200 meter van het stadscentrum en de zee. Het biedt een stijlvol en kleurrijk interieur en beschikt over een bar. Uw kamer beschikt over de standaard voorzieningen.

U verblijft 1 nacht in hotel Partner**** uw 4e nacht van deze rondreis

Website Hotel Partner**** in Vlorë

Hotel Nertili**** in Sarandë

Hotel Nertili****ligt aan de kust en heeft een eigen strand. Er is ook een bar en een restaurant met een terras met uitzicht op zee. Het centrum van Sarandë ligt op ongeveer 1 km afstand. Uw kamer beschikt over de standaard voorzieningen.

U verblijft 1 nacht in hotel Nertili**** uw 5e nacht van deze rondreis

Website Hotel Nertili**** in Sarandë

Vila Sharm Luxury Hotel**** in Gjirokastër

Vila Sharm Luxury Hotel**** ligt in de stad Gjirokastër**** en beschikt over een bar.

Uw kamer beschikt over de standaard voorzieningen.

U verblijft 1 nacht in Vila Sharm Luxury Hotel**** uw 6e nacht van deze rondreis

Website Vila Sharm Luxury Hotel**** in Gjirokastër

Hotel Onufri**** in Berat

Uw centraal gelegen land typische viersterren hotel ligt in Berat, op ongeveer 2 minuten wandelen van de rivier de Osum, en biedt een bar. Uw kamer beschikt over de standaard voorzieningen.

U verblijft 1 nacht in Hotel Onufri**** uw 7e nacht van deze rondreis

Website Hotel Onufri**** in Berat

AMR Hotel**** in Durres

AMR Hotel**** is recent vernieuwd  en ligt aan de promenade en strand van Durres en beschikt over een bar.

De kamer die wij speciaal voor u selecteerden beschikt over zeezicht.

U verblijft de laatste 2 nachten van deze rondreis in dit viersterren hotel.

Website AMR Hotel**** in Durres

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein (bij voldoende deelnemers)
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Reisinformatie
Albanië is dankzij haar rijke geschiedenis een interessante mengelmoes van culturen. Vele vroegere bewoners hebben hun sporen nagelaten. Griekse en Romeinse ruïnes en Bulgaarse, Venetiaanse, Italiaanse en natuurlijk Albanese invloeden. Tijdens deze rondreis bezoekt u de mooiste steden en dorpen van het land. U ontdekt onder meer Tirana, Shkodra, Kruja, Vlorë, Saranda, Berat en Durres. Hier wandelt u tussen de locals door de straten, proeft u lokale lekkernijen en bezichtigt u oude gebouwen. Terwijl u van plek naar plek reist, geniet u van historische en natuurlijke hoogtepunten. Geniet op het strand van de heldere zee, bezoek het Oosters-Orthodoxe klooster van Ardenica en reis terug in de tijd in de voormalige Griekse stad Apollonia. De ene dag geniet u van uitzicht op de zee, de andere dag kijkt u uit op de indrukwekkende Albanese Alpen.

U overnacht tijdens deze 10-daagse reis in verschillende 4-sterrenhotels. Wij regelen ter plaatse en tussen Limburg en de luchthaven van Charleroi comfortabel transport in een touringcar voor u. Op locatie wordt u begeleid door een ervaren Nederlandstalige gids die u een interessant kijkje geeft in de Albanese geschiedenis en cultuur.
Dagprogramma

Dag 1: reis naar Tirana

Vandaag stapt u op één van onze Limburgse opstapplaatsen naar uw keuze in onze comfortabele touringcar. Onze chauffeur brengt u naar de luchthaven van Köln. Om 17.30 uur vliegt u naar de Albanese hoofdstad Tirana, waar u om 19.45 uur zal landen. Uw lokale Nederlandstalige gids staat u op te wachten voor de korte transfer naar het centrum van de stad. Na het inchecken in het 4-sterrenhotel Boka in Tirana volgt een welkomstdiner in een lokaal restaurant.

Dag 2: ontdek de Albanese hoofdstad Tirana

Na het ontbijt zal onze gids u rondleiden door de kleurrijke hoofdstad van Albanië. Dag en nacht bruist het in de straten van Tirana. In de in 1614 opgerichte stad ontdekt u een interessante mix van cultuur, geschiedenis en hedendaagse architectuur. De gastvrijheid van de mensen valt ook hier in de grote stad op. Wandel langs historisch interessante gebouwen zoals de Piramida en de Et’hem Bey moskee. Ook het operahuis, de Nationale Bibliotheek en de nieuwe bazaar zijn de moeite waard. Tussen deze culturele en historische bezienswaardigheden liggen groene parken en restaurants met gezellige terrassen. U dineert en overnacht in Tirana.

Dag 3: bezoek de steden Shkodra en Kruja

Na het ontbijt reist u naar Shkodra, de historische stad op een 600 meter hoge heuveltop. De stad aan de rand van de Albanese Alpen is één van de oudste van het land. Zowel in de straatjes als aan de rand van de stad heeft u prachtig uitzicht. Wandel langs mediterraan gekleurde gebouwen en de Ebu-Bekr moskee. De volgende stop is de stad Kruja, een van de mooiste en meest toeristische plekken in Albanië. Maak een stadswandeling en loop door stenen straten tussen traditionele gebouwen. Bezoek de citadel van de nationale held commandant Gjergj Kastrioti Skanderbeg. Het gebouw ligt op 548 meter hoogte en biedt een fantastisch uitzicht over de omgeving. Vervolgens bezoekt u de bazaar voor een kijkje in de Albanese levensstijl en tradities. U kijkt uw ogen uit tussen de gezellige antiek- en souvenirwinkels, houten panden en rumoerige cafés. In de middag reist u terug naar Tirana, waar u dineert en overnacht.

Dag 4: reis terug in de tijd in Apollonia en bezoek de kustplaats Vlorë

Pakt u voor het ontbijt uw koffers in, want vanavond overnacht u op een nieuwe locatie namelijk het 4-sterrenhotel Partner Vlora. Onze gids neemt u mee naar Apollonia, een van de beroemdste archeologische vindplaatsen in het land. Onderweg bezoekt u het Oosters-Orthodoxe klooster van Ardenica. Het interieur van de sober uitziende muren van de 18e-eeuwse kerk van St. Mary is verrassend sierlijk. U geniet van de lunch (exclusief) in een restaurantje in Apollonia, voordat u aan de rondleiding door het archeologische park begint. De ruïnes van de voormalige Griekse koloniestad zijn verbazingwekkend goed bewaard gebleven. De stad zou vijf- tot zeshonderd jaar voor Christus gesticht zijn en werd daarna nog enkele keren uitgebreid. We bezoeken hier het odeon, waar muzikale optredens plaatsvonden, de buitenmuren, het raadsgebouw, het mozaïeken huis en andere monumenten. Vervolgens reist u naar de kuststad Vlorë, die dankzij de paradijselijke stranden en het gezellige centrum een bezoek meer dan waard is. Hier verkreeg Albanië in 1912 haar onafhankelijkheid van het Ottomaanse Rijk. Geniet u van een heerlijk diner (inclusief) en maak nog een avondwandeling over de boulevard voordat u overnacht in uw hotel in Vlorë.

Dag 5: reis langs de kust en via de oude stad Butrint naar Saranda

Na het ontbijt vertrekt u in zuidelijke richting langs de kust naar Saranda. Vanuit de bus wordt u getrakteerd op de schilderachtige Albanese Rivièra. Via de weg vol haarspeldbochten over de Llogara-pas geniet u van prachtige vergezichten op de bergen en de Ionische Zee. U maakt diverse stops in het gelijknamige nationaal park om maximaal van het uitzicht te kunnen genieten. Via de gezellige kleine kustdorpen Dhermi en Himara rijdt u verder naar Saranda. U luncht (exclusief) met uitzicht op zee, waarna u het archeologische complex van Butrint bezoekt. In deze oude stad vindt u overblijfselen uit de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse tijd. De archeologische vindplaats staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U dineert in een lokaal restaurant en u overnacht in het 3-sterrenhotel Nertili in Saranda.

Dag 6: bezoek de Zuid-Albanese stad Gjirokaster

Na het ontbijt stapt u met uw koffers in de touringcar. U brengt het grootste deel van de dag door in de stad Gjirokaster, die niet ver van Saranda ligt. Hier is genoeg te bewonderen om u een hele dag te vermaken. De stad staat dankzij haar typische architectuur op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de geplaveide straten tussen de oude, stenen huizen voelt het alsof u door een openluchtmuseum loopt. Wandel door de smalle straatjes van de oude bazaar. Misschien valt het u op dat veel van de lichtgrijze stenen huisjes torentjes hebben. Bezoek het hooggelegen Gjirokastra-kasteel, dat nu in gebruik is als militair museum en vanaf waar u prachtig uitzicht over de stad en de omgeving heeft. ‘s Avonds smult u van traditionele gerechten die gemaakt zijn door de lokale bevolking. U overnacht in het comfortabele 4-sterrenhotel Vila Sharm in de stad.

Dag 7: ontdek de mix van Oosterse en Westerse culturen in Berat

Na het ontbijt reist u naar Berat, zo’n 2,5 uur ten noorden van Gjirokaster. De route tussen met bomen begroeide heuvels is al een uitje op zich. In Berat vindt u een interessante mix van Oosterse en Westerse culturen. Het wordt ook wel ‘de stad van de duizend ramen’ genoemd vanwege de grote ramen in de oude huizen die tegen de rots gebouwd staan. U bezoekt hier de citadel, vanaf waar u uitkijkt over de rivier, het oude Christelijke deel van de stad en het moderne stadsdeel. Binnen de muren van de citadel bezoekt u het  iconografisch museum Onufri met 16e-eeuwse schilderkunst van een beroemde gelijknamige orthodoxe schilder. U kunt genieten van een traditionele lunch (exclusief) in een restaurantje in de citadel, voordat u afdaalt voor een bezoek aan de oude stad. U dineert en overnacht in het 4-sterrenhotel Onufri in Berat.

Dag 8: bezoek Durres

Na het ontbijt reist u door het Albanese binnenland richting het noorden. De bestemming van vandaag is de kustplaats Durres, ten westen van Tirana. Onze chauffeur zet u af bij het strand, waar u de rest van de dag kunt ontspannen. Luister vanaf uw badhanddoek naar het geruis van de zee, lees een boekje of neem een verfrissende duik in de zee. Gaat u liever op ontdekkingstocht uit? Ontdek de Griekse, Romeinse, Bulgaarse, Venetiaanse, Italiaanse en Albanese invloeden in de stad. Bezoek het Romeinse amfitheater, het Archeologisch Museum of het kasteel. Aan het eind van de middag brengt onze chauffeur u naar Durres, waar u zult dineren. Na het diner brengt hij u naar het AMR hotel in Durres, waar u incheckt in een kamer met zeezicht.

Dag 9: geniet van een vrije dag op het strand van Durres

U mag deze negende reisdag helemaal naar eigen wens invullen. Misschien wilt u de hele dag in de zon op het strand genieten. Of besluit u vandaag een bezoek te brengen aan de stad en het Romeinse amfitheater, als u dat gisteren nog niet gedaan heeft. ‘s Avonds geniet u van een diner (inclusief) en overnachting in Durrës. 

Dag 10: reis terug naar Limburg

Vandaag verruilt u de Albanese bergen en stranden voor de Limburgse heuvels. Na de lunch wordt u rond 13.00 uur opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Rond 19.00 uur landt u op de luchthaven van Charleroi, waar onze chauffeur u opwacht. Hij brengt u met zijn luxe touringcar naar een van onze Limburgse opstapplaatsen naar uw keuze.

 

Het dagprogramma en onze vluchten zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen door (weers)omstandigheden op de plek van bestemming en/of wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

 

 Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotelinformatie

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Boka*** in Tirana

Dit Land typische viersterren hotel ligt in het centrum van Tirana op 600 meter van het Skanderbegplein en beschikt over een gezamenlijke lounge. Uw kamer is ingericht conform de standaard voorzieningen.

U verblijft in hotel Boka**** de eerste 3 nachten van uw rondreis

Hotel verzorging: Halfpension (de gehele reis in uw hotel of lokaal restaurant)

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (voor de gehele reis)€ 160,-

Website Hotel Boka*** in Tirana

Hotel Partner**** in Vlorë

Uw centraal gelegen viersterren hotel ligt op slechts 200 meter van het stadscentrum en de zee. Het biedt een stijlvol en kleurrijk interieur en beschikt over een bar. Uw kamer beschikt over de standaard voorzieningen.

U verblijft 1 nacht in hotel Partner**** uw 4e nacht van deze rondreis

Website Hotel Partner**** in Vlorë

Hotel Nertili**** in Sarandë

Hotel Nertili****ligt aan de kust en heeft een eigen strand. Er is ook een bar en een restaurant met een terras met uitzicht op zee. Het centrum van Sarandë ligt op ongeveer 1 km afstand. Uw kamer beschikt over de standaard voorzieningen.

U verblijft 1 nacht in hotel Nertili**** uw 5e nacht van deze rondreis

Website Hotel Nertili**** in Sarandë

Vila Sharm Luxury Hotel**** in Gjirokastër

Vila Sharm Luxury Hotel**** ligt in de stad Gjirokastër**** en beschikt over een bar.

Uw kamer beschikt over de standaard voorzieningen.

U verblijft 1 nacht in Vila Sharm Luxury Hotel**** uw 6e nacht van deze rondreis

Website Vila Sharm Luxury Hotel**** in Gjirokastër

Hotel Onufri**** in Berat

Uw centraal gelegen land typische viersterren hotel ligt in Berat, op ongeveer 2 minuten wandelen van de rivier de Osum, en biedt een bar. Uw kamer beschikt over de standaard voorzieningen.

U verblijft 1 nacht in Hotel Onufri**** uw 7e nacht van deze rondreis

Website Hotel Onufri**** in Berat

AMR Hotel**** in Durres

AMR Hotel**** is recent vernieuwd  en ligt aan de promenade en strand van Durres en beschikt over een bar.

De kamer die wij speciaal voor u selecteerden beschikt over zeezicht.

U verblijft de laatste 2 nachten van deze rondreis in dit viersterren hotel.

Website AMR Hotel**** in Durres

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein (bij voldoende deelnemers)
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar naar de luchthaven van Keulen en retour vanuit Charleroi en v.v.
 • Vlucht met Eurowings vanuit Keulen en retour van Tirana van Charleroi (incl. luchthavenbelastingen) en v.v.
 • 20 kg ruimbagage
 • 9 overnachtingen in lokale 4-sterrenhotels op basis van halfpension (3-gangendiner of buffet)
 • Kamers met een douche of bad en toilet
 • Vervoer ter plaatse per comfortabele touringcar
 • Entree tot het fort van Berat en het Onufri-museum
 • Een wijnproeverij met snacks in de omgeving van Berat
 • Entree tot fort Gjirokastra
 • Entree tot de archeologische opgravingen van Butrint
 • Een bezoek aan het Llogara National Park en pas
 • Entree tot de archeologische opgravingen van Apollonia
 • Een stadstour door Kruja
 • 3 uur durende stadstour door Tirana en toegang tot de Etem Bey-moskee
 • Entree Skanderbeg Museum en Kruja Castle
 • Entree Ardenica-klooster en archeologisch park Apollonia
 • Entree Archeologische vindplaats Butrint
 • Toeristenbelasting
 • Spauwen Travel reisbegeleiding gedurende gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Niet genoemde entrees
 • Eventuele (reis)verzekeringen
 • Eventuele fooien
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplicht SGR bijdrage € 5,00 per persoon

Overige informatie

 • Minimum aantal deelnemers: 15 personen
 • Vluchtdetails en het programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden
 • Een paspoort of Nederlandse identiteitskaart is verplicht en dient tot minimaal drie maanden na terugkomst geldig te zijn.
 • Nederlanders hebben geen visum nodig
 • Laat u goed informeren over de benodigde vaccinaties (inentingen), ruim voor vertrek.
 • Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.